سه‌شنبه ۳ مهر ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۸
نقش بانوان در دفاع مقدس آنچنان که باید روایت نشده است / اهمیت نقد علمی در ترویج کتابخوانی

لرستان - سرپرست اداره کل کتابخانه‌های عمومی لرستان با اشاره به نقش پررنگ و اثرگذار بانوان در دوران دفاع مقدس گفت: آنچنان که باید از نقش بانوان در دفاع مقدس به‌ویژه برای دختران نسل امروز روایت نشده و خیلی از شخصیت‌هایی که در آن ایام بسیار تاثیرگذار بوده، همچنان گمنام هستند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در خرم‌آباد، حجت‌الاسلام علی‌اکبر سبزیان روز سه‌شنبه در اولین نشست از سری سلسله نشست‌های نقد و بررسی آثار نویسندگان حوزه دفاع مقدس استان لرستان با عنوان نقد و بررسی کتاب «پرستار انقلابی» که در کتابخانه غدیر این شهر برگزار شد، ضمن گرامی‌داشت هفته دفاع مقدس، گفت: بسیار خرسندم که اولین کتابی که در این سلسله نشست‌ها مورد نقد و بررسی قرار می‌گیرد در حوزه بانوان بوده و این نشان‌دهنده نقش پررنگ و اثرگذار بانوان در دوران دفاع مقدس است.

سرپرست اداره کل کتابخانه‌های عمومی لرستان افزود: علاوه بر سنگرهای مقابله با دشمن بعثی در دفاع مقدس، پشت جبهه، سنگر خانواده نیز وجود داشته که بانوان فرماندهی این سنگر را بر عهده داشته و مایه دلگرمی دلاورمردانی بودند که شجاعانه در مقابل دشمن ایستادگی کردند.

نقش بانوان در دفاع مقدس آن‌چنان که باید روایت نشده است

وی افزود: آن‌چنان که باید از نقش بانوان در دفاع مقدس به‌ویژه برای دختران نسل امروز روایت نشده و خیلی از شخصیت‌هایی که در آن ایام بسیار تاثیرگذار بوده، همچنان گمنام هستند که در این رابطه وظیفه داریم بیشتر در تلاش کنیم.

نقش بانوان در دفاع مقدس آنچنان که باید روایت نشده است / اهمیت نقد علمی در ترویج کتابخوانی

سبزیان در ادامه به تشریح ابعاد مختلف دوران دفاع مقدس پرداخت و افزود: آنچه در بیان کلمه جنگ به ذهن خطور می‌کند واژگانی همچون تیر، تانک، توپ و خمپاره است؛ اما امروزه می‌بینیم در جریان دفاع مقدس فرهنگ مقاوت، ایثار و شهادت پررنگ‌تر است و رزمندگان ما با نیتی خالص و برای رضای خداوند به فرمان معمار کبیر انقلاب حضرت امام خمینی (ره) لبیک گفته و جانانه دشمن بعثی را شکست دادند.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به مقوله نقد کتاب پرداخت و افزود: نشست‌های نقد و بررسی کتاب، هم برای ناشر، هم برای ناقد و هم برای نویسنده برکات بسیاری دارد.

نقد علمی کتاب در ترویج فرهنگ کتابخوانی موثر است

سبزیان گفت: اگر نقد کتاب علمی و محکم باشد نتایجی همچون کمک به خوانندگان در انتخاب کتاب‌های مناسب، کمک به نویسندگان در بهبود مهارت‌های خود و ترویج فرهنگ کتابخوانی را به دنبال خواهد داشت.

نقش بانوان در دفاع مقدس آنچنان که باید روایت نشده است / اهمیت نقد علمی در ترویج کتابخوانی

به گزارش ایبنا، در ادامه هر یک از حاضران به بیان نکات خود درباره کتاب «پرستار انقلابی» پرداختند نوسینده و ناشر اثر به سوالات حاضران پاسخ دادند. کتاب «پرستار انقلابی» خاطرات صغری دانه‌ای، پرستار لرستانی دوران انقلاب و دفاع مقدس است که توسط فروزان حسنوند گردآوری و به رشته تحریر درآمده است. این کتاب ۱۴۸ صفحه‌ای را انتشارات پراکنده به سفارش اداره‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس لرستان در سال ۱۳۹۸ چاپ و منتشر کرد. سلسله نشست‌های تخصصی نقد و بررسی کتب دفاع مقدس از برنامه‌های اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان با همکاری محفل ادبی افلاک است که در ایام دفاع مقدس در یکی از کتابخانه‌های عمومی خرم‌آباد برگزار و کتاب‌های حوزه دفاع مقدس مورد نقد و بررسی قرار خواهند گرفت.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها