سیدعباس حسینینیک، طراح کارگاه آموزشی حقوق مالکیت ادبی و هنری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با اشاره به ضرورت برگزاری این کارگاه، عنوان کرد: حقوق مالکیت ادبی و هنری شاخهای مهم از حقوق مالکیت فکری است که شامل حوزه کتاب، سینما، موسیقی و دیگر شاخههای هنر میشود، سابقه این علم به سال۱۳۴۸؛ تاریخ تصویب قانون حمایت حقوق مؤلفان و مصنفان و هنرمندان بازمیگردد.
وی ادامه داد: این موضوع در سالهای ۱۳۵۲ و ۱۳۷۹ و ۱۳۸۲ با تصویب قوانین ترجمه و تکثیر کتاب و نشریات و آثار صوتی، حمایت از حقوق پدیدآورندگان نرمافزارهای رایانهای و تجارت الکترونیکی گسترش یافته است.
حسینینیک با اشاره به مخاطبان این کارگاه، گفت: کارگاه آموزشی حقوق مالکیت ادبی و هنری برای نویسندگان، مترجمان، ویراستاران، ناشران، سینماگران، موسیقیدانان، اهالی هنر و همچنین مسئولان حوزه علم و فرهنگ و هنر میتواند مفید و بلکه ضروری باشد.
وی درباره سرفصلهای این کارگاه نیز توضیح داد: سرفصلهای کارگاه شامل نظامهای حقوقی مالکیت ادبی و هنری، معاهدات بینالمللی، قوانین و ضوابط داخلی، آثار حمایت شده، حقوق پدیدآورنده، استثنائات و قرارداد واگذاری و جرایم، مجازاتها و ضمانت اجرا خواهد بود.
بهگفته حسینینیک، این کارگاه به مناسبت هفته کتاب به همت انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی دوشنبه (۲۸ آبان) از ساعت ۱۵ تا ۱۹ حضوری و مجازی و با تدریس سیدعباس حسینینیک برگزار خواهد شد.
نظر شما