پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۳
به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اهواز، در دومین روز از هفته کتاب، روز کتابگردی با حضور معاون فرهنگی و رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شوشتر، رئیس نهاد کنابخانههای شوشتر به همراه تور نویسندگان کودک و نوجوان کشوری و استانی از کتابفروشی آستان قدس شوشتر بازدید کردند.
در این کتابگردی معاون فرهنگی و رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان ضمن تبریک هفته کتاب و کتابخوانی بیان کرد: هفنه کتاب فرصتی است تا ضمن بازدید از چرخه صنعت نشر و کتابفروشیها که ضلع تاثیرگذار این چرخه هستند، از تلاشهای آنان برای نگهداشتن مشعل کتاب قدردانی کنیم.
مهرانگیز بحیرایی افزود: هرچند مشکلات و سختیها در این مسیر زیاد است، اما تنها عشق به کتاب و دغدغهمند بودن میتواند کتابفروشان و دیگر فعالان این حوزه را پویا و سرزنده نگه دارد.
وی با بیان اینکه رسالت ما در زمینه ترویج کتابخوانی نبابد تنها به هفته کتاب اختصاص پیدا کند، اظهار کرد: این هفته به ما یادآوری میکند که تلاش کنیم با روشنگری و آگاهسازی مخاطبان، آنان را بیشتر به سمت کتاب و کتابخوانی و مطالعه در طول سال هدایت کنیم.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شوشتر نیز در این بازدید ضمن قدردانی از زحمات مدیر کتابفروشی آستان قدس شوشتر اظهار کرد: با افزایش هزینههای انتشار کتاب و مشکلات معیشتی بازار کتاب نیز تحتتاثیر این چالشها قرار گرفته است و به همان نسبت اوضاع کتابفروشیها در شهرستانها بیشتر دچار این آسیبها میشود.
علی بهرامی، حمایت از کتابفروشیهای محلی را رسالت مهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دانست و افزود: با توجه به شرایط بازار نشر اجرای طرحهای خلاقانه و ابتکاری در حوزه کتاب همچون طرحهای حمایتی وزارت فرهنگ و ارشاد (طرحهای فصلی کتاب) میتواند به پابرجایی این صنف کمک کند.
مدیر کتابفروشی آستان قدس شوشتر با اشاره به راهاندازی این کتابفروشی گفت: این کتابفروشی به یاد علامه شیخ شوشتری رحمت الله علیه در سال ۸۵ پس از بازنشستگیام از آموزش و پرورش راهاندازی شد.
محمود جلودار افزود: رسالت اصلی این کتابفروشی پیگیری، ترجمه، چاپ و توزیع کتب علامه شیخ شوشتری است که از طریق سود حاصل این کتابفروشی انجام میشود.
جلودار ضمن مرور بر خاطرات سفر وزیر پیشین وزارت فرهنگ و اشارد اسلامی سید عباس صالحی که هماکنون نیز وزیر وقت این وزارت است، اظهار کرد: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سید عباس صالحی در بازدید از این کتابفروشی در با طرح سوالی مبنی بر اینکه اسباب بازی چه سنخیتی با کتابفروشی دارد؟ توضیح دادم من، پدرم و جدم علامه شیخ شوشتری را میشناسند، اما بچههای کوچک و نوههای ما علامه شیخ را نمیشناسند، در حالیکه علامه شوشتری شناسنامه شوشتر، استان و کشور است و وظیفه ما معرفی به این نسل است.
وی ادامه داد: وقتی اقبال به کتابفروشیها کم شده دیگر کتابهای تخصصی جای خود را دارد، به همبن منظور با مهدکودکها قرارداد بستیم و ۲۴ قلم لوازمشان را تامین میکنیم و ۵ جایزه در طول سال به آنها اختصاص میدهیم که برای گرفتن جوایز مجبور میشوند به بنیاد آستان قدس شیخ شوشتری بیایند و از این طریق آثار شیخ شوشتری معرفی میشود.
مدیر کتابفروشی آستان قدس شوشتر ادامه داد: اگر این مکان را تبدیل به یک فست فودی کنم تیلیاردر میشوم. کتاب دیگر خاطرخواهی ندارد و مظلوم واقع شده است. چون در حال حاضر داریم به سمت کتاب الکترونیکی و دیجیتال حرکت میکنیم و کتابهای علامه شیخ که تخصصی هستند مخاطب کمتری دارند و تنها کتابهای پر فروش، کنکوری و کودک هستنددو ما نیز تلاش میکنیم روی کتاب کودک کار کنیم.
جلودار گفت: این کتابفروشی دو بخش دارد یکی کتابهای علامه و دیگری محصولات فرهنگی، اما مقری است برای کارهای عامالمنفعه و با توجه به اینکه رئیس انجمن خیرین مدرسه ساز و رئیس مجمع خیرین مسکن ساز هستم، مردم براساس تجربه و سابقه کاری اعتماد دارند.
وی گفت: متاسفانه مسئولان هیچ ارزشی برای کار فرهنگی قائل نیستند و فقط دلسوزی و دغدغه شخصی است و اگر از اینجا بروم کتابفروشی تعطیل میشود و در یک ماه بالای ۵۵۰ میلیون تومان هزینه تعمیرات شد. شوشتر پایتخت سازههای آبی و در گذشته مرکز استان خوزستان بود که بعد به اهواز تغییر کرد و به همان اندازه شوشتر هم مظلوم واقع شده است.
محمد تقی شیخ شوشتری معروف به علامه شوشتری یا محقق شوشتری، که در بین مردم شوشتر مشهور به شیخ شوشتری و حاج شیخ بود، یکی از روحانیون معاصر شیعه است که در ساخت حدیث پژوهی، رجال، تفسیر و تشریح و… فعالیتهای بسیاری انجام داده است.
نظر شما