به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در ارومیه، گلستان جعفریان صبح دوشنبه در آیین معرفی و جشن امضای کتاب «پاییز آمد» که در پلاتوی حوزه هنری استان برگزار شد، گفت: شهدا را همیشه کلیشهای معرفی کردهاند و هروقت حرف از خاطرات زندگی آنها میشود توقع میرود یک موجود خیالی، دستنیافتنی و از آسمان آمده معرفی شود که انگار هیچوقت زندگی عادی و روزمره نداشته است.
وی افزود: شهدا هم مثل سایر آدمهای شهر زندگی عادی داشته و در روزمرگی کاملاً معمولی به سر میبردند، در همین کوچهوبازار زندگی میکردند، آرزوهایی داشتهاند.
جعفریان ادامه داد: کتاب «پاییز آمد» تقریباً ۴ سال زمان برد که بنویسم و همانطور که شهید احمد یوسفی در جبهه جنگ میکرد همسر ایشان فخرالسادات نیز در زندگی شخصی جنگ میکرد.
وی افزود: همسر شهید احمدیوسفی باتوجه به اینکه ترکزبان بود، به سختی پای مصاحبه نشست و احساسات و زندگی شخصی خود را بازگو کرد و حتی بعد روایت و چاپ اول کتاب درخواست عدم توزیع داشتند که من قبول نکردم.
«گلستان جعفریان» عّلَم روایت را در این جنگ روایتها بلند کردند
هادی سعیدیفرد، رئیس حوزه هنری استان آذربایجانغربی نیز در این مراسم گفت: خانم گلستان جعفریان عّلَم روایت را در این جنگ روایتها بلند کردند.
وی افزود: کتاب «پاییز آمد» روایت عاشقانه یک زن عاشق، مسلمان، ایدولوژیک و اهل خانه و زندگی است و تک تک شخصیتهای این کتاب منحصر به فرد هستند که به زیبایی به تصویر کشیده شدند.
سعیدیفرد بیان کرد: قله کتاب «پاییز آمد» قسمت نامههای شهید به خانواده و بالعکس است که علاوه بر حرفهای عاشقانه توصیههای اخلاقی نیز دارند که باید الگو گرفت.
وی بیان کرد: خداوند هرکسی را که دوست داشته باشد هنرمند میآفریند و به آن شخص ذوق هنری میبخشد و قلم هنرمندان ما در مسیر حق و حقانیت است و در راستای تعهد خودشان قلم میزنند.
کتاب «پاییز آمد» کتاب خوشخوانی است
خدیجه معصومی، مدیر کل کتابخانههای عمومی استان آذربایجانغربی نیز در این مراسم گفت: کتاب «پاییز آمد» کتابی است که حضرت آقا بهعنوان یکی از نویسندگان و کتابخوانهای برتر انقلاب اسلامی علارغم تمام مشغلههای کاری هستند، رسیده است.
وی افزود: مقام معظم رهبری در بیشتر محافل کتابخوانی فرمودند که بنده و خانوادهام هیچ وقت بدون مطالعه به خواب نمیرویم و انتظار من از خانوادههای ایرانی هم این است که مطالعه را در زندگی روزمره خود داشته باشند.
معصومی با بیان اینکه کتاب «پاییز آمد» دارای شخصیتهای منحصر به فردی است، گفت: در ادبیات دفاع مقدس روایت زنان و مادران شهدا است بسیار کم بوده و یا از لحاظ کیفیت مقبولیت لازم را ندارد که باید مورد توجه اهل قلم برسد.
وی افزود: کتاب «پاییز آمد» کتابی رسا، شیوا با بیان دلچسبی و کتاب خوشخوانی است و عاشقانههای این کتاب بسیار جذاب میباشد.
مدیر کل کتابخانههای عمومی استان آذربایجانغربی بیان کرد: روایت جنگ زنان روایتی امین و صادقانه بوده که در تمام عرصههای مختلف نقشآفرینی کردند و با تمام مشکلات دچار آسیب اجتماعی نشدند بلکه الگویی شدند که باید حفظ کنیم.
وی با تشکر از بانوان نویسندهایی که روایتهای جنگ را دلچسب و شیوا با تعلق خاطر به نظام اسلامی روایت میکنند، گفت: باید در این راستا بیاموزیم و بنویسم و مادران شهدا که کم کم دارند به فرزند شهیدشان میپیونند را باید از این مادران بهعنوان راوی استفاده کنیم.
صاف و سادگی؛ ویژگی اصلی کتاب «پاییز آمد»
حسین شرفخانلو، نویسنده خویی نیز در این مراسم گفت: یکی از ویژگیهای اصلی کتاب «پاییز آمد» صاف و سادگی این کتاب است و کتابی با نثر روان بوده که با خواندن آن خواننده احساس خستگی نمیکند و تمام جملات کوتاه و به هم پیوسته میباشد.
وی افزود: کتابهایی که در حوزه جنگ روایت میشوند باید کاملاً باورپذیر باشد که کتاب «پاییز آمد» این ویژگی را دارد.
به گزارش ایبنا؛ سخنرانی زهرا افخمینیا از نویسندگان عرصه ادبیات پایداری استان آذربایجانغربی، اجرای نمایش کتاب، پخش چند عنوان تیزر و کلیپ با موضوع کتابخوانی در عرصه ادبیات دفاع مقدس و تجلیل از تنی چند از نویسندگان و تلاشگران ادبیات پایداری در شهرستان ارومیه از دیگر بخشهای آیین رونمایی و معرفی کتاب پاییز آمد در حوزه هنری انقلاب اسلامی آذربایجانغربی بود.
نظر شما