دوشنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۶
سی و یکمین فصلنامه رازان منتشر شد

مرکزی– سی و یکمین شماره فصلنامه «رازان» استان مرکزی ویژه مطبوعات استان به مدیر مسئولی یوسف نیکفام و سردبیری لیلا خونساری در ۲۰۲ صفحه با بهای ۳۰۰ هزار تومان منتشر و روانه بازار کتاب شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اراک، در سی و یکمین شماره فصلنامه «رازان» در مورد نخستین هفته نامه استان مرکزی بعد از انقلاب با عنوان «سروش استان مرکزی» به قلم یوسف نیکفام مدیر مسئول فصلنامه رازان می‌خوانید:

«هفته نامه سروش استان مرکزی» اولین نشریه‌ای است که پس از انقلاب اسلامی در استان مرکزی منتشر شده است. نخستین شماره آن دوم شهریور ۱۳۵۸ در چاپخانه سیرنگ اراک به چاپ می‌رسد. پس از تعطیلی هفته نامه «نامه اراک» در بهمن ماه سال ۱۳۵۴ خورشیدی هیچ نشریه دیگری در اراک تا آن زمان منتشر نشده بود، هرچند نمایندگی برخی از نشریات کثیرالانتشار کشور مانند روزنامه‌های اطلاعات و کیهان در اراک فعال بودن و خبرنگاران محلی همچنان به درج اخبار استان در جراید مذکور می‌پرداختند، با این حال، جای نشریه‌ای که مستقلاً به اخبار و وقایع استان بپردازد، بسیار خالی بوده است.

علی معطری یکی از مالکانِ چاپخانه سیرنگ با پیشینه فرهنگی همت می‌کند و نخستین چراغ انتشار مطبوعات پس از انقلاب اسلامی را در روشن می‌کند...

در سال های اوّلیه، چندان سامانه و تشکیلات مطبوعاتی شکل نگرفته است و به سرعت مجوز انتشار صادر می‌شود و کار انتشار با کمک گروهی از جوانان شهر در چاپخانه سیرنگ آغاز می‌شود.

سردبیری نشریه به مرتضی نظامی سپرده می‌شود. کسی که چندان سابقه مطبوعاتی ندارد و مسئولیت سرویس خبری نیز به یدالله رحمتعلی که هم اکنون یکی از باسابقه‌ترین خبرنگاران اراک است واگذار می‌شود. اشتراک و توزیع را نیز ولی الله حمیدی عهده‌دار بوده است.

از ۲۲ بهمن ۱۳۶۲ (شماره ۱۶۳) تا اردیبهشت ۱۳۶۳ (شماره ۱۷۲) نام علی اکبر عراقی به عنوان سردبیر در شناسنامه نشریه دیده می‌شود و پس از آن عنوان سردبیری حذف شده است.

... پس از فروکش کردن التهابات ابتدای پیروزی انقلاب متون ادبی رویکرد قالب نشریه می‌شود. آثاری از شاعران و نویسندگان کشور احمد شاملو، محمد زهری، فروغ فرخزاد، مهدی اخوان ثالث، عمران صلاحی، کیومرث منشی‌زاده، سهراب سپهری، کاظم سادات اشکوری، فریدون تنکابنی، جلال آل احمد و آثاری نیز از شاعران و نویسندگان استان مرکزی منتشر می شود.

پاورقی نویسی از سنت‌های رایج سروش استان بوده است که می‌توان به این پاورقی‌ها اشاره کرد: دیده‌ها و شنیده‌ها (علی اکبر عراقی)؛ داستان دفاعیه ممنوعه شریف رستم آبادی (کامبوزیا پرتوی)؛ نقش کتاب در جامعه جوامع بشری (محمد یزدانی مسئول کتابخانه عمومی اراک)، جنگ یا فرمان‌های نظامی (حسین حیدری کاشانی)، اشاره‌ای به بعضی مبانی روانی در طب سینایی، قصه‌هایی از حافظ، تفکر در کودکان، گشت و گذاری در تاریخ (دکتر سعید قاضی سعیدی) و جُنگ سروش (یدالله رحمتعلی).

سروش استان مرکزی (اراک)؛ سرانجام پس از فراز و نشیب‌های بسیار، بالاخره با حکم دادستان سروش استان اراک توقیف می‌شود و سرنوشت و پایان تلخی می‌یابد. در سامانه اداره کل مطبوعات داخلی لغو امتیاز آن سال ۱۳۶۳ درج شده است.»

نقدی بر فصلنامه «رازان»:

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اراک، سی و یکمین فصلنامه «رازان» استان مرکزی اگرچه با عنوان ویژه مطبوعات این استان– اراک منتشر شده است، اما نتوانسته به درستی واقعیت‌های حوزه مطبوعات اراک را به ویژه بعد از انقلاب به رشته تحریر درآورد و آنطور که شایسته است و باید و شاید دین مطبوعات استان – اراک را ادا کند.

برخی که طرف گفت وگو بودند کسانی هستند که به درستی از شرایط مطبوعات بعد از انقلاب آگاهی کامل ندارند و در حقیقت باید گفت «رازان» در مورد سوابق و تاریخچه مطبوعات اراک بعد از انقلاب کار شتاب زده ارائه داده است.

امید است فرد یا افرادی با آگاهی بیشتر، مطالعه دقیق وسواس و با دقت و کارشناسی به روند تاریخی مطبوعات استان اراک به ویژه حوزه مطبوعات بعد از انقلاب بپردازد. تا برخی از ابهامات مطرح شده در فصلنامه «رازان» روشن شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها