شنبه ۵ آبان ۱۴۰۳ - ۰۷:۴۱
جشن چهل‌سالگی نشرچشمه برگزار شد

هم‌زمان با برگزاری جشن چهل‌سالگی نشرچشمه از کتاب «امانتی» به قلم حسن کیائیان رونمایی شد

سرویس ادبیات خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا): جشن چهل‌سالگی نشرچشمه سوم آبان ۱۴۰۳ در تالار ایوان شمس برگزار شد. در این جشن جمعی از چهره‌های فرهنگی، نویسندگان، شاعران، مترجمان و ناشران حضور داشتند. همزمان با این مراسم از «کتاب امانتی» که شامل مجموعه‌یادداشت‌های مؤسس نشرچشمه از کودکی و جوانی، تأسیس کتاب‌فروشی، انتشارات نشرچشمه و فعالیت‌های صنفی گسترده او بود، رونمایی شد.

در ابتدای مراسم کلیپی از «کتاب امانتی» به قلم حسن کیائیان پخش شد و مجریان بخش‌هایی از این کتاب را خواندند. در این کتاب بخش‌های ناگفته یا کم‌تر پرداخته‌ای را از تاریخچه نشر و کتاب‌فروشی به روایت نویسنده ذکر شده است. سپس از «آژانس ادبی‌نویس»؛ که موسسه‌ای برای حفاظت از حقوق مولف در جریان کپی‌رایت و اقتباس است، رونمایی شد.

همچنین در ادامه مراسم پوران اسماعیلی، مدیرعامل انجمن یاران جامع، خبر از تجهیز کتابخانه‌ای در بلوچستان از کتاب‌های اهدایی نشرچشمه داد و کلیپی از اهل قلم درگذشته خانواده فرهنگی چشمه پخش شد.

بهار مشیری، دختر فریدون مشیری با خواندن شعری از پدرش گفت: پدرم به یاد ملک الشعرای بهار، نام مرا بهار گذاشت. به تازگی با یادداشتی از پدرم روبرو شدم با این جمله که هر شاعری باید یک دیوان داشته باشد همین یادداشت مرابه این فکر انداخت که همه اشعار او را در یک دیوان منسجم گردآوری کنم و خوشبختانه این کار با همکاری نشر چشمه در حال انجام است.

در ادامه مراسم مستندی با عنوان «جریان چشمه» برای حاضرین پخش شد. در این مستند جریان تولید کتاب از مرحله‌ی پذیرش تا چاپ و پخش آن و همکاری تیم صدنفره چشمه نمایش داده شد.

سپس گروه موسیقی چندین قطعه آهنگین از اشعار شفیعی کدکنی، حسین منزوی و شعری از هوشنگ ابتهاج به نام «راه نظر» را به صورت زنده اجرا کرد.

در فراز بعدی این مراسم، ابراهیم کریمی، رئیس فعلی اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان تهران، یادداشت حسین‌حسینخانی را بر «کتاب امانتی» برای حضار خواند.

کریمی افزود: صنعت نشر ایران هم سکان‌دار داشته و هم ملوان سپیدپوش؛ سکان‌دارها کسانی بودند که مسیر را باز کردند تا دیگران بتونند درست انتخاب کنند. یکی از این سکان‌دارها موسس انتشارات و کتاب‌فروشی آگاه، حسین حسینخانی است.

او درباره کتاب امانتی بیان کرد: بخش قابل‌توجهی از کتاب امانتی به کارنامه فعالیت‌های صنفی حسن‌کیائیان اختصاص دارد. اعتقاد کیائیان به کار گروهی، موجب شد تا بیش از سیزده سال حضور مستمر و مستقیم در اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان تهران داشته باشد و دوره‌ای برای صنعت نشر و کتاب‌فروشی ایران حاصل شود که آثارش را تا به امروز شاهد هستیم. بنابراین این کتاب، علاوه‌بر ثبت تکوین شخصیت یک ناشر و ماجراهایی که برای دست پیدا کردن به جایگاهش از سر گذرانده است، تاریخ برهه‌ی حساسی از صنف را هم بازگو می‌کند.

قسمت دوم این مراسم به تجلیل از پیشکسوتان عرصه قلم و نویسندگانی که از دهه ۶۰ با نشرچشمه همکاری داشتند اختصاص داشت که با حضور نسیم مرعشی، مهدی افروزمنش، عباس عظیمی و زهرا گودرزی و اهدای جوایز همراه شد.

در این بخش از محمود دولت‌آبادی، ژاله آموزگار، ع پاشایی، ابوالقاسم اسماعیل‌پور، مصطفی مستور، محمدشمس لنگرودی، کاظم فرهادی، آیدا سرکیسیان، گلی امامی، پروین علی‌پور، حسن میرعابدینی، ناهید طباطبایی و فرمهر منجزی تقدیر شد.

همچنین از پیمان هوشمندزاده به عنوان نویسنده، عکاس و هنرمندی که تمام کتاب‌هایش از سوی نشرچشمه منتشر شده است نیز تقدیر شد. در همین بخش از پیمان خاکسار به عنوان مترجمی تمام‌وقت با انتخاب‌های خاص و دقیق تقدیر شد. از عادل فردوسی‌پور هم که با آثارش آدم‌های زیادی را با کتاب آشنا کرد در همین بخش تقدیر و از کسانی که امکان حضور در جشن را نداشتند نیز یاد شد.

سپس از بیژن اصانلو و کسانی که سال‌ها در خانواده‌ی فرهنگی چشمه فعالیت داشتند و همچنین همراهان غیراهل قلم نشرچشمه نیز تقدیر شد. در این بخش آهنگ حقیقت، یوسف امیرکیان و مجید تیموری روی صحنه آمدند و پیام تصویری مجید عباسی پخش شد.

در بخش پایانی مراسم از سعیده قدس، نویسنده رمان «کیمیاخاتون» و موسس محک و فریده محمودیان، همسر حسن کیائیان تقدیر شد.

این مراسم عصر پنجشنبه سوم آبان ۱۴۰۳ در تهران، تالار ایوان شمس به کار خود خاتمه داد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها