به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در کرمان، نشست مجازی «راز و ساز» برای تبیین و تشریح شیوهنامه بیستو ششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمان برای مدیران، معاونان، رابطان و قصهگویان سراسر کشور با حضور رئیس و دبیر دبیرخانه توسعه و ترویج قصهگویی ایران برگزار شد.
عالیه قوامی مدیرکل کانون استان یزد و رئیس دبیرخانه توسعه و ترویج قصهگویی ایران، هدف از تشکیل این نشست را رفع ابهامات و نکتههای باقیمانده درباره جشنواره بیست و ششم دانست و بیان کرد: پوستر بیستو ششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی همزمان با هفته ملی کودک رونمایی میشود.
رئیس دبیرخانه توسعه و ترویج قصهگویی ایران گفت: مرحله استانی جشنواره امسال حدود ۱۸ تا ۲۹ آذرماه خواهد بود و از ۲۲ تا ۲۷ دیماه فیلم قصههای برگزیده استانی در مرحله منطقهای داوری میشوند. اختتامیه مرحله کشوری جشنواره بیست و ششم، ۱۴ تا ۱۵ بهمنماه برگزار خواهد شد.
قوامی با اشاره به اینکه قصد داریم قصه را به دل خانوادهها ببریم و فاصله بین نسلها را کاهش دهیم، افزود: سایت قصهگویی kanoonfest.ir با تلاش واحد انفورماتیک کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با طراحی جدید، دسترسی آسانتر و سرعت بالاتر از دو هفته دیگر برای بارگذاری آثار در اختیار مخاطبان قرار خواهد گرفت. همچنین مهلت بارگذاری قصهها تا ۲۵ مهر بوده است که قطعاً تمدید خواهد شد.
بیستوششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی ۱۲ بخش دارد
مهدی آرائی مسئول دبیرخانه توسعه و ترویج قصهگویی ضمن تاکید بر توجه قصهگوها به فرم و محتوا به صورت همزمان، ۱۲ بخش بیستوششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی را تشریح کرد.
آرائی قصهگویی «سنتی و کلاسیک» را ویژه قصههای مبتنی بر قصه و روایتهای عامیانه دانست و گفت: در این بخش نوع روایتگری هم باید از قصههای خانگی و بومی با فضای سنتی و کهن (ایران و استان) باشد در حالی که در قصهگویی «مدرن و نوآورانه» ابزار قوی و تازه میتواند برای کودکان دیداری امروز جذاب باشد.
وی قصهگویی «آیینی و سنتی» را در حال رسیدن به جایگاه والا و معتبری معرفی کرد و افزود: شایسته است اساتید سرشناس استان در نقالی و پردهخوانی شناسایی و برای هدایت و نظارت نوجوانان علاقهمند این حوزه به کار گرفته شوند.
مسئول دبیرخانه توسعه و ترویج قصهگویی، قصهگویی «منظوم» را بخش جدید جشنواره امسال معرفی کرد و گفت: این بخش معمولاً به صورت آواز و روایت داستانهای کهن شکل میگیرد و میتوان از اشعار نو و موزون همچون قصههای احمد شاملو نیز در این بخش کمک گرفت.
آرائی اضافه کرد: هر قصهای که آموزههای اخلاقی دارد را میتوان یک قصه دینی در محتوا دانست اما برای شرکت در بخش قصهگویی «دینی» رعایت فرم هم از ملزومات است. همچنین استناد روایی و تاریخی قصههای دینی باید از سوی مورخین و علمای شیعه تایید شده باشد و قصهگویان ادیان الهی هم میتوانند در جشنواره قصه دینی تعریف کنند.
نظر شما