خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، اگر حسابدار هستید و به دنبال فرصتهای استخدام حسابدار میگردید، در این یادداشت چند نمونه از سوالات احتمالی که ممکن است روز مصاحبه از شما پرسیده شود، آمده است. سوالات مصاحبه شغلی حسابدار را میتوان به ۳ دسته پرسشهای عمومی، سوابق کاری و تخصصی تقسیم کرد که از هرکدام چند نمونه در این یادداشت بررسی شده است. به خاطر داشته باشید هنگامی بهترین عملکرد را در برابر کارفرما خواهید داشت که از قبل پاسخ سوالات مصاحبه حسابداری را تمرین کرده باشید.
سوالات مصاحبه شغلی استخدام حسابدار؛ دسته عمومی
آن دسته از سوالات مصاحبه شغلی حسابداری که در بخش عمومی مطرح میشود، بیشتر برای باز کردن باب گفتگو است. موضوع سوالات عمومی مصاحبه حسابداری بیشتر درباره خود شما و نحوه گرایشتان به این حرفه است.
لطفاً خودتان را معرفی کنید و کمی از خودتان بگویید.
چرا به حرفه حسابداری علاقهمند شدید؟
تجربه کار با کدام نرمافزارهای حسابداری را دارید؟
پاسخ این سوالات را کوتاه و مختصر بگویید و از پرگویی یا بیان جزئیات پرهیز کنید. کارفرما درباره مواردی که برایش جذاب باشد، از شما بیشتر خواهد پرسید و از شما میخواهد تا اطلاعات بیشتری به او بدهید.
در پاسخ به سوال ۳ هوشمند باشید. در بعضی از آگهی های استخدام حسابدار ایران تلنت، نام نرمافزار مورد استفاده شرکت آمده و تسلط شما بر آن یکی از فاکتورهایی است که در تصمیمگیری کارفرما اهمیت دارد. اگر تجربه کار با آن نرمافزار را داشتهاید حتماً در این بخش مطرح کنید. درغیر این صورت تمایل خود برای یادگیری آن را حتماً ذکر کنید. این کار نشاندهنده تمایل شما به یادگیری و همگام شدن با خواستههای کارفرما است.
پرسشهای سوابق شغلی در جلسه مصاحبه استخدام حسابدار
در این بخش کارفرما سوالاتی را مطرح میکند که تسلط شما بر نرمافزارها و اصول حسابداری را به چالش بکشد. مثل این سؤال:
چطور از نرم افزار X برای سادهسازی کارهای تکراری استفاده کردهاید؟
در پاسخ به این پرسش علاوه بر آنکه باید نحوهٔ اتوماسیون کردن کار حسابداری را توضیح دهید، باید مطرح کنید که زمان ذخیرهتان را صرف انجام چه کاری کردهاید. آیا گزارش تهیه کردهاید؟ یا روی پیدا کردن مغایرتهای مالی زمان گذاشتهاید؟
در پاسخگویی به سؤالات مصاحبه حسابداری نسبت به اطلاعات مالی شرکتهایی که درگذشته با آنها همکاری میکردید، امانتدار باشید.
ممکن است کارفرما چند سؤال زیرکانه دربارهٔ اطلاعات مالی شرکتهای قبلی بپرسد که اخلاق کاری حسابداری حکم میکند امانتدار باشید و با ذکر تعهد خود به محرمانگی کارتان، بگویید که نمیتوانید اطلاعات دقیقی در اختیار او بگذارید. بعضی دیگر از نمونه سوالات مصاحبه شغلی حسابدار که در بخش سوابق کاری مطرح میشود، عبارتاند از:
حجم زیاد کارهای حسابداری را در شرایطی که تنها چند روز به ددلاین مانده باشد، چطور مدیریت میکنید؟
چطور روش کارتان را برای مدیر مجموعه یا افراد غیرمتخصص توضیح میدهید؟
در پاسخ به سوال ۵ میتوانید بگویید که روی اولویتبندی و انجام کارهای حساستر تمرکز میکنید و کارهایی با اولویت کمتر را به همکاران دیگر خود برونسپاری میکنید یا در آخر انجام میدهید. چرا که ممکن است انجام بعضی از کارهای حسابداری نیاز به هماهنگی با مدیر مالی، حسابرس و دیگر افراد داشته باشد که نیازمند صرف زمان بیشتری است.
در جواب پرسش ۶ هم باید روی این نکته تاکید کنید که درصورتی که بخواهید به افراد غیرمتخصص گزارش دهید، تاحد امکان مطالب تخصصی را سادهسای میکنید و با ارائه مثال و گزارشهای تصویری، درک مفاهیم تئوری را برای مدیر مجموعه آسان میکنید.
سوالات فنی و تخصصی مصاحبه شغلی حسابدار
در این بخش ۴ نمونه از سوالات فنی و تخصصی که ممکن است در مصاحبه حسابداری با آن روبهرو شوید، آمده است. این سوالات عمیقتر از پرسشهای ۲ گروه قبلی هستند و توانایی شما در کارتان را به چالش میکشد.
چطور متوجه میشوید که یک حساب جعلی است و اطلاعات مالی دستکاری شده است؟
چطور احتمال بروز خطا را در کارتان کم میکنید؟
چه راهکاری برای صرفهجویی هزینهها و مدیریت درست منابع مالی و مادی مجموعه ما در سر دارید؟
آیا با انجام کار حسابداری بهصورت گروهی راحت هستید؟ چطور وظایف خودتان را انتخاب و به انجام میرسانید؟
کارفرما با طرح این دسته از سوالات مصاحبه شغلی حسابداری قصد دارد بداند تا چه حد تخصص شما با خواستههای شرکت منطبق است. سوالهای ۷ و ۸ را باید به فراخور تجربه کاریتان پاسخ بگویید. اما برای پاسخ پرسش ۹ میتوانید فهرستی از چالشهای اساسی را که فکر میکنید شرکت مربوطه با آن روبهروست تهیه کنید و با مشورت با یک حسابدار باتجربه چند راهکار عملی برای آن درنظر بگیرید. بهعلاوه کارفرما با طرح پرسش ۱۰ میخواهد سطح انطباقپذیری شما با دیگر حسابداران شرکت را سنجیده و چالشهای احتمالی را در نظر بگیرد. در پاسخ به این دسته از سوالات مصاحبه شغلی حسابداری باید صادق باشید و اگر مانع یا محدودیتی دارید حتماً در ابتدا مطرح کنید.
چطور در جلسه مصاحبه شغلی حسابدار بهترین عملکرد را داشته باشیم؟
در اینجا ۸ نکته را با شما در میان میگذاریم که به کمک آن میتوانید اعتماد به نفس خود را در جلسات مصاحبه شغلی حسابداری افزایش دهید و عملکرد بهتری داشته باشید:
اطلاعات کافی درباره شرکت، موقعیت شغلی، و الزامات آن به دست آورید.
پیش از مصاحبه، سؤالات مصاحبه شغلی حسابداری را تمرین کنید.
بر رزومه و دستاوردهای خود مسلط باشید و آنها را از قبل مرور کنید.
در حالت ایستاده یا نشسته با اعتماد به نفس باشید و تماس چشمی برقرار کنید.
پیش از ورود به جلسه مصاحبه، چند نفس عمیق بکشید تا اضطراب را کاهش دهید.
لباس رسمی و مناسب بپوشید تا احساس حرفهای بودن و اعتماد به نفس شما را تقویت شود.
پیش از مصاحبه، موفقیت در جلسه را در ذهن خود تصور کنید و از افکار منفی بپرهیزید.
به جای تمرکز بر نقاط ضعف، بر نقاط قوت خود تأکید و آنها را مرور کنید.
جمعبندی
در این یادداشت ۱۰ نمونه از سوالات مصاحبه شغلی حسابداری را بررسی کردیم که در ۳ دسته پرسشهای عمومی، سوابق کاری و پرسشهای فنی طبقهبندی میشوند. رعایت صداقت در پاسخگویی به این سوالات در درجه اول اهمیت قرار دارد. بهخاطر داشته باشید سوالهای کارفرما را موجز و مختصر بدهید و اجازه دهید درصورت علاقه او از شما توضیح بیشتری بخواهد. همچنین امانتداری و محرمانگی را نسبت به اطلاعات مالی شرکتهایی که قبلاً با آنها همکاری داشتهاید رعایت کنید و در جواب سوالهای فنی و تخصصی احتمالی میتوانید از قبل با یک حسابدار خبره مشورت کنید.
برچسب ها: حسابدار, استخدام, مصاحبه شغلی, حسابداری, کاریابی
نظر شما