راضیه تجار در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره ایجاد پاتوقهای فرهنگی در راسته خیابان انقلاب گفت: واجب است که در این راسته پاتوقهایی برای بحث و گفتوگو درباره کتاب وجود داشته باشد.
او افزود: من تصور میکنم افرادی که پاتوقهای گفتوگو با محور کتاب ایجاد کردند حتماً برای انتقال مفاهیمی مثل شهادت، ایثار و جهاد برنامهریزی دارند و با یک پشتوانه فکری به بازگشایی چنین مکانی اقدام کردند.
این نویسنده و پژوهشگر ادبیات پایداری عنوان کرد: شاید در ابتدا شور جمعی در افتتاح چنین پاتوقهای فرهنگی باشد، اما نباید به مرور خاموش شود و باید روز به روز افزایش یابد و معنای واقعی پاتوق را پیدا کند. امروز کتابهای زیادی منتشر میشود که نیاز است بررسی و نقد شوند و این پاتوقها میتواند مکانی برای تبادل افکار باشد.
تجار گفت: خوب است که با دعوت شعرا، نویسندگان و ناشران را به مناسبتهای مختلف دعوت کنند و برنامههایی تا حداقل یک سال تدارک ببینند تا این مکان جای خودش را در میان اهل فرهنگ و دانشجویان پیدا کند. اگر این برنامهریزی و تلاش صورت نگیرد، به سرنوشت مکانهای فرهنگیای دچار خواهند شد که با شور و شوق باز شدند و بعد از مدتی محو شدند.
او ادامه داد: برای رشد و گسترش یک مکان فرهنگی نیاز به اندیشه قوی است پس از آن ارتباط موثر با اهل فرهنگ تا اینکه در رویدادهای فرهنگی مکانی باشد تا نسل قدیم و جدید با هم ارتباط بگیرند و همآوایی داشته باشند و آنها را روشن کنند.
این عضو انجمن قلم عنوان کرد: به نظرم مسئولان ایجاد پاتوقهای فرهنگی به ویژه در زمینه دفاع مقدس و مقاومت سراغ این ایده بروند که نویسندگان و پژوهشگران این حوزه را گرد هم بیاورند و با آنها ارتباط بگیرند و سخنشان را بشنوند. ایجاد چنین پاتوقهایی فرصت خوبی است که مسئولان سخن نویسندگان و پژوهشگران این حوزه را بشنوند، تنها افتتاح یک مکان فرهنگی مهم نیست ایده پشت آن و استمرارش مهم است.
نظر شما