به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، دهمین دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب به منظور تقویت هویت ایرانی-اسلامی، امیدبخشی و محرومیتزدایی فرهنگی با ارزیابی عملکرد روستائیان و عشایر سراسر کشور و پشتیبانی از طرحهای ابتکاری آنها در حوزه کتاب و کتابخوانی، به همت ادارهکل مجامع، تشکلها و فعالیتهای فرهنگی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار میشود.
این جشنواره به دنبال دسترسی به اهدافی چون تحقق عدالت فرهنگی و توزیعی؛ تمرکززدایی در مسیر ارتقای فرهنگی جامعه روستایی و عشایری؛ همسوسازی و ایجاد وحدت رویه در برنامهریزی کتابخوانی نهادهای مسئول در حوزه روستاها و عشایر؛ احیای هویت روستایی و عشایری و سرعت بخشیدن به نهضت توانمندسازی فرهنگی روستائیان و عشایراست. این جشنواره تلاش میکند ایدهها و طرحهای مرتبط با ترویج کتاب و کتابخوانی را شناسایی و از اجرای آنها حمایت کند. همچنین برقراری ارتباط بین اهالی قلم و کودکان و نوجوانان روستاها و عشایر؛ بالا بردن اعتماد به نفس کودکان و نوجوانان روستایی با مشارکت دادن آنها در بحثهای گروهی و کمک به تأسیس و تقویت کتابخانههای کوچک کلاسی، مهدکودکی، کانونی، محلهای، مسجدی و… از دیگر اهداف برگزاری این جشنواره است.
برای شرکت در این جشنواره فرمها و برنامههای پیشنهادی روستاها باید به مهر و امضای دهیار، رئیس شورای اسلامی روستا، مسئول کتابخانه (کتابخانه مساجد و عمومی) یا متولی طرحهای کتابخوانی برسد و توسط مسئول طرح در روستا در سامانه بارگذاری شود. مجموعه فعالیتها، برنامهها، مستندات (فیلم، عکس، گزارش، تقدیرنامه فعالیتهای شاخص و ابتکاری) و فرمهای تکمیل شده جوامع عشایری باید به امضای دهیار برسد و در همه برنامهها اعم از اجرا شده یا پبیشبینی شده، باید اهداف، شیوه اجرای نهادهای مشارکتکننده و نحوه تأمین بودجه مشخص و اعلام شود.
شاخصهای انتخاب برنامههای ارسالی برای شرکت در دهمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب عبارت است از: تناسب با نیازهای محلی، آیینهای بومی و ارزشهای دینی و فرهنگی؛ اثرگذاری مستمر در ارتقای سطح فرهنگ کتابخوانی؛ بهرهمندی از مشارکت مردمی و پشتیبانی واحدهای اجرایی روستا و عشایر؛ پوشش جمعیتی مناسب و توجه به زنان، کودکان و نوجوانان؛ استفاده خلاقانه از فضای مجازی و ظرفیتهای ملی و محلی؛ تقویتکننده احساس تعلق ملی و اسلامی، همگرایی دولت و ملت با ترویج فرهنگ تلاش و همکاری و نشاط اجتماعی؛ توجه به رفع محدودیتها و آسیبها؛ قابلیت الگوبرداری و اجرا در سایر مناطق؛ محتوا و شیوه اجرای نو و باکیفیت و استفاده از ظرفیت مفاخر علمی است.
در ارزیابی برنامههای ارسالی، ۷۰ درصد امتیازدهی بر اساس فعالیتهای انجام شده در بازه زمانی ۱ بهمن ماه ۱۴۰۲ لغایت ۳۱ تیر ۱۴۰۳ و ۳۰ درصد ناظر بر ایدهها و طرحهایی است که در آینده و با حمایتهای مردمی و دولتی اجرا میشود. متقاضیان میتوانند تا ۲۰ مرداد ۱۴۰۳، از طریق ورود به سامانه ترویج کتابخوانی به نشانی https://www.tarvijeketab.ir، نسبت به ایجاد حساب کاربری، بارگذاری اطلاعات اولیه و شخصی و دریافت رمز عبور از طریق پیامک اقدام کنند. در گام بعد، لازم است متقاضی با ورود مجدد به سامانه ترویج کتابخوانی، فرم جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب را تکمیل و اطلاعات لازم را بارگذاری و ذخیره کند. آیین اختتامیه دهمین دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب شهریور ماه ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد.
نظر شما