سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۰۵:۴۰
کمال داوود، برنده جایزه گنکور ۲۰۲۴ فرانسه شد

کمال داوود، نویسنده فرانسوی الجزایری، معتبرترین جایزه ادبی فرانسه را برای رمان «دهه سیاه» که به ماجرای از هم پاشیدن زادگاهش الجزایر در پایان قرن بیستم می‌پردازد، دریافت کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا داوران گنکور روز دوشنبه ۴ نوامبر (۱۴ آبان) در رستوران دروان پاریس گرد هم آمدند تا نام برنده این بزرگترین جایزه ادبی فرانسه را اعلام کنند و در پی آن کمال داوود با شش رأی در نخستین مرحله موفق به کسب این جایزه معتبر شد. چند روز پیش از اعلام نتایج، به نظر می‌رسید که رقابت نهایی گنکور بین کمال داود و نویسنده دیگری به نام گائل فی باشد.

در ساعت ۱۲:۴۵ روز دوشنبه فیلیپ کلودل از هیئت داوران گنکور، در بالای پلکانی از طبقه همکف ظاهر شد و گفت: «صد و بیست و دومین جایزه گنکور در اولین مرحله به کمال داوود اهدا شد.»

کمال داوود، نویسنده فرانسوی الجزایری، معتبرترین جایزه ادبی فرانسه را برای رمان «دهه سیاه» که به ماجرای از هم پاشیدن زادگاهش الجزایر در پایان قرن بیستم می‌پردازد، دریافت کرد.

این نویسنده روز دوشنبه پیامی با بزرگداشت والدینش در شبکه اجتماعی ایکس به این مضمون نوشت: «این رؤیای شماست که با سال‌های زندگی‌تان به دست آمده است. به پدرم که درگذشت و به مادرم که هنوز زنده است اما هیچ چیز را به یاد نمی‌آورد. هیچ واژه‌ای برای سپاسگزاری واقعی وجود ندارد.»

کمال داوود پیش از این برای نخستین رمانش در سال ۲۰۱۳ با عنوان «مرسو را چه کسی کُشت» که روایتی از رمان «بیگانه» آلبر کامو از زاویه مخالف است، در سطح بین‌المللی شناخته شده بود، برای رمان «دهه سیاه» آن جایزه گنکور را در رده رمان اول برد.

این نویسنده که به عنوان روزنامه‌نگار و مقاله نویس نیز کار کرده است، با تحلیل‌های خود از جامعه در الجزایر و سایر نقاط جهان عرب جنجال برانگیخته است. جایزه معتبر گنکور معمولاً باعث فروش چشمگیر آثار برای نویسنده برنده می‌شود.

به گزارش فرانس ۲۴، رقیب اصلی کمال داوود برای کسب جایزه گنکور، گائل فایه، نویسنده، آهنگساز و خواننده رپ متولد رواندا بود که با رمان «جاکاراندا» ماجرای بازسازی رواندا پس از نسل‌کشی سال ۱۹۹۴ می‌پردازد که توانست جایزه رنودو، یکی دیگر از جایزه‌های ارزنده‌ای ادبی فرانسه را دریافت کند.

سال گذشته، «ژان باپتیست آندریا» برای نگارش رمان پرفروش «مراقب او باش» به عنوان برنده جایزه «گنکور» (Goncourt) شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها