چهارشنبه ۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۷
چاپ پنجم رمان «جنگ که تمام شد بیدارم کن» رونمایی شد

آیین رونمایی از چاپ پنجم کتاب «جنگ که تمام شد بیدارم کن» با حضور جمعی از هنرمندان و نویسندگان برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا آیین رونمایی از چاپ پنجم رمان «جنگ که تمام شد بیدارم کن» با حضور جمعی از هنرمندان و نویسندگان برگزار شد. در این مراسم که مصادف با هفتادمین زادروز عباس جهانگیریان بود، هنرمندانی چون بهزاد فراهانی، رضا بابک، کاظم بلوچی، مجید قناد، مهدی میامی، محمد شیری، ناصر آویژه، ژاکلین آواره، هومن مجابی، کاوه کیانی، لاله مالمیر و جمعی از نویسندگان، اعضای هیئت مدیره انجمن تئاتر کودک و نوجوان و برخی از اعضای انجمن نویسندگان و منتقدان، از جمله حمیدرضا شاه‌آبادی، محسن هجری و امیر بیگ‌محمدی حضور داشتند.

در ابتدای این مراسم، صدیقه حسن‌زاده، مدیر مسئول نشر چکانه، سه شاخص اصلی برای تجدید چاپ این رمان برای پنجمین‌بار را بیان کرد. او به پرداختن نویسنده به مسئله جنگ و بازنمایی فضای فرهنگی و اجتماعی قم به عنوان شهری مهاجرپذیر در ایام دفاع مقدس اشاره کرد و همچنین به تسلط نویسنده بر دنیای نوجوانی شخصیت اصلی رمان و مسئله عشق در دوران نوجوانی تأکید کرد.

حسن‌زاده گفت: این رمان برای نسل حاضر که از فضای دفاع مقدس دور هستند، کتابی است که زمینه درک حال‌وهوای حاکم بر فضای فرهنگی و اجتماعی آن دوران را فراهم می‌کند و مخاطبان نوجوان می‌توانند اشتراکات دنیای نوجوانی اکنون خود را با شخصیت نوجوان رمان تطبیق دهند و امید و عشق را با او تجربه کنند.

در این نشست، حمیدرضا شاه‌آبادی، نویسنده و عضو هیئت رئیسه انجمن نویسندگان و منتقدان، با اشاره به تفاوت دنیای کودکان و بزرگسالان و حاکمیت عنصر شگفتی در دنیای کودکان گفت: شگفتی صفت فلاسفه است که شاید ما بر طبق عادت از کنار آن‌ها عبور کنیم؛ در حالی که کودکان با پرسشگری در این شگفتی می‌آموزند. به نسبت رشد کودک، این معصومیت در تقابل با تجربیات پیچیده تغییر می‌کند و این تجربه ورود به جهان واقعی و بزرگسالی است. نوجوان طعم تلخ رشد را با تجربه می‌چشد و آن شگفتی در نوجوانی از بین می‌رود؛ نوجوان یاد می‌گیرد که باید بزرگسالانه بیندیشد. برای عبور از این تجربیات تلخ نیازمند عشق و هنر هستیم و در این رمان به‌خوبی به این دو عنصر پرداخته شده است.

این نویسنده افزود: این رمان برای کسانی که اولین تجربه‌های مواجهه با جهان واقعی را کسب می‌کنند، به‌خوبی اشاره کرده است که راه نجات ما عشق و هنر است که باید در آن حضور داشته باشیم. این دو پناهگاهی است که می‌توان به شکل امن‌تری در آن‌ها به زندگی ادامه داد. کاری که شخصیت نوجوان این رمان با هنر و عشق در این جهان احساس امنیت و امید می‌کند. باید گفت نوع نگاه به عشق در این رمان عشقی نجات‌بخش و بزرگ‌کننده است.

امیر بیگ‌محمدی، مدیر آژانس ادبی، انتشار کتاب‌هایی از این‌دست را در ترویج فرهنگ مقاومت برای نسل حال حاضر مفید دانست.

محسن هجری، دیگر مهمان این برنامه، درخصوص این رمان گفت: شخصیت اصلی رمان که یک مهاجر جنگ‌زده است و در یک فضای سنتی و تاریخی و فکری قرار می‌گیرد، باید مسیر زندگی‌اش را پیش ببرد. اینجاست که تضاد مفهوم جنگ و سنت باعث جوشش مفهومی چون عشق می‌شود. این تضاد بین جنگ و عشق به‌عنوان یک مفهوم سخت و نرم به‌صورت طبیعی و عاری از ملودرام کلیشه‌ای زاده شده است. این رمان حرف متفاوتی را برای عموم گروه‌های سنی، نه فقط نوجوانان، خلق کرده است.

عباس جهانگیریان، نویسنده کتاب نیز ضمن تشکر از حضور مهمانان این مراسم، تجدید چاپ این رمان را فرصتی برای تعامل دوباره و ارتباط با مخاطبان نوجوان دانست.

در پایان این آیین، حاضران در نشست، جلد کتاب «جنگ که تمام شد بیدارم کن» را امضا کردند. چاپ پنجم این رمان، به کوشش نشر چکانه منتشر و در بازار کتاب کشور عرضه شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها