تکتم نجفیمنش، مدیر امور کتابخانهها و ترویج فرهنگ کتابخوانی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با اشاره به برنامههای این سازمان همزمان با سیودومین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، عنوان کرد: این برنامهها با شعار «هر کتابخانه یک مرکز فرهنگی» اجرا خواهد شد و رویدادهای متنوعی را در بر میگیرد.
وی به اجرای طرح ۱۰۰ رویداد در ۱۰۰ کتابخانه اشاره کرد و گفت: باتوجه به فعالیت کتابخانه ها به عنوان مراکز فرهنگی در طول سال، هرکتابخانه محمل برگزاری رویداد کتاب محور خواهد بود. این رویدادها در قالب رونمایی، نقد و بررسی، تجلیل از نویسنده و فعالان حوزه کتاب برگزار خواهد شد.
نجفیمنش افزود: این طرح محملی است تا هر کتابخانه حداقل یک از اقداماتی که به صورت مستمر در طول سال در حوزه کتاب انجام میدهد به شکل ویژه در این هفته اجرا کند.
وی با اشاره به برخی از این رویدادها، ادامه داد: رونمایی کتاب هایی از جمله پشت این پنجره نوشته وجیهه سامانی، بدون روتوش با دهه شصتیها نوشته امیرحسین ثابتی، ترجمه کتاب «خار و میخک» نوشته شهید یحیی سنوار، مجموعه «تصمیمهای شیرین» نوشته محمدحمزه زاده، مجموعه پنج جلدی «دختران من» نوشته محمدحسین ماجدی ارکانی، کتاب «خانه کتاببازها» نوشته معصومه امیرزاده، «هواتو دارم» نوشته محمد رسول ملاحسنی، «فصل اصابت کلاغها به پنجره» نوشته فرنود افشار، «استعارههای مدیریت در هزاره سوم» نوشته سیدمجتبی موسوی و «علاء الدین» نوشته سیدمصطفی موسیپور از جمله رویدادهای رونمایی کتاب این صد رویداد است.
وی همچنین گفت: تقدیر از نویسندگانی همچون مصطفی رحماندوست، هوشنگ مرادی کرمانی، مژگان شیخی، شبنم سنگالی از جمله برنامههایی است که کتابخانه های سازمان فرهنگی هنری در این رویدادها اجرا می کنند.
وی یادآور شد: در این برنامه ها رونمایی از آثاری که بعضاً نوجوانان دورهمی بچه کتابخون ها نوشتهاند نیز صورت میگیرد و الزاماً به سراغ چهره و نویسندگان مشهور نرفتهایم؛ گاه کانونی که در یک فرهنگسرا رشد کرده و آثار اعضای آن منتشر شده نیز در این رویدادها انجام میشود و این مایه مباهات است.
نجفیمنش درباره دیگر رویدادهای پیشبینی شده برای این هفته، گفت: آیین تجلیل از خدمات ماندگار علمی پژوهشی دکتر مرتضی مجدفر، صاحبنظر و متخصص در تعلیم و تربیت، روزنامهنگار، شاعر و نویسنده، تقدیر از نویسنده داستانهای دفاع مقدس، ابوالقاسم وردیانی و معرفی کتاب «ننه علی» بر مزار فرزند شهید ایشان از دیگر برنامه هایی است که می توان به آن اشاره کرد.
مدیر امور کتابخانهها و ترویج فرهنگ کتابخوانی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در بخش دیگر صحبتهای خود با بیان اینکه برپایی نمایشگاه کتاب با همکاری ناشران در فرهنگسراهای تهران یکی از این برنامهها است، گفت: این نمایشگاهها در فرهنگسراهای امیرکبیر، سلامت، خانواده، شقایق، رازی، طباطبایی، امام صادق (ع)، ۱۵ خرداد، استاد حکیمی، نهج البلاغه، حزن لاهیجی، امام علی (ع)، رضوان، خاوران و علامه امینی برگزار میشود.
از میز مبادله تا دیدار با کتابدار
وی ادامه داد: «میز مبادله» نیز یکی دیگر از طرحهای ما به مناسبت هفته کتاب است که در آن میزهایی در فرهنگسراهای مختلف پیشبینی شده است تا مردم بتوانند کتابهای دست دوم خود را با هم مبادله کنند و سنت حسنه کتابخوانی رواج بیشتری داشته باشد، این طرح در فرهنگسراهای مولانا، طرشتی، حکیمیه، سلامت، نهج البلاغه، هشت بهشت، دکتر حسابی، مسجد النبی (ص)، رضوان و خاوران برپا خواهد شد.
نجفیمنش با اشاره به امکان عضویت رایگان در کتابخانههای سازمان، توضیح داد: در این ایام افراد علاقمند میتواننند برای عضویت یا تمدید عضویت به کتابخانه نزدیک خود مراجعه کنند، همچنین جریمه دیرکرد امانت کتاب نیز در صورتی که کتابها را در این هفته پس بدهند بخشیده میشود.
وی همچنین از برگزاری سیامین دورهمی طرح «بچه کتابخونها» خبر داد و گفت: با توجه به یک سالگی فعالیت بچه کتابخونها در کتابخانهها، شناسایی و معرفی برترین دورهمیها از جمله اقدامات مدیریت امور کتابخانه ها در هفته کتاب و کتابخوانی است. در این هفته سی امین دورهمی بچه کتابخون ها برگزار می شود این نشست که «شهرت: اهل کتاب» نام دارد. کتابهایی درباره کسانی که در فضای کتاب و کتابخانه وکتاب خوانی اقدام کوشش کرده اند، در این هفته موضوع دورهمی قرار می گیرد.
به گفته وی، کتاب «آیینهدار نیکوان» شامل زندگینامه و بررسی آثاری از کلرژوبرت نوشته فاطمه رضایی، کتاب ت «وران میرهادی» نوشته شهرزاد میرزایی، کتاب «شما که غریبه نیستید» زندگینامه خودنوشت هوشنگ مرادی کرمانی انتشارات معین، کتاب «ابوالمشاغل» نوشته نادر ابراهیمی، کتاب «عباس یمینی شریف» نوشته سیدعلی کاشفی خوانساری از جمله آثاری است که برای مطالعه در اختیار نوجوانان دورهمی قرار گرفته است.
نجفیمنش در ادامه به اجرای طرح «دیدار با کتابدار» اشاره کرد و افزود: هماهنگیهایی با مدارس مناطق مختلف انجام شده تا دانشآموزان به صورت گروهی از کتابخانههای مناطق بازدید کند و به صورت رایگان عضو کتابخانه شوند، همچنین یک اتفاق فرهنگی مثل خوانش کتاب، معرفی کتاب و … رقم میزنند.
وی با بیان اینکه با فعالان فرهنگی به مناسبت این هفته، هدیه ای از ما دریافت میکنند، یادآور شد: بسته کتاب «ماندگار» تهیه شده و میکوشیم با معرفی فرهنگسراها که ارتباط بهتری با این عزیزان دارند به دستشان برسانیم. کوشش ما بر این بوده که موضوع این آثار درحیطه کاری آنها باشد.
نجفیمنش ضمن قدردانی از تلاشهای خبرنگاران عرصه کتاب که همواره بیشترین همراهی را با برنامههای کتابخانهها داشتهاند، تقدیر از بهترین برگزارکنندگان دورهمی «بچه کتابخون ها» در سال نخست اجرای این طرح و تکریم کتابداران سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران را از دیگر برنامههای این حوزه عنوان کرد.
نظر شما