سرویس هنر خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا): هفته گذشته سرویس هنر چندین گزارش، خبر و مصاحبه، یادداشت داشته که در این گزارش، چندی از مهمترینهای این اخبار بازگو میشود. اخبار این هفته گزیدهای از گفتوگو با هنرمندان و هنرپژوهان تا کتابهای تازه در زمینه هنر است.
-
معرفی کتاب؛
طراحی معماری برای ارتقای حس مکان در منظر نابینایان
کتاب «اصول طراحی معماری به جهت ارتقا حس مکان در منظر نابینایان» نوشته گل ناز صابری در نوبت اول ۱۴۰۳ با ۱۰۰۰ نسخه در ۱۷۴ صفحه به قیمت ۱۹۰ هزار تومان به همت انتشارات آموزشی تالیفی ارشدان منتشر شده است.
-
طراح گرافیک و مدرس دانشگاه مطرح کرد؛
کتاب «مجموعه آثار فرشید مثقالی» و «خاطرات علیاصغر محتاج» را به هنرجویان پیشنهاد میکنم
کوروش پارسانژاد گفت: این دو کتاب هر دو فوقالعادهاند. تنها نکتهای که باید توجه کرد، این است که کتاب آقای مثقالی به دلیل طراحی خاص و حجم بزرگش، نسبتاً گران است و ممکن است برای جوانها کمی پرهزینه باشد، اما قطعاً ارزش مطالعه دارد.
-
کتاب، ابزار ماندگاری هنر زیبا؛
آیا هنر به تنهایی میتواند هنرمندان را جاودانه کند؟
از دیرباز ذهن فیلسوفان، هنرمندان و منتقدان به پرسشهای جاودانگی هنر مشغول است. با توجه به آغاز هفته کتاب ۱۴۰۳ به پاسخ این پرسش از زوایای مختلف فلسفی و هنری میپردازیم و همچنین نقش کتاب به عنوان ابزاری قدرتمند برای ماندگاری آثار هنری را بررسی خواهیم کرد.
-
معرفی کتاب؛
«عروسی خون»؛ تراژدی عشق و انتقام در بستر جامعه اسپانیایی
نمایشنامه «عروسی خون» نوشته فدریکو گارسیا لورکا و مزدک صدر در نوبت اول ۱۴۰۳ با ۵۰۰ نسخه در ۱۰۷ صفحه به قیمت ۱۱۰ هزار تومان به همت انتشارات نشر نی منتشر شده است.
-
در گفتوگو با مدیرعامل نشر کمیکا مطرح شد؛
چگونه کمیکهای ایرانی، قهرمانان جدید برای نسل امروز خلق میکنند؟
محمدمهدی جلالیان گفت: نوجوانان به مطالعه متن کتاب علاقه ندارند؛ اما وقتی کتاب کمیک ارائه میشود، نه تنها بیشتر از متن رمان، بلکه حتی بیشتر از انیمیشن هم جذب آن میشوند، چون در کمیک، مخاطب با تخیل خود به داستان جان میبخشد. آنها نمیتواند با قهرمانانی مانند رستم یا شخصیتهای قدیمی بهراحتی ارتباط برقرار کند. بنابراین، قهرمانهای ما شخصیتهایی هستند که درگیر چالشهای مدرسه، دوستان و زندگی روزمره خود هستند و بهتدریج به قهرمان تبدیل میشوند.
-
در نشست «نقطه عطف» مطرح شد؛
اهمیت توجه ویژه به طراحی جلد کتاب / ضعف طراحی باعث کاهش علاقه مخاطب به کتاب است
کوروش پارسانژاد گفت: ناشر وقتی ترجمهای از نویسندهای محبوب چاپ میکند، باید به طراحی جلد کتاب توجه ویژهای داشته باشد. بهطور کلی، جلد کتاب نقش مهمی در جذب مخاطب ایفا میکند. اگر طراحی جلد ضعیف و نامناسب باشد، ممکن است باعث کاهش علاقه خریدار به کتاب شود. در حال حاضر، ناشرانی که به ویژگیهای زیباشناسانه جلد کتاب توجه میکنند، محدود هستند. بهعنوان مثال، «سوره مهر» تلاشهای زیادی کرده تا به یک سبک و لهجه خاص خودش برسد.
-
در بخش فیلمنامه؛
جایزه برای «خورشید میاد؟» و رقابت در ۲ جشنواره
فیلمنامه «خورشید میاد؟» و «گیسو» نوشته عاطفه صالحی و سعید قاسمی در چندین جشنواره و مسابقه فیلمنامهنویسی شرکت کردند و «خورشید میاد؟» بهترین از پنجمین مسابقه فیلمنامه شش رقمی جایزه گرفت.
-
نویسنده کتاب مطرح کرد؛
هدف کتاب «تاریخ معاصر عکاسی ایران» ارائه فهمی گسترده از بنیان عکاسی است
آرام محمدی اظهار کرد: هدف اصلی من از نوشتن این کتاب، ارائه یک مدل بنیانی برای تحلیل و فهم عکاسی بود. به این معنا که نمونهها و هنرمندان مختلف را میتوان جابهجا کرد، اما چارچوب تحلیلی ثابت است. این تقسیمبندیها به ما کمک میکند تا بتوانیم روایتی منسجم از تاریخ عکاسی ایران داشته باشیم.
-
معرفی کتاب؛
«هفت گونه سینما؛ کتاب سوم»؛ از مرزهای ژانر تا ظرافتهای لحن
کتاب «هفت گونه سینما؛ کتاب سوم» نوشته علیرضا کاوه در نوبت اول ۱۴۰۳ با ۷۰۰ نسخه به قیمت ۲۸۰ هزار تومان به همت انتشارات روزنه کار منتشر شده است.
-
قصههای شب برای کودکان؛
فرصتی برای سفر به دل قصههای آشنا
«قصههای شب» با داستانهای مختلف و متنوع، از ۵ آبان با بچهها همراه شده است. این برنامه هرشب ساعت ۲۱ با قصههایی پرماجرا، رسم قدیمی قصهگویی برای بچهها را زنده میکند و با «قصههای شب» میهمان شبهای کودکان شود.
-
در کتابسرای راوی برگزار میشود؛
رونمایی از کتاب «بیتا»؛ روایتی از زندگی بیتا فرهی
جشن رونمایی از کتاب «بیتا: درختها ایستاده می میرند» روایتی جامع از زندگی شخص و حرفه ای بیتا فرهی، جمعه دوم آذر ماه ۱۴۰۳ در کتابسرای راوی تهران برگزار خواهد شد
-
قصۀ مریم؛
درنگی بر زندگی مریم کاظمزاده؛ بانوی پیشگام در عکاسی دفاع مقدس
مریم کاظمزاده تنها عکاس زنی بود که در دوران دفاع مقدس توانست به اتاق جنگ راه یابد و از نزدیک، از وقایع جنگ عکس بگیرد. او در جایی قرار گرفت که باید باشد؛ جایی که اگر نبود، فرد دیگری نمیتوانست آن را پر کند. مریم شجاعانه و مسئولانه، اما زنانه زندگی کرد.
-
مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان تهران مطرح کرد؛
فرهنگ و هنر، موضوع فلسطین را در ذهن جهان تثبیت میکند
علی فروزانفر گفت: کتاب همچنان یکی از ابزارهای اصلی تثبیت و انتقال محتوا است. هرچند امروز ابزارهای جدیدی پدید آمدهاند، اما این موضوع از اهمیت کتاب کم نکرده است، بلکه رسانههای جدید در کنار کتابها به انتقال محتوا کمک میکنند.
-
معرفی کتاب؛
موسیقی چگونه احساسات ما را شکل می دهد؟
کتاب «موسیقی با مغزتان چه کار میکند» نوشته دنیل.جی.لویتین و ترجمه بابک علوی در نوبت اول ۱۴۰۳ با ۳۰۰ تیراژ به قیمت ۳۴۰ هزار تومان به همت انتشارات نیماژ منتشر شده است.
-
اختتامیه رویداد هنری «وعده صادق» برگزار شد؛
انتقال پیام اقتدار ایران با رسانه هنر
معاون فرهنگی هوافضا گفت: هدف ما از برگزاری رویداد هنری وعده صادق، برای انتقال پیام اقتدار جمهوری اسلامی ایران به جهان بود که نیازمند روایت هنرمندانه بود تا جهان گوشمالی فرماندهانمان علیه دشنمن ببینند.
-
به همت اداره کل هنرهای نمایشی؛
معرفی داوران نخستین جایزه «پژوهش سال تئاتر ایران»
داوران نخستین جایزه پژوهش سال تئاتر ایران در بخشهای مقاله و پایاننامه ارشد و رساله دکتری معرفی شدند.
-
معرفی کتاب؛
کتاب «هدایت بازیگران»؛ راهنمای خلق بازیهای درخشان
کتاب «هدایت بازیگران؛ خلق بازی های به یاد ماندنی در سینما و تلویزیون» نوشته جودیت وستون به عنوان یک منبع کلیدی برای علاقهمندان به هنر بازیگری و کارگردانی شناخته میشود. کتاب جودیت وستون تلاش میکند تا مفاهیم و تکنیکهایی را برای کارگردانانی معرفی کند.
-
نویسنده کتاب «فرهنگ کوچک شاخههای عکاسی» مطرح کرد؛
تلاش کردم کتابی مرجع برای عکاسی گردآوری کنم
محمود مروتی تصریح کرد: فرهنگنویسی در عکاسی واقعاً کار دشواری است. بسیاری از مطالب این کتاب از منابع مختلف ترجمه شده است، اما تلاش کردم تا با دستهبندی و گردآوری شاخههای مختلف، کتابی مرجع و مفید برای پژوهشگران و دانشجویان عکاسی ایجاد کنم.
-
مترجم کتاب «فضاهای هنر چیدمان» مطرح کرد؛
این کتاب تحولات هنرهای جدید را از دهه ۱۹۶۰ بررسی میکند
هاجر سلیمی نمین گفت: کتاب «فضاهای هنر چیدمان از حاشیه به متن» بهخاطر پرداخت به تحولات هنرهای جدید و بهویژه هنر چیدمان از دهه ۱۹۶۰ به بعد برای ترجمه اهمیت داشت. ۱۹۶۰ به بعد دورهای است که تحولی عظیم در تاریخ هنر ایجاد میشود
-
چالشهای نشر کتاب گرافیک - ۱۱
ما اجرای گرافیک را آموزش میدهیم؛ ولی پژوهش مغفول مانده است
محمدحسین نیرومند گفت: ما در دانشگاهها، اجرای هنر را آموزش میدهیم ولی حوزه پژوهش مغفول مانده است و اساساً دانشجوهایی که به این حوزه علاقهمند باشند را شناسایی نکردهایم. رشد در رشته گرافیک، لزوماً منوط به تولید اثر نیست، بلکه دانش مبانی و نظریهپردازی قوی هم لازم است.
-
معرفی کتاب؛
«تفکرات فلسفی درباره موسیقی»؛ سفری از فیثاغورث تا فلاسفه مسلمان
کتاب «تفکرات فلسفی درباره موسیقی»، مجموعهای از مباحث متنوع مانند فیزیک صوت، زیباشناسی موسیقی، ماهیت موسیقی و نسبت آن با احساسات و رفتارهای انسانی را در بر میگیرد.
-
معرفی کتاب؛
«رانندگی برای خانم دیزی»؛ سفری به عمق روابط انسانی
کتاب «رانندگی برای خانم دیزی» نوشته الفرد یوری و ترجمه مزدک بلوری در نوبت اول ۱۴۰۳ با ۸۴ صفحه در ۱۵۰ نسخه به قیمت ۹۵ هزار تومان از سوی نشر نی منتشر شده است.
-
طی پیامی؛
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درگذشت همسر داود میرباقری را تسلیت گفت
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی درگذشت همسر داود میرباقری کارگردان سینمایی کشورمان را تسلیت گفت.
-
در قسمت ۲۴؛
«امتداد» به سراغ داستان باب اسفنجی رفت
بیستوچهارمین قسمت از برنامه تلویزیونی «امتداد» امروز ۱۸ آبان از شبکه چهار پخش میشود.
-
در موزه موسیقی افتتاح شد؛
«هدود»؛ نمایشگاهی برای پیوند هنر تجسمی و شعر
افتتاح نمایشگاه «هدود» در موزه موسیقی، ۱۸ آبان از ساعت ۱۳ برگزار خواهد شد و برای علاقهمندان فرصتی استثنایی برای مشاهده آثار هنری است که از دل فلسفه، شعر و خلاقیت هنری بهوجود آمدهاند.
نظر شما