شنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۷
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اوز، فروغ هاشمی در این اجلاسیه گفت: نویسنده این کتاب من نیستم بلکه نویسندگان کسانی بودند که روایتی از حماسه و ایثار مردم شهرستان اوز را در دورههای مختلف روایت کردند و ما نوشتیم.
وی افزود: حماسه و از خودگذشتی و ایثار مردم از ابتدای شکلگیری اوز و تجربه تلخ از جنگها و حوادثی که در دورانهای مختلف بر آنها گذشته است، همچنین نقش مجموعههای مختلف مردمی و اداری باعث شکلگیری این کتاب در ۹ فصل مختلف شد.
هاشمی ادامه داد: این کتاب برای رونمایی چاپ شده که به زودی کتاب اصلی چاپ و منتشر میشود و در دسترس علاقمندان قرار میگیرد.
وی اضافه کزد: برای نوشتن این کتاب چند فراخوان منتشر شده و جلسات مختلفی در دفتر فرمانداری شهرستان با حضور فرماندار و اعضای تشکیل دهنده برگزار و خانوادههای شهدا، رزمندگان و ایثارگران و آزادگان و بزرگترهای با تجربه و پیشکسوت دور هم جمع شدند، تا از روزهای تلخ و سختی که بر آنها گذشته بگویند. مراسمی هم برای آنها برگزار شد که برخی از آنها راویان سالهای سخت گذشته شدند.
پدیدآوردندگان و نویسندگان شامل: سرتیپ دوم پاسدار سعید کوشکی جهرمی (مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس)، عبدالرحیم فرج زاده (مدیر طرح و محتوا)، محمد محمدی (فرماندار شهرستان اوز و مسئول طرح و با مقدمهای که در آغاز کتاب نوشته است)، فروغ هاشمی (دبیر و نویسنده)، فرهاد ابراهیم پور (نویسنده)، ناظران نظامی: سرهنگ پاسدار فضلاله سلمانپور، سرهنگ پاسدار سیدحسین رضوی، سرهنگ حسین محمدی و اسماعیل قاسمی و ناظر علمی کتاب: عبدالرضا کوهمال جهرمی هستند.
همچنین کمیته گرد آوری و تدوین: محمد زمان زمانی، محمد رسول رفعتی، میلاد آسوده، محمد همتی، رضا سیروسی، گلثوم برازنده، طیبه نامی، خسرونجاتی و سنا ملاحت هستند و پیشکسوتان و همراهان روایتها: مرحوم عبدالله کمالی، محمد صدیق پیرزاد، محمد محمودی، مسعود کراماتی، شریف بازرگانی، فریدون نامی، کبری هاشمی و دیگرانی که مقالات و نوشته هایشان در کتاب چاپ شده است.
در پایان این کتاب، عکسهایی است که توسط اوزیها ارسال شده و نویسنده در پی آن نوشته است:
«عکسها روایان یادها و خاطرههای جنگها، به ویژه جنگ تحمیلی است که اوزیها با آن درگیر بودند، مستندات و عکسها و خاطرهها و روایت، دلنوشته و وصیتنامه بسیار زیاد است، خصوصاً آنهایی که فیلم ها و صدایشان را ضبط کردیم، تا بتوانیم روزی روایتی از صحنه های شگفت انگیز افتخارات، دلاوری، ایثارگری ها و روزهایی را پخش کنیم، تا در پیچ و خم روزمرگی های زندگی گم نشود و تلاشگرانی را به نسل آینده معرفی کند، که جان شیرین بر کف نهادند و مدعی هیچ چیز نبودند و هیچ نمی خواستند، روایت و شرح وقایع افرادی که نامشان در کتاب هست، خود یک کتاب کامل است، رزمندگان و آزادگانی که در چاپ حوادث و رویدادها، در آینده از آنها خواهیم نوشت، تا بر تارک تاریخ این شهر و شهرستان فراموش نشود، که در دل یک شهر جنوبی به نام اوز بودند و هستند کسانی که خاک وطن برایشان مقدس است و انسانیت را درلابه لای روزهای خدمت و کمک رسانی به انسانها هیچ گاه فراموش نمی کنند و می آیند و تلاش می کنند تا تسکینی برآلام بشر در هر زمان و هر دوره ای باشند.
جنگ سخت است، جنگ تلخ است، اما غیرت و شجاعت زنان و مردان اوزی مثال زدنی است، شاید باور خیلی از نوشته ها سخت باشد، اما حقیقتی است از دوران سختی که بر آنها گذشته است و باید گفت: «در ره منزل لیلی که خطرهاست در آن / شرط اول قدم آن است که مجنون باشی» و آنها مجنون بودند و هنوز نیز هستند مجنون های عاشقی، که بی مزد و منت در هر مسیر، پای در راه می نهند.
امید که نوشته پیش روبا تمام کاستی های که دارد، قبول افتد و در نظر آید، این ابتدای راه نوشتن ها و روایت های یک شب و یک روز نیست، بلکه روایتی از عمر حماسه شهری است که در ادامه خواهیم نوشت....پس ادامه دارد.....»
طرح نوشتن کتاب نقش شهرستانها در دفاع مقدس یک طرح استانی بود که توسط بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس و با همراهی فرمانداران شهرستانها و اعضایی متشکل از دبیر و نویسنده، نویسندگان، ناظران نظامی و علمی و پیشکسوتان و همراهان شهرستانها، توسط عبدالرحیم فرجزاده، مدیر طرح و محتوای کتاب پیشنهاد و پیگیری شد.
این کتاب در شهرستان اوز پس از برگزاری جلسه با حضور سردار سعید کوشکی، مدیرکل بنیاد حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس در فرمانداری اوز و شرح اهمیت ثبت و نگارش کتاب جلسات آغاز و گردآوری مستندات و روایتها و یادمانها دنبال شد.
نظر شما