به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در یاسوج، خبر درگذشت فریدون داوری، شاعر و پژوهشگر فرهنگ فولکلور کهگیلویه و بویراحمد، جامعه ادبی و فرهنگی ایران را عزادار کرد. این شاعر برجسته که آثارش صدای زاگرس و فرهنگ غنی مردم جنوب کشور بود، عمر خود را در راه گسترش و حفظ شعر و فرهنگ ایلیاتی صرف کرد. فریدون داوری با سرودههای حماسی و عاشقانهاش، نهتنها در قلب مردم استان کهگیلویه و بویراحمد جایگاهی ویژه داشت بلکه آثارش مرزهای این دیار را درنوردید و به یادگار ماند.
پیام تسلیت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی
سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در پیامی با ابراز تاسف از این ضایعه، از استاد فریدون داوری بهعنوان پیشاهنگ ادبیات شفاهی جنوب کشور یاد کرد.
وی در پیام خود آورده است: این پژوهشگر فرهنگ فولکلور و چهره شناختهشده شعر جنوب کشور، با تلفیق احساس و اندیشه، گوش جانها را نوازش میداد و طنین صدای مهرورزانهاش بر دلها مینشست. حاج فریدون داوری با تلاشهای بیوقفه خود در راه تحقیق و حفظ آواها و نواهای این کهنبوم، میراث گرانبهایی از خود به یادگار گذاشت.
وزیر فرهنگ در ادامه پیام خود، ضمن تسلیت به خانواده داغدار این شاعر، هنرمندان و علاقهمندان به هنر، آثار استاد داوری را چراغی روشن برای نسلهای آینده توصیف کرد.
پیام استاندار کهگیلویه و بویراحمد
یدالله رحمانی، استاندار کهگیلویه و بویراحمد، در پیامی ضمن ابراز تالم عمیق از درگذشت این شاعر برجسته، او را از چهرههای شاخص ادبیات و هنر استان معرفی کرد. وی افزود: استاد داوری با ایمان قلبی به تأثیرگذاری هنر، در طول حیات خود تلاش کرد فرهنگ غنی عشایری، تمدن ایرانی و اعتقادات اسلامی را در قالب شعر به نمایش بگذارد. درگذشت او ضایعهای بزرگ برای جامعه فرهنگی استان است.
پیام دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور
قادر آشنا، مشاور وزیر و دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور، در پیام تسلیت خود، استاد داوری را حافظ اصالت و هویت قوم لر توصیف کرد.
وی گفت: این هنرمند برجسته زادگاه خود را با آفرینشهای هنریاش جاودانه ساخت و نام او برای همیشه در فرهنگ و هنر این مرز و بوم خواهد درخشید.
پیام معاون فرهنگی معاون اول رئیسجمهور
سید ضیاء هاشمی، معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیسجمهور، در پیامی آثار داوری را میراثی ماندگار برای جامعه ادبی کشور دانست و گفت: شعر داوری، آیینهای از اصالت و هویت مردم عشایر بود که با قلم خود، غربت انسان اصیل ایل را به تصویر کشید. درگذشت این شاعر گرانقدر ضایعهای جبرانناپذیر برای جامعه فرهنگ و هنر است.
فریدون داوری؛ خالق «ایل احساس»
استاد فریدون داوری یکی از برجستهترین شاعران کهگیلویه و بویراحمد و جنوب کشور بود که با خلق اشعار حماسی، عاشقانه و فولکلور، فرهنگ و هویت مردم دیارش را جاودانه کرد. شعرهای او انعکاسی از غم غربت و اصالت عشایری بود که بسیاری از مردم این دیار با آن همزادپنداری میکنند.
از جمله اشعار معروف او میتوان به وصف زیبای غربت انسان اصیل ایل اشاره کرد:
"مو خار خشک کنگرم که باد ایا و ایبرم"
محسن جبارنژاد_مدیرکل کتابخانههای عمومی استان کهگیلویه و بویراحمد نیز طی پیامی فقدان این شاعر را جبرانناپذیر دانست.
وی در پیام تسلیتی خود نوشت: استاد داوری، ستارهای درخشان در آسمان ادب و فرهنگ این دیار بود که با سرودههای حماسی و عاشقانه خود، روحی تازه در کالبد ادبیات استان دمید. او که عمر شریف خویش را وقف سرودن شعر و پاسداری از فرهنگ و ادب کهن این مرز و بوم کرده بود، با سرودههایش، نامی جاودان از خود بر جای گذاشت.
فقدان استاد داوری، خلایی عمیق در میان اهالی قلم و ادب ایجاد کرده است. اما یاد و نام ایشان همواره در دلها زنده خواهد ماند و آثارشان همچنان الهامبخش نسلهای آینده خواهد بود.
امین درخشان مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان نیز با در پیام تسلیت خود نوشت: شاعر سخن میگوید و جهان وسعت میگیرد. فریدون داوری خوش سخن که راوی ایل احساس بود، در آستانه دردها و در آغاز برف و پاییز بدرود حیات گفت.
او که جهان را دیگرگونه دیده بود، اکنون میان خاطرات ایل نشسته و سوگوار حضور شاعرانه و ایلیاتی اش هستیم. فریدون داوری که سرسلسله شعر تغزلی لری بود و هم قطار واژه ها، همسفر ایل احساس کوچ کرد، درد کشید و شعر نوشت، تا از این پس جهان جاودانه ازاو بگوید
واکنش جامعه هنری و فرهنگی استان
جامعه فرهنگی و هنری کهگیلویه و بویراحمد با از دست دادن این شاعر توانمند، عزادار شد. سرودههای داوری که میراثی گرانبها از فرهنگ و هنر این دیار محسوب میشود، همچنان الهامبخش نسلهای آینده خواهد بود.
یاد و نام استاد فریدون داوری برای همیشه در تاریخ ادبیات این سرزمین جاودانه خواهد ماند.
نظر شما