یادگار کریمی به خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در سنندج اظهار کرد: مراسم اعطای جایزه «قلم ههژار» توسط پژوهشکده کردستان شناسی دانشگاه کردستان در فروردین ماه ۱۴۰۴ برگزار میشود.
وی با اشاره به اهمیت برگزاری این رویداد ادبی گفت: آیین اعطای جایزه «قلم ههژار» با هدف بزرگداشت مقام و شخصیت شاعر، مترجم و نویسنده نامدار کُرد ماموستا هژار و نیز رشد و اعتلای خلاقیتها و آفرینیش نویسندگان و مترجمان در دانشگاه کردستان پیشبینی شده است.
رئیس پژوهشکده کردستان شناسی دانشگاه کردستان ادامه داد: فراخوان این جایزه ادبی در روزهای اخیر اعلام و به تالیف، تصنیف، تدوین، ترجمه و پژوهش در حوزههای ادبیات کُردی، پژوهشهای زبانشناختی و ادبی و بینرشتهای اختصاص داده شده است.
کریمی افزود: حوزه ادبیات کُردی شامل رُمان، مجموعه داستان، ادبیات کودک ونوجوان، نمایشنامه و شعر است و حوزه پژوهشهای زبانشناختی و ادبی نیز شامل فلکلور، فرهنگ نویسی، مطالعات زبانشناختی (نظری، کاربردی، گویششناسی و تنوع زبانی) و مطالعات ادبی / زبانشناختی تطبیقی با تاکید بر تعامل زبان کُردی با زبان فارسی و سایر زبانهای ایرانی و غیرایرانی است.
وی اضافه کرد: در حوزه بینرشتهای که شامل دینی و عرفانی، تاریخی، فرهنگی و اجتماعی، هنری، حقوقی، سیاسی و اقتصادی، آموزش، جنسیت و رسانهای است، پژوهشگران و نویسندگان میتوانند آثار خویش را ارسال کنند.
رئیس پژوهشکده دانشگاه کردستانشناسی در خصوص شرایط شرکت در این جایزه بیان کرد: آثار در قالب کتاب باشد، در بخش (الف) ادبیات کُردی، زبان آثار باید کُردی باشد، در بخش ترجمه، متن اثر به زبان اصلی باید به همراه ترجمه ارسال شود و از هر نویسنده / مترجم تنها یک اثر و در یک بخش پذیرفته میشود.
کریمی عنوان کرد: این جایزه به دنبال ایجاد فضایی است که با ارائه آثار و دستاوردهای نویسندگان و پژوهشگران حوزه مطالعات کُردی زمینه را برای رشد و گسترش چنین آثاری در عرصههای مختلف فراهم کند و همچنین اعتلای جایگاه علمی و اجتماعی دانشگاه کردستان در حوزه مطالعات کُردی و تقویت و پیوند دانش و پژوهش در حوزه تمدن ایران و جهان اسلام از دیگر اهداف آن است.
وی در بخشی دیگر از شرایط شرکت در جایزه گفت: قوانین، مناسبات و هنجارهای جامعه در انتخاب آثار ارسالی برای شرکت در جایزه در نظر گرفته خواهد شد، قبل از ارسال اثر، فرم تقاضای شرکت در جایزه باید به صورت آنلاین در وبسایت جایزه به آدرس hajar.uok.ac.ir توسط نویسنده و یا نماینده قانونی او تکمیل شود، آثار تکجلدی باید در ۳ نسخه، آثار دوجلدی در ۲ نسخه و آثار چندجلدی در ۱ نسخه ارسال شوند، کلیه مکاتبات از طریق وبسایت جایزه صورت میپذیرد، لذا شرکتکنندگان باید قبل از ثبتنام، به ساخت ایمیل شخصی اقدام نمایند.
کریمی ضمن دعوت از نویسندگان و پژوهشگران سراسر جهان برای حضور در این جایزه بزرگ خاطرنشان کرد: کلیه آثار ارسالی باید، حداکثر تا تاریخ ۲۰ بهمن ۱۴۰۳، از طریق پست، به دبیرخانه جایزه قلم ههژار به نشانی: استان کردستان، سنندج، دانشگاه کردستان، پژوهشکده کردستانشناسی، دبیرخانه جایزه قلم ههژار، کد پستی: ۱۵۱۷۵-۶۶۱۷۷ ارسال شود.
وی همچنین گفت: تنها نویسندگان خارج از ایران، میتوانند آثار خود را در قالب فایل PDF به همراه مجوز ناشر اثر، از طریق نشانی الکترونیکی info.ksi@uok.ac.ir به دبیرخانه جایزه ارسال نمایند.
کریمی یادآوری کرد: شرکتکنندگان میتوانند آخرین اخبار و اطلاعات درباره «جایزه قلم ههژار» و مراحل داوری را از طریق وبسایت جایزه hajar.uok.ac.ir پیگیری کنند.
عبدالرحمان شرفکندی متخلص به هژار ۱۳۰۰-۱۳۶۹ در مهاباد، شاعر، نویسنده، مترجم، فرهنگنویس، واژهشناس و محقق کرد ایرانی بود که از کارهای برجستهٔ او میتوان به ترجمهٔ کتاب قانون در طب ابن سینا برای اولینبار از عربی به فارسی به صورت کامل، ترجمهٔ منظوم رباعیات خیام به کردی و تألیفِ فرهنگ کردی به کردی و فارسیِ هنبانه بورینه و ترجمه قرآن کریم اشاره کرد.
نظر شما