دوشنبه ۲ مهر ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۶
سرگذشت الیور استون؛ کارگردان و نویسنده سینما

اصلی‌ترین هدف استون از نوشتن کتاب «در جست‌وجوی روشنایی» شرح تلاش‌ها و دستاوردهایش است که بدون حمایت سازمان خاصی و حتی در برخی از موارد با تحریم و سخت‌گیری به کارش ادامه داده و فیلم‌سازی کند.

سرویس هنر خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا): کتاب «در جستجوی روشنایی» به نویسندگی الیور استون و ترجمه کورش جاهد به همت انتشارات آبان در ۵۲۸ صفحه با قیمت ۶۵۰ هزارتومان در تابستان ۱۴۰۳ متشر شده است. کتاب «در جستجوی روشنایی» برای علاقه‌مندان به سینما، ساخت فیلم و همچنین کسانی که فیلم‌های جنجالی و جنگی علاقه دارند، مناسب است.

این کتاب خودنگاره‌ الیور استون کارگردان و فیلم‌نامه‌نویس مشهور آمریکایی است. او به خاطر ساخت فیلم‌هایی با مضامین سیاسی و تاریخی جنجالی و در عین حال تحسین‌شده، شهرت دارد. از جمله آثار برجسته او می‌توان به فیلم‌های ضد جنگ مانند «جوخه» و متولد چهارم «ژوئیه» و همچنین فیلم‌های سیاسی «جی‌اف‌کی» و «نیکسون» اشاره کرد. استون در ژانرهای دیگر نیز فعالیت داشته و آثاری چون «وال استریت» و «طبیعت وحشی» را در کارنامه خود دارد.

استون در کتاب «در جستجوی روشنایی» به سرگذشت فکری و هنری خود پرداخته است. علاوه بر این‌ها تغییرات درونی خود و همچنین زندگی شخصی وکودکی خود را نیز بررسی کرده است. او زندگی شخصی و فعالیت‌های کاری خود را در ۱۰ فصل شرح داده است، که عبارتند از: فرزند طلاق، روزگار غریب، سرزمینی در امتداد دریا، قطار نیمه شب، فرو پاشی، در انتظار معجزه، جنوب مرز، «سالوادور» بازگشت به جهنم، بازگشت به جنگل و سربلند و شادمان. در انتهای کتاب نیز آلبومی از عکس‌های خود منتشر کرده‌است که برای علاقه‌مندان و خوانندگان کتاب می‌تواند جذاب باشد.

او در فصل اول کتاب نویسنده تحت عنوان فرزند طلاق، کودکی تلخ و دردآور خود را شرح داده است که چگونه این تجربه‌های سخت او را تحت تاثیر قرار داده است. همچنین استون تحولات روحی و معنوی خود را نیز شرح می‌دهد که چطور و چگونه توانسته است از این سختی‌ها عبور کند. از دیگر تجربه‌های تاثیرگذار که در جستجوی روشنایی مفصلاً به آن پرداخته شده است؛ تجربه حضور در جنگ ویتنام است. استون که قبل از آغاز حرفه‌ای فیلم‌سازی در جبهه‌های جنگ ویتنام حضور پیدا کرده و به واسطه‌ی این تجربه جهان فکری او تغییر داده شد. این تغییرات باعث بروز و پرورش افکار ضدجنگ در او و ساخت فیلم‌هایی با این مضامین شده است. استون در این کتاب با نثری دلنشین و گیرا خودنگاره‌ای مفصل و پرجزئیات برای علاقه‌مندان خود به جاگذاشته است.

مترجم کتاب نیز سعی کرده است به همان گیرایی و جذابیتی که استون کتاب را نوشته است، آن را ترجمه کند و اصلاحات به کاربرده شده را نیز به زبان فارسی برگردانده تا خواننده بهتر بتواند با آن ارتباط برقرار کند و متوجه شود.

همچنین استون در رابطه با ۴ فیلم خود یعنی «قطار نیمه شب»، «صورت زخمی»، «سالوادور» و «جوخه» و روند ساخت فیلم‌ها که با نوشتن کتاب هم‌راستا بوده‌است، مفصلاً به بحث و شرح پرداخته‌است.

گفتنی است این کارگردان و نویسنده سینما از ابتدای فعالیت خود تاکنون به موضوعات و اتفاقات جنجالی و پرحاشیه پرداخته است و سعی کرده پرده از واقعیت‌ها بردارد و واقعیت‌ها را نشان دهد؛ اصلی‌ترین هدف استون نیز از نوشتن این کتاب، شرح تلاش‌ها و دستاوردهایش است که همیشه سعی کرده‌است بدون حمایت سازمان خاصی و حتی در برخی از موارد با تحریم سخت‌گیری به کارش ادامه دهد و فیلم‌سازی کند.

کتاب «در جستجوی روشنایی» به نویسندگی الیور استون و ترجمه کورش جاهد به همت انتشارات آبان در ۵۲۸ صفحه با قیمت ۶۵۰ هزارتومان از سراسر کتاب‌فروشی‌های سطح کشور قابل خریداری است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها