به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در همدان، حسین رضوان ظهر سهشنبه در جمع خبرنگاران ضمن گرامیداشت هفته پژوهش اظهار کرد: مسئله پژوهش انجام پژوهش و استفاده در نتایج پژوهشهای انجام شده موضوعی است که در هر جامعهای شاید تعیینکننده میزان پیشرفت آن جامعه است.
وی ادامه داد: هر جامعهای نسبت به هدفگذاری آن جامعه به همان نسبت هم باید به موضوع پژوهش حساس باشد و در این مسیر قدم بردارد.
رئیس دانشگاه بوعلیسینا تصریح کرد: با پژوهش است که میشود اهداف متعالی جامعه را دست یافتنی و مشکلات جامعه را مرتفع کرد، هر جامعهای که نتواند تحقیق کند و مشکلات خود را بشناسد و در راستای حل مشکلات تلاش کند، قطعاً نمیتواند بدون نیاز به اینکه سر جلوی بیگانهای خم کند به نقاط تعالی خود برسد.
وی خاطرنشان کرد: بحث پژوهش فقط این نیست که فقط پروژه تحقیقاتی انجام شود بحث این است که آینده کشورمان مدنظر باشد و پیشرفت و تعالی کشور را در نظر بگیریم.
رضوان با بیان اینکه ستاد بزرگداشت هفته پژوهش هر سال تشکیل میشود که ریاست آن را استاندار عهدهدار است، افزود: امیدواریم که برگزاری هفته پژوهش در راستای پیشرفت و ترقی مراکز دانشگاهی به ما کمک کند و هر چه بیشتر مراکز تحقیقاتی و فناوری ما را برای حل مشکلات جامعه آشنا کرده و فعالیت این مراکز را روزافزون کند.
وی ادامه داد: باید کشور ما از نظر سطح دانش و سطح علمی به آن جایگاه مناسب خود در دنیا برسد که این کار با انجام پژوهشهای بنیادی انجام میشود و باید بدنه کشور به آن بلوغ و بالندگی برسد.
رئیس دانشگاه بوعلیسینا گفت: کشور ما خوشبختانه در سالهای اخیر بیشترین سیر پیشرفت را به خود اختصاص داده است و بین کشورهای همسایه و اسلامی این پیشرفت ملموس بوده است.
وی با اشاره به اینکه برای به کار گرفتن پژوهش در حل مشکلات جامعه پژوهشهایی را داریم عنوان کرد: کشور ما در این زمینه نیز سرآمد است به طوری که در دانشهای بنیادین و همچنین در حوزه تحقیقات کاربردی عملکرد خوبی داشتهایم.
رضوان با اشاره به اینکه آمار قراردادهای ارتباط با صنعت به یکباره چندین برابر شده است یادآور شد: بسیاری از مشکلات و معضلاتی که در دستگاههای مختلف است به دانشگاه وارد شده و پروژههای مختلفی را در سطح دانشگاه داریم.
برپایی ۱۸ کارگاه تخصصی علمی در هفته پژوهش
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه بوعلیسینا نیز گفت: هفت کمیته برای ستاد هفته پژوهش و فناوری مشخص شده است که ذیل شورای سیاستگذاری فعالیت دارند و از آن جمله میتوان به کمیته علمی، اجرایی، فناوران و نمایشگاهی، دانشآموزی، دانشجویی، تبلیغات و اطلاعرسانی اشاره کرد.
آرش قربانی با بیان اینکه هر کدام از این کمیتهها وظایفی را برعهده دارند عنوان کرد: ۱۳ آذر مراسم تجلیل از فناوران و پژوهشگران برتر استان در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه ۱۸ کارگاه تخصصی و علمی که مخاطبان آن اعضای هیات علمی کل دانشگاههای استان است، پیشبینی شده است افزود: برگزاری نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی را نیز در این هفته خواهیم داشت.
قربانی عنوان کرد: ۹۵ برگزیده در کمیتههای مختلف تاکنون در نظر گرفته شده است که ۳۱ نفر پژوهشگران برتر، ۷ برگزیده از موسسات مهارتی، در کمیته انتخاب کارکنان پژوهشگر برتر نیز ۱۳ برگزیده و در سطح دانشجویی نیز ۱۷ دانشجو پژوهشمحور را خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه در کل کشور ۹۵۲ هزار مقاله منتشر شده که سهم استان ۲.۶۷ درصد را شامل میشود گفت: ۲۵ هزار مقاله در استان انجام شده که در سال ۲۰۲۲، ۲ هزار و ۷۲۳ مقاله و در سال ۲۰۲۴ تاکنون دو هزار و ۷۰ مقاله است.
نظر شما