به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قم، سید اسماعیل حسینی مقدم، معاون اجتماعی، فرهنگی و زیارت استانداری قم در آیین گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار استان قم گفت: نامگذاری هفته کتاب و کتابخوانی در ایامی که متعلق به عالم ربانی، فیلسوف و مفسر بزرگ آیتالله علامه طباطبایی است، پیام ها و مفاهیم بلند دارد.
وی افزود: کتابدار از روح افراد پرستاری می کند و لطیفانه کتابخوانی را در میان اعضا ترویج میدهد، کتابها را معرفی میکند و راههای جذب کتابخوان را مطالعه میکند.
معاون اجتماعی، فرهنگی و زیارت استاندار قم بیان کرد: یکی از مهمترین محرکها، وظیفهای است که نویسندگان بر عهده دارند و استان قم در این زمینه، از استانهای غنی کشور و دنیاست و سالانه بیش از ۱۰ هزار کتاب در استان قم ممیزی و چاپ میشوند؛ همچنین کتابهای دینی و معرفتی همه در قم چاپ و ممیزی میشوند و این افتخار بزرگی در استان است.
وی در پایان افزود: همه ما وظیفه داریم در حوزه ترویج و توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی تلاش کنیم و یکی از معروفهای ارزشمند که عامل تحول در جامعه است کتاب است که عامل آن کتابخانه است و متاسفانه در استان قم کتابخانه کم داریم که باید به کمک افزایش کتابخانه های مشارکتی و عمومی کردن کتابخانه های شخصی و خصوصی، این مهم تحقق یابد.
قم با کمبود فضای کتابخانههای عمومی مواجه است
مهدی توکلیان، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان قم در این مراسم گفت: هر ساله در هفته کتاب و روز کتابدار، در مراسمی از کتابداران، کتابخوانان و مروجان فرهنگ کتاب و کتابخوانی تقدیر میشود که امسال نیز این مراسم باشکوه با حضور رئیس جمهور محترم و وزیر فرهنگ برگزار شد که مهمترین دغدغه مطرح شده در آن، معیشت کتابداران بود و امیدواریم با قول مساعد رئیس جمهوری محترم، این مهم میسر شود.
وی در ادامه افزود: لازم میدانم که در این جمع فرهیخته که معاونت محترم استاندار نیز در آن حضور دارند، یادآور شوم که استان قم با کمبود فضای کتابخانه عمومی مواجه است و این موضوع به خصوص در منطقه پردیسان بسیار اهمیت دارد چرا که سال هاست مردم این منطقه مطالبه کتابخانه عمومی دارند و پیگیری های انجام شده در سال های اخیر نیز به سرانجام نرسیده است.
هفته کتاب آوای یک زنگ است
راضیه تجار، نویسنده برجسته کشور در این مراسم گفت: به گمان، هفته کتاب یک زنگ هشدار است. زنگی که سالی یکی بار نواخته می شود اما پژواکش باید زیر آسمان کبود، مداوم شنیده شود.
وی ادامه داد: این زنگ، زنگ اخطار است. زنگ گوشزد و توجه کنید است. زنگ را گوش و اجرا کنید است. کسانی که اهل مطالعهاند، در این ایام صدای آشنایی را میشنوند. از چیزی میگوید که به جانشان مینشیند؛ تکانشان میدهد؛ هم شادشان میکند و هم غمگین؛ خوشحال برای آنچه تا به حال گلچین کرده و خواندهاند و غمگین از آنچه تا به حال فرصت نکردهاند، یا غفلت و یا در دسترسشان قرار نگرفته و یا وقت نکردهاند و یا توانایی خریدش را نداشتهاند.
نظر شما