دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۹
کتاب «امر ملی و تمامیت ارضی» بررسی می‌شود

کتاب «امر ملی و تمامیت ارضی: واقعیت مؤثر در کشورداری» نوشته حسین سیف‌الدینی در بیست و هشتمین عصر دوشنبه‌های بخارا با همکاری مرکز مطالعات استراتژیک خاورمیانه و انتشارات نگارستان اندیشه نقد و بررسی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا کتاب «امر ملی و تمامیت ارضی: واقعیت مؤثر در کشورداری» نوشته حسین سیف‌الدینی در بیست و هشتمین عصر دوشنبه‌های بخارا دوشنبه چهاردهم آبان ماه ۱۴۰۳ با همکاری مرکز مطالعات استراتژیک خاورمیانه و انتشارات نگارستان اندیشه نقد و بررسی می‌شود.

در این نشست حمید احمدی، محمدرضا پاسبان، حسین سیف‌الدینی و علی دهباشی سخنرانی می‌کنند.

کتاب حاضر سعی دارد با تکیه بر مفهوم واقعیت مؤثر، به بررسی برخی از مهم‌ترین مسائل نظری در زمینه کشورداری و دولت بپردازد. نویسنده، «امر ملّی» را به عنوان یک مفهوم «سیاسی» برونداد تداوم طبیعی امر ایرانی به عنوان یک مفهوم «تاریخی» می‌داند. این اثر در آغاز به تعریف و توصیف مفهوم امرملّی پرداخته و سپس مفهوم دولت و حکومتِ قانون را در مرکز توجه قرار داده است.

از چشم‌انداز اجتماعی و سیاسی، امر ملّی برای توضیح برخی تحولات در تاریخ معاصر استفاده شده و فهم سرشت آن در جهت درک منطق تحولات دوران معاصر اهمیتی بسزا دارد؛ بنابراین باید منطق درونی آن را شناخت و تحلیلی از برآمدن آن ارائه کرد. از این زاویه امر ملّی چیزی نیست که با چشم سر دیده شود، بلکه مفهومی است که در مصداق‌های عمل سیاسی در طول تاریخ جاری است. بنابراین می‌توان با نگرش علمی به همین مصداق‌ها یعنی «عمل دولت» تجربه‌های تاریخی آن را انتزاع و در نهایت یک مفهوم پیچیده تدوین کرد.

علاقه‌مندان به حضور در این نشست می‌توانند روز دوشنبه چهاردهم آبان ماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۷ به نشانی بلوار کشاورز، خیابان نادری، نرسیده به خیابان ایتالیا، پلاک ۶، مرکز مطالعات استراتژیک خاورمیانه مراجعه کنند.

برچسب‌ها

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علیرضاکاضمی زادحیدرباغی IR ۱۵:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
    باسلام عرض ادب خدمت اساتیدفرزانه وگرانقدر تولیدوچاپ چنین آثارفاخردرامرحکمرانی نیازمبرم جامعه امروزماست.ضمن حفظ کیفت ومحتوای کتاب به کمیت نیزبایدتوجه ویژه داشت چراکه درکشوردسترسی به چنین منابع برای همه ممکن وآسان نیست.جای چنین اثری درحوزه حمرانی تقریباخالی به نظرمی رسد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها