به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «آناتومی قدرت» به چاپ ششم تألیف جان کِنِت گالبرایت با ترجمۀ محبوبه مهاجر از سوی انتشارات سروش منتشر و روانه بازار نشر شد. این کتاب حاصل آموختههای نویسنده از تجربه، خواندن، نوشتن و سعی در فهم این موارد بوده است. از آنجا که در بحثهای عادی و روزمره اشارهای به عوامل ثابت و زیرساز قدرت نمیشود و بهجای آنکه گرهی از موضوع باز شود، موضوع سربستهتر نیز میشود، جان کِنِت گالبرایت بیش از هر چیز خواسته است که این عوامل ثابت و منابع قدرت را در شخصیت و در مالکیت و در سازمان نشان دهد و ابزارهای اعمال و تحمیل قدرت را کشف کند. هدف نویسنده این بوده است که خوانندۀ کتابِ «آناتومی قدرت»، برداشت روشنتری نسبت به محتوای کلمۀ قدرت و نسبت بهمعنای ضمنی آن در موارد اطلاقش در اقتصاد و سیاست و… داشته باشد.
گالبرایت تلاش کرده است که نگرشی رُک و راست داشته باشد و منابع و ابزارهای قدرت را بهطور مداوم در پیش روی خواننده نگاه دارد. او بخشی از کمک فکری برای نوشتن این کتاب را مدیون ماکس وبر و برتراند راسل و آدولف برل (پسر) میداند. آدولف برل افزون بر آنکه مغز متفکر طرف اعتماد روزولت بهشمار میآمد، دیپلمات، حقوقدان و نویسندۀ مطالب اجتماعی و سیاسی و اقتصادی نیز بود. برل بیش از هرکس مشوق گالبرایت نسبت به موضع قدرت بوده است.
آناتومی قدرت ۱۸ موضوع دارد، از جمله: ۱. آناتومی قدرت؛ ۲. قدرت کیفردهنده و قدرت پاداشدهنده؛ ۳. قدرت شرطیکننده؛ ۴. منابع قدرت (شخصیت)؛ ۵. منابع قدرت (مالکیت)؛ ۶. منابع قدرت (سازمان – بخش نخست)؛ ۷. منابع قدرت (سازمان – بخش دوم)؛ ۸. دیالکتیک قدرت (بخش نخست)؛ ۹. دیالکتیک قدرت (بخش دوم – تنظیم قدرت)؛ ۱۰. نیروهای محرک بزرگ قدرت؛ ۱۱. ظهور سرمایهداری؛ ۱۲. قدرت سرمایهداری پیشرفته؛ ۱۳. حرکت متقابل؛ ۱۴. عصر سازمان؛ ۱۵. سازمان و دولت؛ ۱۶. قدرت نظامی؛ ۱۷. قدرت دین و مطبوعات؛ ۱۸. سخن آخر (تمرکز و اشاعۀ قدرت).
جان کنت گالبرایث (زاده ۱۵ اکتبر ۱۹۰۸ – درگذشته ۲۹ آوریل ۲۰۰۶)، همچنین با نام کن گالبرایث، اقتصاددان، دیپلمات، مقام دولتی و روشنفکر کانادایی-آمریکایی بود. کتابهای او درباره موضوعات اقتصادی از دهه ۱۹۵۰ تا ۲۰۰۰ پرفروش بودند. او بهعنوان یک اقتصاددان، از دیدگاه نهادگرایانه به اقتصاد پسا کینزی گرایش داشت.
چاپ ششم این کتاب در ۱۸۲ صفحۀ رقعی، شمارگان ۵۰۰ نسخه و با قیمت ۲۰۰.۰۰۰ تومان توسط انتشارات سروش در اختیار علاقمندان به مباحث این حوزه قرار گرفته است.
علاقهمندان برای تهیه این کتاب میتوانند از طریق فروشگاه با شمارۀ ۸۸۳۱۰۶۱۰ و فروشگاه اینترنتی با شمارۀ ۶۶۴۱۵۴۰۱ تماس حاصل نمایند. همچنین از طریق پیامرسانهای بله و ایتا انتشارات سروش به شماره ۰۹۹۲۱۶۰۵۱۱۹ و یا با مراجعه به سایت سروش www.soroushpub.com، برای تهیه کتاب اقدام نمایند.
چهارشنبه ۴ مهر ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۰
نظر شما