به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)؛ سیامین نشست اندیشکده ادبیات پایداری با عنوان «نقد و بررسی تصویر ایران پسا انقلاب در ادبیات غرب» دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۵ تا ۱۷ در سالن صفارزاده حوزه هنری برگزار میشود.
حسین نظری، سخنران این نشست، پژوهشی با موضوع «ایران پسا انقلاب در ادبیات غرب» داشته که حاصل آن کتابی با نام «بازنمایی ایران پسا انقلاب» است. مباحث این نشست برگرفته از تجربه او در این پژوهش است که به صورت مجازی در اسکای روم به نشانی Skyroom.online/ch/akhavan۶۱/andishkadeh به مخاطبان ارائه میشود.
درباره کتاب
موضوع کتاب «بازنمایی ایران پساانقلاب»، یک نگاه تئوریک قوی دارد و از ژانر ادبی خاص خود پیروی میکند. این ژانر ادبی روایت اسارت آمریکاییهای سفیدپوست توسط سرخپوستان است که بسیار پرفروش بوده و مولف روایت میکند که چگونه از این ساختار در کتابهای «بدون دخترم هرگز» و» لولیتاخوانی» و نیز از رویکردهای شرقشناسی، نوشرقشناسی و خودشرقشناسی استفاده شده است.
این کتاب در بخشها و فصول مختلف خود، اتفاقات را در بستر تاریخی و با رویکرد عوامل سیاسی و فرهنگی مورد بررسی قرار میدهد و با چارچوب نظری، دوران پساانقلاب را تحلیل میکند. به همین خاطر انتخاب روایتها به گونهای است که معرف آنها در چارچوب مبانی نظری قرار دارد. ضمن اینکه در بخشهای مختلف کتاب، دوگانههای ساخته شده درباره ایران و غرب به طور مرتب بازتولید میشود.
در کتاب انگلیسی «بازنمایی ایران پساانقلاب» تالیف حسین نظری به جنبههای مختلف نگاه غربیها توجه شده است و مولف به روشنی با استناد به ادبیات و روایتگری به بررسی شناخت غرب به حوزه زن پرداخته است و با تنظیم فنی و علمی بر موضوعات تمرکز کرده و با بیان درست نظری، اطلاعات به روزی را به مخاطب ارائه میکند.
نظر شما