سه‌شنبه ۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۰
مرکز اسناد دانشگاه کردستان، ظرفیتی برای نگهداری گنجینه‌های علمی، فرهنگی فرهیختگان است

کردستان - رئیس مرکز اسناد و مدارک علمی کتابخانه مرکزی دانشگاه کردستان با بیان اینکه اهدای کتاب اهدای دانایی است، گفت: این مرکز ظرفیتی برای نگهداری و استفاده درست از مجموعه‌ها و گنجینه‌های علمی، فرهنگی؛ فرهیختگان است.

کمال خالق پناه به خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در سنندج، با بیان اینکه اهدای کتاب باعث تقویت جریان گردش کتاب و دانایی در جامعه می‌شود، اظهار کرد: کتاب‌خوانی، روشی برای دیدن و شنیدن افکار کسانی است که شاید نوع نگاهشان با ما متفاوت باشد.

وی ادامه داد: برخی معتقدند این همان‌جایی است که ما تمرین مدارا می‌آموزیم و می‌پذیریم که کسانی هم هستند که به‌گونه‌ای دیگر می‌اندیشند و رفتار می‌کنند. ازاین‌رو با اهدای کتاب می‌توان به‌عنوان ابزاری مؤثر و عملی برای ترویج صلح و گفتمان در جهانی با تنوع فکری فراوان یاد کرد.

رئیس مرکز اسناد و مدارک علمی کتابخانه مرکزی دانشگاه کردستان عنوان کرد: گاهی فردی نمی‌خواهد کتاب‌هایش را مثلاً به دلیل اینکه فلان فرد مسئول کتابخانه است وقف کند؛ اما اگر دوستی که او را امین می‌داند به او توصیه کند؛ چنین کاری را انجام می‌دهد.

خالق پناه با بیان اینکه بسیاری از افراد مجموعه‌های خوب خود را به ارث برده‌اند و یا خود جمع‌آوری کرده‌اند، اضافه کرد: این افراد بیم آن دارند که پس از درگذشتشان این مجموعه‌ها دچار آسیب شود. آنان نمی‌دانند که اگر آن را اهدا کنند مجموعه به نام آنان باقی و یاد و نامشان برای همیشه زنده خواهد ماند.

مرکز اسناد دانشگاه کردستان، ظرفیتی برای نگهداری گنجینه‌های علمی، فرهنگی فرهیختگان است

وی افزود: مجموعه‌های نفیس شخصی اعم از کتاب‌های چاپ سنگی و سربی، نسخه‌های خطی و سایر مجموعه‌های شکلی و محتوایی نفیس دیگر از سرمایه و پشتوانه فرهنگی هر ملت است و همه افراد باید حق استفاده یکسان از آنها را داشته باشند چرا که این سرمایه های ملی متعلق به همه افراد جامعه است.

رئیس مرکز اسناد و مدارک علمی کتابخانه مرکزی دانشگاه کردستان با اشاره به اهدای مجموعه کتابخانه شخصی آقای دکتر سید اسعد شیخ‌الاسلامی (۱۳۱۱ در سنندج - ۱۳۹۸ در تهران) به این مرکز گفت: سید اسعد شیخ‌الاسلامی، نویسنده، محقق کُرد و استاد رشته فقه شافعی در دانشگاه تهران بود که از وی به عنوان یکی از مشاهیر کُرد در تیر ماه ۱۳۹۸ در کنگره جهانی مشاهیر تجلیل و به ایشان، نشان شهروند طلایی اعطا شد.

خالق پناه یادآوری کرد: یکی از مجموعه‌های نفیس محتوایی، قدمتی و شکلی موجود در کتابخانه دانشگاه کردستان متعلق به دکتر شیخ الاسلام است که ایشان در زمان حیات خود به مرکز اسناد و مدارک علمی کتابخانه مرکزی دانشگاه کردستان اهدا کرد.

مرکز اسناد دانشگاه کردستان، ظرفیتی برای نگهداری گنجینه‌های علمی، فرهنگی فرهیختگان است

وی ضمن طلب آمرزش و شادی روح این فرهیخته، از اشخاص فرهیخته و فرهنگی که دارای مجموعه‌های ارزشمند دیگری هستند، دعوت کرد تا گنجینه‌های علمی، فرهنگی و … خویش را با اطمینان خاطر به این مرکز اهدا کنند.

رئیس مرکز اسناد و مدارک علمی کتابخانه مرکزی دانشگاه کردستان با بیان اینکه اهدای کتاب اهدای دانایی است، گفت: این مرکز ظرفیتی برای نگهداری و استفاده درست از مجموعه‌ها و گنجینه‌های علمی، فرهنگی؛ فرهیختگان است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها