دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۰
«زن در ادبیات» سوژه اولین شماره مجله «قند پارسی» شد

اصفهان – کانون ادبی قند پارسی اولین شماره مجله «قند پارسی» را با موضوع زن در ادبیات به سردبیری فاطمه نیکومرام منتشر کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اصفهان، هدف از انتخاب موضوع «زن در ادبیات» برای این شماره از مجله، پرداختن به بخش مستعدی از ادبیات بوده که طی قرن‌ها در کل جهان عمدتاً نادیده گرفته شده است؛ زیرا زنان طی قرون متمادی حقی برای کسب دانش و خلق یک اثر نداشته‌اند؛ بااین‌حال، زنان چه به عنوان مولف یا سوژه و چه به عنوان ابژه در آثار ادبی و همچنین در عصر جدید به عنوان مخاطب جدی و مصرف‌کننده ادبیات، تأثیر بسزایی در پیشبرد ادبیات دارند. هدف دیگر پرداختن به ظرفیت پنهان در نشانه‌شناسی زبان زنانه است. همچنین پیچیدگی‌های موجود در شخصیت‌های زنان می‌تواند امکان روایی منحصربه‌فردی در آثار ادبی ایجاد کند.

زن در ادبیات موضوعی است که پیش از این در مکتوبات دیگر نیز مطرح شده است؛ بااین‌حال تحریریه مجله ادبی «قند پارسی» قصد داشته‌اند به این موضوع نگاهی مجدد بیندازند و با گذشت ایام، خوانشی مجدد بر ادبیات زنان ارائه دهند. از مطالب مهمی که در این شماره به آن پرداخته شده، فردیت زن در عصر حاضر است. تأثیرگذاری اجتماعی و تاریخی زنان مؤلف از نکات دیگری است که در این مجله با تأکید بر دوره تاریخی انقلاب مشروطه به آن پرداخته شده است.

اولین شماره از مجله ادبی «قند پارسی» شامل چهار بخش است. بخش اول مجله شامل درس‌گفتارهای دکتر لیلا میرمجربیان، عضو هیئت‌علمی دانشگاه اصفهان، طیبه گوهری، داستان‌نویس و لیلا معصومی نائینی، شاعر و نویسنده است. بخش دوم نیز شامل مصاحبه با آذردخت بهرامی و نسترن مکارمی، دو تن از نویسندگان مهم زن در ادبیات فارسی با محوریت پیوند ادبیات زنانه با جهانی شدن است. بخش سوم شامل جستارهاست که افراد متخصص در زمینه‌های مختلف مکتوب کرده‌اند؛ برای مثال، نشانه‌شناسی زبان زنانه به قلم نعمت امام‌وردی؛ شاعران زن در عصر مشروطه و فردیت و تأثیرگذاری آنها به قلم جواد خوانساری؛ زن مدرن هنرمند و برون‌رفت از تیپ به سمت شخصیت‌یافتگی نوشته وحید محمدخانی؛ بحران ابژه زن در ادبیات عاشقانه فارسی و تاثیر آن بر شعر امروز به کوشش سید رضا ملکی؛ زن به عنوان یک دیگری در آثار ادبیات با تکیه بر آرای لویناس فیلسوف نوشته فاطمه قائدی؛ شخصیت‌های کلیدی زن در آثار داریوش مهرجویی به کوشش نازنین سلیمانی؛ نظام اخلاق‌مند سنتی و جلوگیری از ابراز فردیت زنانه نوشته علی مظفری سیرجانی.

بخش شعر نیز شامل آثار نگین فرهود، آیلین فتاحی، فهیمه براتی نفیسه باقری، لیلا معصومی نائینی، لیلا محمودی و چند تن از شعرای دانشجوست و همان‌طور که پیداست، در این مجله آثار شعرا و نویسندگان بنام در کنار آثار دانشجویان منتشر شده که باعث می‌شود ضمن دادن امکان مقایسه به مخاطب، با سوژگی نسل جوان‌تر بیشتر آشنا بشود.

مجله ادبی «قند پارسی» با حمایت اداره امور فرهنگی دانشگاه اصفهان و مدیرمسئولی وحید خادمی در ۶۰ صفحه منتشر شده است. موضوع شماره بعدی این گاهنامه ادبی تجربه زیسته دانشگاهی و گذری بر شعر اصفهان خواهد بود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

تازه‌ها

پربازدیدترین