به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در ارومیه، کارگاههای «داستان طنز، شعر طنز، نثر طنز و کارگاه کاریکاتور با کارتون» به ترتیب با حضور «داوود امیریان، اسماعیل امینی، محسن فراهانی و محمود نظری» برنامه نخستین روز دورههای حضوری هشتمین رویداد آموزشی طنز قلمه در نوبت صبح و عصر آذربایجانغربی بود.
آشنایی با شیوههای خلق کمدی، تولد شعر طنز، چگونگی خلق شوخی و زیست طنزپردازانه به همراه از ایده طنز تا اجرای کاریکاتور موضوعهایی بودند که توسط اساتید حاضر در این رویداد آموزشی مطرح و مورد تدریس قرار گرفتند.
دورههای حضوری هشتمین رویداد آموزشی طنز قلمه از ۲۲ تا ۲۴ آبان سال جاری در قالب ۱۰ کارگاه آموزشی با حضور بیش از یکصد نفر از هنرجویان و علاقمندان ادبیات طنز در حوزه هنری آذربایجانغربی برگزار میشود.
کاریکاتور، هنر ایجاز است
محمود نظری، کارتونیست و تصویرساز در این کارگاه گفت: کاریکاتور هنر ایجاز بوده یعنی عنصر خلاصهگویی است و با حداقل خطوط خروجیهای مهمی داشته باشد.
وی افزود: موضوع طنز نیاز امروز جامعه است و این رویدادها را من در حد کلاس میبینم که باید ادامهدار باشد.
نظری ادامه داد: کاریکاتور زیر مجموعهای از داشتن ارتباطات از جمله عوامل فرستنده، گیرنده و پیام است.
نوشتن طنز در مورد مسائل قومیتی خوب نیست
محسن فراهانی، نویسنده و طنز پرداز نیز در کارگاه آموزشی طنز نثر، گفت: نوشتن طنز باید به دور از توهین باشد و با مسائلی همچون قومیت، خانواده، تنشهای قومیتی، ملیت و بسیاری از موراد نمیتوانیم طنز بنویسیم.
وی با اشاره به زیست طنزپردازنه گفت: صحت سنجی، داشتن انصاف، طرف مردم بودن، عدم ناراحتی از نقدشدن، عدم تکرار جوکها و شوخیهای رایج در فضای مجازی، حکمت داشتن، جدی گرفتن طنز، داشتن ذهن حساس به وقایع بانمک، فراری از شهرتاز جمله خصوصیات زیست طنزپردازنه است.
اسماعیل امینی، شاعر و طنزپرداز در کارگاه «شعر طنز، چگونه متولد میشود» گفت: در دنیایی که ارتباطات بسیار گستردهتر شده است، ضروری است که طنزنویسان به تواناییهای فنی، دانش فرهنگی و درک عمیق از جامعه و مخاطبان خود توجه کنند.
وی افزود: در این صورت است که میتوانند طنزی اثرگذار و نوآورانه ارائه دهند و از تکرار و خستگی جلوگیری کنند.
امینی ادامه داد: موضوعی که طنزنویس به آن میپردازد، میتواند بسیار ساده باشد؛ اما نوع نگاه و استفاده طنزنویس از این موضوع، اثری خلاق و عمیق را به وجود میآورد.
نظر شما