سه‌شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۱
بیست و ششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی در هرمزگان آغاز به کار کرد

هرمزگان - مدیرکل کانون پرورش فکری هرمزگان گفت: بیست و ششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی در هرمزگان آغاز به کار کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بندرعباس، پروین پشتکوهی از آغاز به کار بیست و ششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی خبر داد.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان هرمزگان گفت: بیست و ششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی با رویکرد شناخت و تعمیم قصه‌های عامیانه ایران و قصه‌های جهان به سبک زندگی ایران معاصر بر آنست تا گفتمانی جدی را در حوزه روایت‌گری شفاهی ادامه دهد و برمبنای تجربیات گذشته فرصت‌های جدید را در حوزه قصه‌گویی فراهم نماید.

پشتکوهی بیان کرد: دبیرخانه بیست و ششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی امسال، شکل جشنواره را براساس فرصت‌ها و نیازهای امروز و همچنین امانت‌داری از سنت روایت‌گری تاریخی‌تر و تربیتی براساس دو نگاه محتوایی و فرمی برگزار می‌کند.

وی با بیان اینکه در جشنواره امسال سعی شده قالب‌های ارزشمندی که تاکنون آثار قصه‌گویی کمتری در آن شرکت داده‌شده است به شکل ویژه حمایت و با داوران مجرب و متخصص مربوط در هر بخش مورد داوری قرار گیرد، ابراز کرد: بخش‌های قصه‌گویی بیست و ششمین دوره جشنواره شامل قصه‌گویی علمی، قصه‌گویی دینی قصه‌گویی قصه‌های پیشرفت و قهرمانان و قصه‌گویی محیطی است.

مدیرکل پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان هرمزگان اهداف این جشنواره را توسعه کمی و کیفی قصه‌گویی، توجه همه‌جانبه به نیازهای تربیتی و فرهنگی جامعه هدف، توجه و ارزش‌گذاری به تمام فرم‌های هنری قصه‌گویی با محوریت روایت تک‌نفره، گسترش ارتباط با قصه‌گویان غیرایرانی و نهادهای فرهنگی مرتبط غیرایرانی در عرصه قصه‌گویی، استفاده از رسانه ملی در راستای ترویج و تبیین قصه‌گویی، گسترش بخش علمی جشنواره قصه‌گویی و عملیاتی نمودن اندیشه ترویج فرهنگ قصه‌گویی در بستر جشنواره عنوان کرد.

پروین پشتکوهی بیان کرد: بخش‌های مختلف این جشنواره براساس اولویت فرم و محتوا شامل قصه‌گویی سنتی و کلاسیک، قصه‌گویی مدرن و نوآورانه، قصه‌گویی آیین سنتی، پادکست، مینی‌مال، زبان اشاره، منظوم، محیطی و ۹۰ ثانیه‌ای است.

وی ادامه داد: براساس الویت محتوا نیز شامل قصه‌گویی دینی، قصه‌گویی علمی، قصه‌گویی پیشرفت و قهرمانان است.

مدیرکل پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان هرمزگان گروه‌های شرکت کننده در این جشنواره را (پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها) منظور افرادی که در سن نوه داری هستند و می‌توانند اجرای خود را بر اساس حال و هوای کهنسالی و سنتی اجرا نمایند. لزوماً نوه دار بودن مالک کافی این بخش نیست و خلق فضای کهن روایتگری توسط کهنسالان مورد نظر است. همچنین قصه‌گویان ۱۷ سال به بالای ایرانی و دیگر قصه‌گویان ۱۲ الی ۱۷ سال شامل می‌شود.

به گزارش ایبنا، استان هرمزگان دو سال اخیر جشنواره را در سطح استان در راستای نشاط، امیدواری و تقویت هویت ملی ابتدا به صورت شهرستانی برگزار کرد و سپس برگزیدگان در مرحله استانی به رقابت پرداختند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها