به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در خرمآباد ناهید پرویزپور روز یکشنبه در جلسه کمیته امور اجتماعی، خانواده و رصد که با دستور کار ترویج کتاب و کتابخوانی برگزار شد، کتاب را ابزار توسعه فرهنگی دانست و افزود: مطالعه علاوه بر رشد و توسعه فردی، تأثیرات زیادی بر رشد فرهنگی جوامع دارد. هر جامعهای که مردم آن بیشتر با مطالعه مانوس باشند و کتاب و کتابخانه در بینشان رواج داشته باشد، فرهنگ ماندگارتری از خود به جای میگذارند.
عدم احساس نیاز به مطالعه یکی از مهمترین علل کاهش سرانه مطالعه است
مدیرکل امور اجتماعی استانداری لرستان با اشاره به اینکه یکی از مهمترین علل کاهش سرانه مطالعه در کشور، عدم احساس نیاز به مطالعه است، افزود: برای افزایش سرانه مطالعه در جامعه و بین اقشار مردم، باید این کار به عنوان یک فعالیت ضروری شناخته شود و برای رسیدن به این مهم، لازم است فرهنگ مطالعه از خانه و خانوادهها شروع شود.
وی گفت: اگر در سبد خانوارها کتاب جایگاهی داشته باشد، این امر به تدریج فرهنگ مطالعه را ترویج میکند. اکثر مردم زمان زیادی را صرف استفاده از فضای مجازی میکنند و به همین دلیل احساس نیاز به مطالعه در بین آنها کمرنگ شده است.
پرویزپور تأکید کرد: ترویج فرهنگ مطالعه نباید محدود به هفته گرامیداشت کتاب باشد. دستگاههای اجرایی لازم است در طول سال برنامههای فرهنگی مرتبط با کتاب و کتابخوانی را مدنظر داشته باشند.
نظر شما