به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اهواز سیدمحمدرضا موالی زاده بعداز ظهر یکشنبه در جلسه انجمن کتابخانههای عمومی خوزستان، با اشاره به اینکه معجزه دین اسلام کتاب است، اظهار کرد: باتوجه به اینکه اولین آیه قرآنی که بر پیامبر (ص) نازل شد، برخواندن تاکید دارد پس به صورت طبیعی انسان باید با کتاب سر وکار داشته باشد و کتاب خواندن اصل دین است.
موالی زاده با بیان اینکه باید بین کتابخوانی و توسعه ارتباطی وجود داشته باشد، تصریح کرد: محور توسعه انسان است و اگر انسان توسعه پیدا کند میتواند فرهنگ را در جامعه ترویج دهد.
وی با توضیح اینکه توسعه دارای ابعاد زیادی چون فرهنگی، محتوایی، شکلی و تمدنی است، افزود: باید به همه ابعاد توسعه توجه داشت زیرا نمیتوان هیچکدام را جایگزین دیگری کرد. بهطور مثال سخت افزار را نمیشود جایگزین نرم افزار و برعکس نرم افزار را جایگزین سخت افزار کرد پس باید به هر دو وجه توجه کرد.
استاندار خوزستان تصریح کرد: در دوره دبیری شورای فرهنگ عمومی از بیشتر کتابخانههای استان بازدید کردم و نقش ترویج کتابخوانی کتابخانهها در مناطق محروم مثبت و جای بسی خوشحالی دارد پس ترویج فرهنگ عمومی کتابخوانی معیار مهمی است.
کتاب دستیار اضطراب و افسردگی
وی با طرح این سوال که «آیا از کتاب میتوانیم برای کمک به درمان اضطراب وافسردگی که دو بیماری رایج روحی هستند، استفاده کرد؟» توضیح داد: با استفاده از کتاب میتوان آرامش را در سطح جامعه افزایش داد. همانطور که کشورهای غربی و ژاپنیها به مقوله کتابخوانی در ساعات متفرقه پایبند هستند؛ علمای دین اسلام نیز به کتابخوانی تاکید فراوانی دارند.
استاندار خوزستان با اشاره به اینکه کتابخانه فقط قرائتخانه نیست بلکه کارکردهای مختلفی دارد، افزود: مهارتگفتوگو یکی از عوامل موجود در کتابخانهها است و فردی که به کتابخانه میرود صرفاً برای مطالعه نمیرود، بلکه میتواند با صحبت وگفتوگوافکار خود را با دیگران رد وبدل کند که این تضارب افکار اثرگذاری بالایی بر افزایش توسعه و ترویج فرهنگ و هنر دارد.
استاندار خوزستان بیان کرد: استان خوزستان به جز نفت، گازو شکر قابلیتهای دیگری مانند انسانهای شاعر، نویسنده و هنرمند دارد و باید از وجود آنها برای ترویج فرهنگ و هنر بهره برد.
کتابخانهها آسیبهای اجتماعی را کاهش میدهند
وی با بیان اینکه کتابخانهها منحصر به اهدای کتاب نیست، بلکه محل گفت و گو و کمک کننده به توسعه سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی است، اضافه کرد: کتابخانهها آسیبهای اجتماعی را کاهش و وفاق اجتماعی را افزایش میدهند.
در این نشست مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان با اشاره به اینکه هفته کتاب اهمیت فراوانی دارد، گفت: کتابخوانی و کتاب تاثیر فراوانی بر رشد و ترویج فرهنگ جامعه دارد و از مسئولان همه دستگاههای اداری میخواهیم که به رویدادهای کتابخوانی اهتمام و توجه ویژه بورزند.
مجید منادی با بیان اینکه شهر و روستاهای استان خوزستان پذیرای برنامههای کتاب و کتابخوانی هستند، اظهار کرد: در دهمین دوره جشنواره روستاها وعشایر دوستدار کتاب، دو روستا از خوزستان «روستای مربچه رامهرمز» و «روستای شهرک بختیاری شوش» موفق به کسب عنوان روستای دوستدار کتاب شدند.
کتاب در روستاها تبدیل به هویت شخصی شد
وی ادامه داد: موضوع کتابخوانی و اهدای کتاب به روستاها باعث شده که افراد ساکن در این روستا خود را دوستدار کتاب معرفی کرده و هویتی شخصی برای آنان تبدیل شده است و تلاش میکنیم در همه روستاهای استان خوزستان کتاب و کتابخوانی ترویج پیدا کند.
مدیر کل کتابخانههای عمومی خوزستان نیز در این جلسه گفت: اهدای کتاب به همه مراکز بهخصوص زندانها برای نهاد در اولویت است و چون بیشتر خوانندگان کتاب افراد زندانی هستند و خواستار تزریق کتاب به کتابخانه زندانها هستند.
عباس حسین زاده با اشاره به افتتاح کتابخانهها در هفته کتابخوانی بیان کرد: افتتاح کتابخانه راه دانش شهرستان کارون از برنامههایی است که قرار است انجام شود و همچنین امسال جشنواره کتاب با طعم عشایر پررونقتر برگزار میشود.
پررنگی برنامههای هفته کتاب
وی افزود: باید برنامههای هفته کتاب پر رنگ شوند تا کودکان و نوجوانان از این فرصت بهرهمند شده و ترویج کتابخوانی درسطح جامعه افزایش یابد.
همچنین رئیس سازمان امور عشایری خوزستان نیز گفت: برای ترویج کتابخوانی در نزد عشایر لازم است که همه دستگاههای دولتی وارد کار شده و اهدای کتاب تنها منحصر به مدارس شهرستانها نباشد بلکه باید در دل عشایر که مشتاق خواندن هستند، نیز کتابخوانی نفوذ کنند.
نفوذ کتاب در دل عشایر
اسکندر موسوی زاده افزود: انتظار میرود در سال جاری برنامههای کتاب و کتابخوانی در بین تمام اقشار عشایراستان خوزستان برگزار شود و جامعه عشایری علاقه فراوانی به کتاب دارند و خواستار این امر هستند که به نیازهای فرهنگی آنان در حوزه تامین کتاب توجه شود.
نظر شما