به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در یاسوج، محسن جبارنژاد، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان، صبح دوشنبه در این مراسم با اشاره به نقش گسترده کتابخانهها در جامعه گفت: کتابخانهها امروز به پاتوق فرهنگی اجتماعی مردم تبدیل شدهاند و خدمات متعددی به شهروندان ارائه میدهند. به عنوان نمونه، یکی از کتابخانههای روستایی استان به محل خدمات متنوعی از جمله پست، تبادل کتاب، قصهگویی و برگزاری آزمونها تبدیل شده که این موفقیت را مدیون تلاشهای بیوقفه کتابداران هستیم.
همچنین سیدجواد هاشمی مهر، معاون سیاسی امنیتی اجتماعی استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز در این مراسم، بر اهمیت کتاب و نقش آن در هدایت جوامع تأکید کرد و افزود: کتاب اولین معجزه الهی بود که بر پیامبر نازل شد و از آن زمان تاکنون بهعنوان چراغ راه بشر عمل کرده است. خداوند در نخستین آیهای که بر پیامبر اسلام نازل کرد، وی را به خواندن و کسب علم توصیه کرد چراکه دانش و مطالعه زیربنای ترقی و رشد جامعه است.
وی اظهار داشت: تمام ادیان الهی به واسطه کتاب جاودانه شدهاند و هرآنچه امروز داریم، نتیجه انتقال دانش از طریق کتاب است. اما متأسفانه امروز کمتر به مطالعه و تدبر در کتابها میپردازیم. مشکلات معیشتی و گرانی کتاب از عوامل اصلی کاهش مطالعه در میان خانوادههاست. باید تلاش کنیم با کاهش قیمت کاغذ و کتاب، مهجوریت کتاب در جامعه را از بین ببریم.
هاشمی مهر با اشاره به نقش مطالعه در سلامت جامعه و رشد فرهنگی اظهار داشت: مطالعه یک ضرورت است، نه یک مزیت. رابطه مستقیمی میان مطالعه، توسعه فرهنگی و سلامت وجود دارد. حادثههایی مانند قتل دکتر داوودی که استان ما را در سطح جهانی تحتتأثیر قرار داد، نشاندهنده کمبود توجه به مطالعه و آگاهی در جامعه است. اگر کتابخوانی را جدیتر میگرفتیم، شاید چنین اتفاقاتی رخ نمیداد.
وی تأکید کرد: فرهنگ، مهمترین سرمایه یک ملت است و تقویت آن وظیفه همگان است. مطالعه باعث میشود بهتر بیندیشیم و بهتر عمل کنیم. وظیفه ما در مقابل مهجوریت کتاب، ایجاد بسترهای مناسب برای ترویج مطالعه و بازگشت جامعه به مسیر صحیح فرهنگی است.
فریبرز تقیپور، کتابدار برتر کتابخانه روستایی، صدیقه خادمی کتابدار برتر هشت نیرو به بالا، لیلا شیری از فعالان خدمات به عشایر و سیده بشری هاشمی، امیرعلی بهشتیفر، شایان نیک اقبالی سیسخت، سارا باقرنیا و سهیلا عباسنژاد به عنوان کتابخوانان برتر شناخته شدند.
نظر شما