به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، یکصد و سومین محفل ماهانه و دوستانه مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب در سالن کتابخانه این مؤسسه برگزار شد. محفل این ماه مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب به یاد مرحوم دکتر فرزین غفوری اختصاص داشت.
در ابتدای نشست اکبر ایرانی، مدیر موسسه پژوهشی میراث مکتوب از درگذشت فرزین غفوری اظهار تاسف کرد و با ناراحتی بسیار گفت: با درگذشت زندهیاد فرزین غفوری پژوهشگر کوشا و ادیب دردآشنا و شاهنامهپژوه نکتهسنج، بهت و اندوهی عمیق به جانم نشست و آه کشیدم و دریغ گفتم.
وی ادامه داد: فرزین غفوری جزء معدود محققان نکتهسنج شاهنامه بود و آیندهای درخشان پیشرو داشت. فقدان او صدمهای سهمگین به قلمرو مطالعات شاهنامهپژوهی بود. اما صد افسوس و دریغ که زود پر کشید در آشیانه ابد سکنا گزید و ما ماندیم مات و مبهوت ازین داستان شگفت خلقت!
ایرانی گفت: فرزین غفوری نخبهای سختکوش بود و با اینکه تازه گام به میانسالی نهاده بود، کارهای درخشانی کرده بود و کارنامه پرباری داشت. او رتبۀ نخست آزمون دکتری دانشگاه تهران در رشته تاریخ ایران باستان در سال ۸۹ را احراز و در سال ۹۴ از پایاننامه خود با عنوان سنجش منابع تاریخی شاهنامه فردوسی درباره پادشاهی خسرو انوشیروان با نمره عالی دفاع کرد.
سپس کلیپی از آیدین آیدنلو، شاهنامهپژوه پخش شد که از کارهای پژوهشی و سترگ فرزین غفوری سخن میگفت.
علیرضا غفوری برادر زندهیاد فرزین غفوری نیز با بیان خاطراتی از برادرش یاد کرد و گفت: فرزین خطاطی را از پدر آموزش دید و با گذران دورههایی به درجه استادممتازی رسید. فرزین در راه فرهنگ ایران زحمات بسیاری کشید و امیدوارم شما برای فرهنگ و ادبیات این کشور بمانید و این راه ادامه پیدا کند.
نادرقلی بیات، پژوهشگر ایرانی در سخنانی گفت: خوشحالم که فرهنگ فارسی را نگهداری کردیم. اعتقاد دارم که ایرانیها برتر هستند و هیچ کسی در این دنیا با این بینش و ابتکاری که ایرانیها دارند نیست. هر کجای دنیا که ایرانی میرود موفق است.
هادی خانیکی، کارشناس رسانه و از استادان سرشناس در رشته ارتباطات نیز در سخنانی گفت: این جمع فرهیختگان در هیچ کجا پیدا نمیشود. بیش از ۳۰ سال پیش انجمن ترویج علم را تاسیس کردیم و در حسرت این بودیم که بین افراد مختلف گفتوگویی صورت بگیرد.
وی ادامه داد: وقتی سردبیر مجله «آیین» بودم در نشریه شمارهای را اختصاص داده بودیم که «مساله ایران چیست؟» و در این شماره تاریخپژوهان، اقتصاددانان، اساتید کلام، فلسفه، هنر و بزرگان کشور جمع شده بودند. کاار بزرگ دکتر ایرانی بسیار مهم است که این اساتید گرانقدر را د.ر هم جمع کرده است.
خانیکی بیان کرد: مساله ایران بسیار مهم است و برای کسی که دغدغهاش ایران است این مساله را برجستهتر میکند. در آخرین پیمایشی که در بررسی، نگرشها و ارزشها انجام گرفته است «بالاترین نقطه وفاق در ایران، ایران است» و تلاشی که برای ایران باشد میتواند یکی از حلقههایی باشد که ظرفیتةای جدید تولید میکند.
اکبر ایرانی از حسین مسرت، پژوهشگر تاریخ یزد نیز با اهدای لوح سپاس قدردانی کرد و مسرت این لوح را از نوشآفرین انصاری دریافت کرد. همچنین برای توفیق سبحانی که متولد آبانماه بود جشن تولدی گرفته شد. وی پس از خاموش کردن شمع کیک تولد، دستهگل و هدایایی از نماینده حجابی کرلانگیچ، سفیر ترکیه در ایران، و بلرام شوکلا، رایزن فرهنگی هند در ایران، دریافت کرد. حجابی کرلانگیچ پیامی نیز برای تقدیر از خدمات فرهنگی توفیق سبحانی ارسال کرده بود که توسط دکتر ایرانی در جلسه خوانده شد.
فرزین غفوری متولد سال ۱۳۵۳ در تهران بود. او کارشناسی علوم سیاسی و روابط بینالملل را با طرح تحقیقی «تاریخ اسماعیلیه و جامعهشناسی سیاسی دوره سلجوقی» دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران دریافت کرد. کارشناسی ارشد خود را نیز در رشته تاریخ ایران باستان در دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه تهران با پایاننامه «بررسی تطبیقی شاهنامه فردوسی (دوره خسرو انوشیروان) و منابع تاریخی» گذراند.
وی در سال ۱۳۹۴ دکتری تاریخ باستان خود را از دانشگاه تهران دریافت کرد. «سنجش منابع تاریخی شاهنامه فردوسی درباره پادشاهی خسروانوشیروان» عنوان تز دکتری او بود. از سال ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۷ پژوهشگر گروه واژهگزینی فرهنگستان زبان و ادب فارسی بود و از سال ۱۳۹۷ عضو هیئت علمی فرهنگستان زبان و ادب فارسی شده بود.
غفوری برای کتاب «سنجش منابع تاریخی شاهنامه در پادشاهی خسرو انوشیروان» برگزیده هفدهمین دوره جایزه قلم زرّین (پژوهش برگزیده در حوزه نقد و پژوهش ادبی)، برنده پانزدهمین دوره جایزه پژوهش فرهنگی سال (پژوهش برگزیده در حوزه مطالعات ادبی و زبان فارسی) و برنده ششمین دوره جایزه استاد دکتر فتحالله مجتبایی (یکی از دو رسالۀ دکتری برگزیده سال ۱۳۹۴ در حوزه ادبیات، عرفان و فلسفه) شد.
نظر شما