دوشنبه ۲۶ شهریور ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۰
توزیع ۲۰ هزار جلد کتاب در کتابخانه‌های مدارس بوشهر/ کتابخوان شدن دانش‌آموزان دغدغه جدی ماست

بوشهر- مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر با اشاره به توزیع بیش از ۲۰ هزار جلد کتاب در کتابخانه‌های مدارس استان در دو سال اخیر، گفت: کتابخوان‌ شدن دانش‌آموزان از دغدغه‌های جدی ما در آموزش و پرورش است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بوشهر، علی موحدی شامگاه یکشنبه در نشست با اهالی رسانه استان بوشهر گفت: با توجه به علاقه‌ای که به کتاب و کتابخوانی دارم، در بازدید از هر مدرسه، ابتدا جویای دانش‌آموزان کتابخوان می‌شوم، سپس هر کدام از آن‌ها که کتاب بیشتری خوانده باشند، مورد تجلیل قرار می‌دهم.

وی ادامه داد: کتابخوانی باعث می‌شود که دایره واژگانی ذهنی دانش‌آموزان افزایش پیدا کند، در نتیجه با آگاهی، آمادگی و فن بیان بهتری سخن می‌گویند. از این‌رو، همه اهتمام خود را در این سه سال به کار گرفته‌ایم تا کتاب و کتابخوانی در میان دانش‌آموزان به یک عادت مبدل شود.

مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر در پاسخ به سوال خبرنگار ایبنا در بوشهر مبنی بر وضعیت کتابخانه‌های مدارس و فرایند به‌روزرسانی منابع آن، تأکید کرد: متاسفانه کتابخانه‌های مدرسه‌ای در برخی از مدارس استان به‌دلیل کمبود فضای آموزشی به کتابخانه‌های کلاسی تقلیل یافته‌اند که این کتابخانه‌ها با توجه به سن، نیاز و ذائقه دانش‌آموزان هر پایه تحصیلی بر مبنای دستورالعمل وزارت آموزش و پرورش موضوع‌بندی شده است.

وی در خصوص چگونگی به‌روزرسانی منابع این کتابخانه‌ها هم یادآور شد: در دو، سه‌سال اخیر، بیش از ۲۰ هزار جلد کتاب میان کتابخانه‌های مدارس توزیع شده است که اعتراف می‌کنم کتابخانه‌های مدارس و دانش‌آموزان بوشهری به میزان بیشتری کتاب نیازمند هستند، چراکه این کتاب‌ها باید دائم به‌روزرسانی شوند که در سال تحصیلی جدید حتماً این مهم محقق خواهد شد.

موحدی در خصوص راهکارهای اداره‌کل آموزش و پرورش برای ترویج و توسعه فرهنگ کتابخوانی در میان دانش‌آموزان در مدارس استان توضیح داد: در این زمینه رویدادهای معتددی با محوریت کتاب و کتابخوانی برگزار می‌شود که مهم‌ترین آن، جشنواره ملی کتابخوانی دانایی و توانایی است که حدود ۱۰ هزار دانش‌آموز بوشهری در این رویداد شرکت کردند و حدود ۴۰ نفر آن‌ها موفق شدند که به مرحله کشوری راه پیدا کنند. افزون بر این، خود مدارس نیز در طول سال تحصیلی در مناسبت‌های مختلف اقدام به برگزاری مسابقه استانی کتابخوانی می‌کنند که با مشارکت خوب دانش‌آموزان مواجه می‌شود.

مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر در خصوص تالیفات فرهنگیان بوشهری هم بیان کرد: در سه سال اخیر، ۶ کتاب در حوزه پژوهشی و فرهنگی به همت پژوهشگران و معلمان بوشهری به زیور طبع آراسته شده است.

موحدی افزود: افزون بر این، ما دانش‌آموزان نویسنده داریم که از جمله آن‌ها می‌توان به سیده ترنم حسینی اشاره کرد که کلاس سوم ابتدایی است و تا کنون پنج کتاب نوشته و منتشر کرده است. ما در آیینی از این نویسنده کوچک اما بااستعداد و توانمند تجلیل به عمل آوردیم تا الگویی برای دیگر هم‌سن و سالانش باشد.

وی تاکید کرد: هر ساله همزمان با روز و هفته کتاب و کتابخوانی، تعدادی کتاب به دانش‌آموزان در سراسر استان هدیه می‌دهیم. برای ما مهم است که دانش‌آموزانی کتابخوان تربیت کنیم. از این‌رو، کتابخوانی یکی از اصل‌هایی است که در موقعیت تربیتی که در مدارس ایجاد کردیم، در کنار بازنمایی اهمیت پیاده‌روی اربعین، آیین‌های ماه محرم و صفر، اردوی راهیان نور و… به آنها، بر آن متمرکز شده‌ایم.

مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ایبنا مبنی بر اینکه آیا به‌منظور توسعه فرهنگ کتابخوانی در سال جاری در میان دانش‌آموزان دوباره باشگاه‌های کتابخوانی را فعال خواهید کرد، گفت: باشگاه‌های کتابخوانی جزء وظایف ما نیست، بلکه از وظایف کانون‌های تربیتی است که امیدواریم در سال پیش‌رو، در این زمینه گام‌های استواری بردارند.

موحدی در بخش دیگری از صحبت‌هایش یادآور شد که استان بوشهر در سال تحصیلی پیش‌رو، در سفارش کتاب برای مدارس در رتبه ششم کشور ایستاده است اما در درآمدزایی رتبه اول را در میان استان‌های دیگر از آن خود کرده است.

وی افزود: در سال تحصیلی آتی، ۲۶ هزار دانش‌آموز بوشهری در ۱۰ هزار کلاس درس با تدریس بیش از ۱۰ هزار معلم به کسب علم مشغول خواهند شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها