به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، آیین تکریم و معارفه وزرای پیشین و جدید میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی امروز چهارشنبه ۲۸ شهریورماه در سالن حج و زیارت برگزار شد. محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهوری در آیین تکریم و معارفه وزرای پیشین و جدید میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ضمن تبریک هفته وحدت، گفت: رمز پیروی انقلاب وحدت بود و رمز پیشرفت جمهوری اسلامی ایران وحدت همه با هم است.
او ضمن تقدیر از تلاشها و فعالیتهای مهندس ضرغامی در وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، با بیان اینکه وزیر جدید یکی از چهرههای برجسته فرهنگی کشور است، افزود: میراثفرهنگی نماد تمدن غنی ایران است و امانتی است در اختیار این نسل که با احیا و مرمت به نسل آینده باید سپرده شود.
عارف با اشاره به اینکه میراثفرهنگی غرور ملی و یکی از شاخصهای برجسته فرهنگی کشور است، ادامه داد: میراثفرهنگی در داخل و خارج ایران همواره مورد احترام بوده و این موضوع ناشی از آثار گرانبهای کشورمان در این عرصه است.
معاون اول رئیسجمهوری با تاکید بر اینکه کارهایی که در وزارت میراثفرهنگی تاکنون انجام شده ارزشمند است، بیان کرد: پس از این لازم است تا آسیبشناسیها و راهبرد عمیقی در نظر گرفته شود، چراکه هنوز با چالشهای اساسی در برخی موارد روبهرو هستیم.
او با بیان اینکه تدوین راهبردها و سیاستهای این بخش در شروع برنامه هفتم توسعه به مثابه فرصتی است که باید غنیمت شمرده شود، گفت: در دو حوزه صنایعدستی و گردشگری نیز باید تصدی دولت کم شود. اقدامات دولت باید تسهیلگر و کمک کننده باشد و بار اصلی بر روی بخش خصوصی قرار گیرد. امور باید به اتکای دو محور میراثفرهنگی و صنایعدستی دنبال و انجام شود. ظرفیت های برجستهای را در حوزه گردشگری داریم بر اساس تحلیل روشن دو دهه قبل گردشگرانی که به ایران می آیند گردشگران فرهنگی هستند.
معاون اول رئیس جمهور افرود: اگر توجه حداقلی به بخش گردشگری کنیم سالانه ۱۰۰ هزار فرصت شغلی پایدار میتوانیم داشته باشیم تکلیف مجلس کمتر از این تعداد است. ذهنیتی را برای ایران هراسی ایجاد کردند که واقعیت ندارد. اگر دو روز در ایران بمانند مهمان نوازی و امکانات و آرامش را ببینند مشتاق ایران میشوند و ذهنیتشان عوض میشود.
عارف بیان کرد: واقعیت این است که در حوزه زیربناها مشکل جدی داریم. رویکرد ما اشتغالزایی است سهم گردشگری و صنایع دستی در رشد دیپلماسی فرهنگی برای من مهم است. یکی از اولویتهای دیپلماسی در حوزه منطقه است شاید در خیلی از جاها نتوانیم از این ابزار برای نزدیک شدن به کشورها استفاده کنیم ولی صنایع دستی یکی از افتخارات ایران است خیلی از کشورها حداقل تا قبل از انقلاب ایران را با صنایع دستی میشناختند.
وی افزود: آثار ثبت جهانی روند خوبی گرفته باید در چهار سال آینده ده اثر دیگر اضافه شود. گزارشی از حفاریهای غیرقانونی به ما میرسد عدم توجه به میراث فرهنگی عدهای را وسوسه میکند که حس کنجکاوی به حس اقتصادی تبدیل شود و بعد هم میدانیم که چه اتفاقی میافتد. طبق برنامه باید در هر سال ۹۵۰ اثر غیر منقول احیا و مرمت شود.
وی خطاب به صالحی امیری گفت: در حوزه حاکمیتی نمیشود تنها به کمک منابع دولتی کارها را پیش برد باید از بخش خصوصی هم کمک گرفت. انتظار بخش خصوصی از ما این است که دولت مانع کار نشود اگر احکام یا تبصرههایی هست که مانع شدهاند باید اصلاح شود.
وزارت میراثفرهنگی به دستگاه درجه یک تبدیل شده است
سید عزتالله ضرغامی، وزیر سابق میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: به همه شما عزیزانی که در این مراسم شرف حضور دارید ادای احترام میکنم. از دکتر عارف که شخصیتی فرهنگی هستند برای حضور در این مراسم تشکر میکنم و صادقانه به صالحی امیری تبریک میگویم. ایشان چند ویژگی مثبت دارد. اول اینکه با اخلاق است، متعامل است، خلاق است. اینها ویژگیهایی است که بسیار ارزشمند است چرا که حوزه گردشگری فرابخشی است. در کنار این ویژگیها، صالحی امیری فردی مدیر با ظرفیت و دلسوز است و در این شرایط آمدن صالحی امیری به این وزارتخانه بسیار مهم است.
او ادامه داد: در دورههای قبل نگاهها به این وزارتخانه نگاه بهعنوان یک دستگاه درجه دو و سه بود اما با نگاه بسیار خوب شهید رئیسی، شاهد هستیم که اکنون این وزارتخانه به یک دستگاه دست اول و درجه یک تبدیل شده است و در چنین شرایطی انتخاب آقای صالحی امیری بهعنوان وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بسیار اهمیت دارد.
ضرغامی گفت: مطمئن هستم که حضور صالحی امیری یک فرصت بسیار خوبی است و با توجه به ظرفیتی که دارد میتواند رشد و توسعه را به دنبال داشته باشد.
او در ادامه خطاب به معاون اول رئیسجمهوری گفت: ما خیلی کار داریم. دهها مصوبه و … در دولت به تصویب رسید در دولت قبل هرچه ارائه دادیم مورد تصویب قرار گرفت بهعنوان مثال درباره لغو روادید بهانهگیریهایی وجود داشت اما با تعامل و همکاری دستگاههای خوب مثل وزارت خارجه و شخص مرحوم امیرعبدالهیان شاهد این بودیم که با ۳۰ کشور لغو روادید انجام شد. اکنون با جمعیتی حدود نیمی از جمعیت جهان لغو روادید داریم که فرصت بسیار بزرگی است.
گردشگری ضامن صلح است
سید رضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: آقای رئیس جمهور با انتصاب یک اهل سنت در دولت نشان داد که همه ایرانیان فارغ از رنگ و پوست و مذهب یکی هستند. وفاق یعنی عبور از نفرت، شکاف، تخریب، حاشیهها، افزایش مشارکت اجتماعی و تجمیع ظرفیتهای نظام برای حل مسائل ملت و نمایش صدای واحد از دولت و ملت و نظام، کرامت انسانی، امنیت و اخلاق و معرفت و احساس نشاط، غرور، هویت ملت بدون دغدغه به رسمیت شناختن دیگران خواه با ما موافق باشند یا مخالف، عدالت، انصاف و وفاق. نیاز امروز ملت و دولت است.
صالحی امیری گفت: میگویند چرا وفاق را تفسیر نمیکنید. دولت ثابت کرد که به اصول وفاق پایبند است و اراده نظام به حمایت از دولت است. ما وقتی وارد میراث فرهنگی میشویم به یک اصل فکر میکنیم و آن سربلندی جایگاه ایران در منطقه و جهان است ما به ایران میاندیشیم برای اینکه ایران توسعه پیدا کند باید موانع را از سر راه برداریم و مانع مهاجرت شده و باعث شویم که نسل جوان به کشورش افتخار کند اینکه نسل جدید به آینده خود امیدوار باشد وظیفه ماست.
وی افزود: ما از همه آنهایی که برای ایران و میراث فرهنگی تلاش کردند قدردانی میکنیم. همه مردم یک هویت دارند که آن هم هویت ایرانی است. گردشگری ضامن صلح است و در برنامه هفتم متعهد شدیم که بتوانیم ظرفیت موزهها را به هزار موزه برسانیم یا ۵۰۰ هزار نیروی شاغل به به یک میلیون نفر افزایش دهیم.
نظر شما