سید علیرضا مهرداد در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری ایران کتاب (ایبنا) در مشهد اظهار کرد: از زمان پیروزی انقلاباسلامی تاکنون، در همین چهار دهه مسألهای وجود دارد که به آن چندان توجهی نشان داده نشده و آن مسأله تلاقی عرفان و حماسه است.
وی ادامه داد: ما در سبک خراسانی شاهد حماسه هستیم اما حماسه بدون عرفان در مقابل آثار منثور و منظوم سبک عراقی شاهد عرفان هستیم، اما عرفان بدون حماسه؛ اما در ادبیات انقلاب اسلامی، ترکیبی از حماسه و عرفان را میبینیم.
مهرداد در مورد کیفیت چهارمین جایزه ملی داستان حماسی هم بیان کرد: نکتهای که در این جشنواره میشود به آن نقد وارد کرد این است که در آثاری که به دبیرخانه رسیده، بیشتر به اسطورهها توجه میشود.
وی بیان کرد: البته سطح آثار رسیده به دبیرخانه نسبت به دورههای قبل، بسیار پیشرفتهتر بود و در دورههای قبل تا این حد برای آثار پژوهش و تحقیق انجام نشده بود.
این محقق و مدرس ادبیات داستانی گفت: دور چهارم جایزه ملی داستان حماسی، نسبت به دورههای گذشته بسیار ارتقا پیدا کرده؛ در این دوره تعداد شرکت کنندگان بالاتر رفته و در دورههای قبل، کیفیت آثار تا این حد بالا نبود اما در این دوره کیفیت آثار بسیار چشمگیرتر است.
به گزارش ایبنا؛ مراسم اختتامیه و معرفی نفرات برتر چهارمین جایزه ملی داستان حماسی ۱۵ مهر ماه در جوار آرامگاه حکیم ابوالقاسم فردوسی شهر طوس برگزار شد.
نظر شما