به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نخستین نمایشگاه حفاظت و مرمت با عنوان «گزیده اقدامات حفاظت و مرمت اشیاء موزهای سراسرکشور» چهارشنبه ۲ آبان با حضور مسئولین و مدیران استانی و ستادی، پیشکسوتان، دانشآموختگان و مرمتگران این حوزه در سالن نمایشگاههای موقت موزه ملی ایران افتتاح شد.
در این نمایشگاه ۶۹ شیء فرهنگی و تاریخی حفاظت و مرمت شده متعلق به دو بخش دولتی و خصوصی به نمایش گذاشته خواهد شد. این آثار شامل سفالینهها و گلمُهر، ابزار فلزی، مسکوکات، کتب و اسناد خطی، تابلوهای نقاشی، شیشه و منسوجات متعلق به دوران مختلف از هزاره اول قبل از میلاد تا دوره معاصر است.
هدف از برگزاری این نمایشگاه بازتاب اقدامات حفاظتی انجام شده به منظور بالا بردن سطح آگاهی و شناخت عمومی نسبت به اهمیت حفاظت و نگهداری از اموال فرهنگی و تاریخی موجود در موزههای کشور است.
هادی میرزایی با بیان اینکه این نمایشگاه شامل ۶۹ قلم شیء فرهنگیتاریخی مرمت و جمعآوری شده از ۲۳ استان کشور است، برگزاری این نمایشگاه را محلی برای آشنایی با همکاریهایی در بحث حفاظت و مرمت اشیا عنوان کرد و افزود: این آثار که بهطور موقت به موزه ملی ایران منتقل شدهاند، گزیده و بخش کوچکی از فعالیتهای عمدهای است که در بحث مرمت انجام شده است.
مدیرکل موزهها، برگزاری این نمایشگاه را با هدف بازتاب اقدامات حفاظتی انجام شده و ارتقای سطح آگاهی و شناخت عمومی نسبت به اهمیت موضوع حفاظت و نگهداری از اموال منقول فرهنگی و تاریخی موجود در موزههای کشور عنوان کرد و ابراز امیدواری کرد با معرفی و شناخت علم مرمت، بیان حساسیتهای اقدامات انجام شده در این خصوص، لزوم رعایت اصول و قوانین ملی و بینالمللی مربوط به حفاظت و مرمت اشیای موزهای، تبعات سهلانگاری در حوزه مرمت و حفاظت و انجام اقدامات نادرست و توسعه بهینه موزهها زمینه مناسب در جامعه بهمنظور تعاملی تاثیر گذار بین مردم و دولت ایجاد شود.
او ابراز امیدواری کرد این نمایشگاه دامنه مشارکتی بین تمامی موزههای کشور را فراهم کند. همچنین در سال گذشته این اداره در راستای انجام وظایف ستادی و ایفای رسالت خود و با همکاری مدیران و کارشناسان مربوطه در استانها، موزهها، مرمتگران و پیمانکاران بیش از ۳۵۰۰ اثر را مرمت کرد و برای امسال مرمت ۵ هزار اثر در دستور کار قرار دارد.
نمایشگاه «گزیده اقدامات حفاظت و مرمت اشیاء موزهای سراسرکشور» تا تاریخ ۱۴ آبانماه پذیرای علاقهمندان به تاریخ و فرهنگ کشور خواهد بود.
نظر شما