به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، حجتالاسلام حامد قوام، مدیر کل دفتر مطالعات و پژوهشهای بنیاد شهید و امور ایثارگران در همایش تجلیل از پژوهشگران ایثار و شهادت گفت: به دبیرخانه همایش پژوهش ایثار ۴۰۰ مقاله رسید که مقالات قوی و ارزشمند بود. داوری آثار رسیده بسیار دشوار بود، چون مقالات سطح علمی بالایی داشتند برای همین کار داوری مقالات را به بیرون از بنیاد سپردیم. برای اینکه آثار بدون هیچ سوگیری و غرضی داوری و بررسی شود.
او افزود: در نهایت ما توانستیم از میان ۴۰۰ مقاله آثار برتر را انتخاب کنیم. جلسه امروز برای تقدیر از آثار برتر، برگزار شده است. اما در این میان درصدد بودیم مراسم با حضور افراد بیشتر و در شرایط بهتر برگزار شود، به دلیل مشکلات برودت هوا و صرفهجویی در برق روند همایش خلل وارد کرد و ما انتظار استقبال بیشتری داشتیم.
مدیر کل دفتر مطالعات و پژوهشهای بنیاد شهید و امور ایثارگران بیان کرد: بنا به فرموده مقام معظم رهبری حرکت علمی کشور نباید متوقف شود، از این رو ما این همایش را که تا حد تعطیلی و لغو شدن هم پیش رفت. به ما پیشنهاد دادند که با توجه به شرایط همایش را برگزار نکنیم، قرار ما ۲۷ آذر برای روز پژوهش بود، اما زحماتی که در چند ماه گذشته همکاران ما برای بررسی، داوری و دعوت پژوهشگران کشیدند، محققانی که آثارشان را به دبیرخانه ارسال کردند، ابتر میماند. بنابراین ما تلاش کردیم با هر شرایطی این همایش برگزار شود. در این همایش بر آن شدیم که با رویکرد پژوهشی برقرار شود.
قوامی گفت: محققانی که در این همایش حضور دارند قطعاً از نخبگان، استادان و پژوهشگران مطرح کشور هستند. اگر فرصت بود، دوست داشتیم از ایدهها، نظرات و پیشنهادات استفاده کنیم اما به دلیل محدودیت زمانی تنها تعداد چهار نفر از نفرات برتر ارائه داشته باشند تا بتوانیم از محاصل پژوهشها و تحقیقاتشان بهره بگیریم. هدف از برگزاری این همایش با موضوع ایثار و فرهنگ ایثار تولید علم و نظریهپردازی در عرصه ایثار و شهادت است و برای اینکه ما بتوانیم از ظرفیت پژوهشگران هم شاهد و ایثارگران هم پژوهشگرانی که علاقهمند به موضوع ایثار و شهادت هستند، برای کمک به بنیاد شهید در چالشهایی که پیش رو دارد در خدمترسانی به جامعه هدف ایثارگری بهرهمند شویم.
علمالهدی شخصیتی چند بعدی داشت
در ادامه سردار نصیری به خاطراتی درباره شهید محمد حسین علمالهدی پرداخت و گفت: به نظرم شهید علمالهدی از ظرفیتهای بسیاری داشت که در طول عمر کوتاهش تنها بخشی از آن را به کار برد. در آن بیست و یک سالی که زندگی کرد، از دوران کودکی تا زمانی که به شهادت رسید، به برنامه زندگیاش که نگاه میکنم در عجبم که چطور زمان کم نیاورد. در این رابطه مایلم به صورت تیتروار به برخی کارهایش اشاره کنم.
او افزود: شهید علمالهدی یک انسان چند بعدی بود؛ در بعد سیاسی، فرهنگی و نظامی حرف اول را میزد. او با بصیرتی که داشت از دوران کودکی فرد متمایزی در خانواده بود. گفتهاند او ابتدا صوت زیبایی داشت و قاری قرآن بود و علاوه بر آن نهجالبلاغه را بسیار میخواند. گاهی اوقات دوستانش دیده بودند که علمالهدی روی میز مطالعه سرش پایان است و آنها فکر میکردند او خواب است. وقتی به او نزدیک شدند، متوجه شدند که او در حال گریه است. سوال کردند از او که چرا گریه میکنی؟ میگفت وقتی نهجالبلاغه را خواندم متوجه مظلومیت حضرت علی (ع) شدم.
این سردار سپاه عنوان کرد: از علمالهدی نامههایی باقی مانده که نشان میدهد او جلوتر از زمانه خود حرکت میکرد. به دلیل رفتارهای ضد حکومتی که در مدرسه و میان همکلاسیهای او داشت ساواک روی او حساس شد. در همان دوره مدرسه ساواک او را بازداشت کردند و او را بسیار شنکنجه کردند تا از او اطلاعاتی درباره فعالیتهایش و دوستانش بگیرند. ساواک برای اینکه روحیهاش را بشکند او را به زندان بزهکار میبرند. او در همین زندان سعی کرد یارانی برای خود بیابد و در آنجا شروع به نماز خواندن کرد و برخی از آنها را هم با خود همراه کرد.
سردار نصیری گفت: حسین علمالهدی سال ۵۶ در رشته تاریخ دانشگاه مشهد قبول شد، او این رشته را بسیار دوست داشت. در دانشگاه دست از فعالیتهای سیاسی خود دست برنداشت و در آنجا هم بازداشت شد.
در پایان از پژوهشگران برتر به شرح زیر تجلیل شد: وحید نوبهار و حکیمه زالی به عنوان نفرات اول و دوم، کامبیز لطیف عقیلی و رقیه مهری به عنوان برگزیدگان سوم به صورت مشترک در حوزه ایثار و شهادت معرفی شدند و پژوهشگران برتر در حوزه شاهد و ایثارگر شامل منیژه سلیمانی، فرشته شفیعی و محسن گلریز بودند. پژوهشگران کارمند بنیاد سه برگزیده مشترک داشت که سیده طاهره فاطمی و فروزان نظری، نفرات اول بودند؛ زینب مرادی و بهروز بزرگی، نفرات دوم و الهام عمادی اندانی و میثم مومنها به عنوان نفرات سوم معرفی شدند.
نظر شما