پنجشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۰
قنات، گامی مؤثر برای تمدن‌سازی از روزگاران کهن در تاریخ یزد بوده است

یزد - نویسنده یزدی با اشاره به ویژگی‌های مردمان یزد در سختکوشی و ساخت قنات برای انتقال آب گفت: قنات، گامی مؤثر برای تمدن‌سازی از روزگاران کهن در تاریخ سرزمین مردمان یزد بوده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در یزد، اصغر دادبه، نویسنده و پژوهشگر تاریخ یزد پیش از ظهر امروز پنجشنبه در نشست «مهراب محراب» در یزد با اشاره به قدمت سرزمین ایران گفت: ایران سرزمین خشک است که بخش‌های نیمه خشک را از ما جدا کردند و بخش‌های که آب داشت نیز در زمان‌های مختلف از ما جدا کردند و چیزی که باقی مانده تنها بخش خشک‌تر سرزمین است که با قنات زنده مانده است.

وی افزود: قنات مادی تمدن ساز باعث شد که این شهرها بتوانند حیات داشته باشند و در سراسر جهان با این شیوه معرفی شده و بدرخشند.

این نویسنده یزدی ادامه داد: ۶۰ هزار قنات در تاریخ بشریت گامی مؤثر در تمدن سازی است و قنات نه فقط بهترین آب را انتقال می‌دهد بلکه به میزان انتقال آب و شیوه‌های انتقال نیز توجه ویژه دارد که نشان از مدیریت منابع در این سرزمین است.

دادبه گفت: قنات مصرف حساب شده داشت و آنچه در اطراف آن ایجاد می‌شد که نمونه‌های برجسته مدیریت و ایجاد تفاهم و ارتباط بین مردم بود.

وی ادامه داد: هرچه زمان پیش رفت کار قنات جدی‌تر شد و این نشان از دید وسیع مردمان این خطه از کویر است.

این نویسنده یزدی با اشاره به پشتکار و تلاش مردم یزد ادامه داد: تا وقتی که ما کار می‌کردیم کارمان درست بود و تا زمانی که برای تولید زحمت می‌کشیدیم کار دست شد ولی وقتی پول نفت آمد کار ما درست نشد و روز به روز کم کارتر شدیم.

دادبه ادامه داد: عده‌ای بدون زحمت پولدار شدند و عده‌ای دنبال آن رفتند و در نتیجه رنج کشیدن کمتر شد که باعث این مشکلات شد.

وی بیان کرد: یزد در دل ایران و نقطه مرکزی ایران است و ایرانیت به معنای واقعی کلمه در این استان بوده است.

این نویسنده یزدی بیان کرد: فرهنگ انسانیت و فرهنگی که فهمید عشق، انسانیت است این فرهنگ یزد است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط