دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۵
قصه‌گویی هنجارهای منفی و مشکلات روانی کودکان و نوجوانان را کاهش می‌دهد

ایلام- قصه‌پژوه ایلامی گفت: قصه‌گویی هنجارهای منفی و مشکلات روانی در کودکان و نوجوانان را کاهش می‌دهد.

ملوک هاشمی، قصه‌گو و قصه‌پژوه ایلامی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در ایلام در حاشیه برگزاری مرحله استانی بیست و ششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون گفت: قصه‌گویی هنجارهای منفی و مشکلات روانی در کودکان و نوجوانان را کاهش می‌دهد.

مدرس قصه‌گویی ادامه داد: مهمترین نکته‌ای که قصه درمانی را در مخاطب تاثیرگذارتر می‌کند، همذات‌پنداری مخاطبان و شنوندگان با شخصیت اصلی قصه است.

مولف کتاب «تاثیر هوش هیجانی بر رفتار نوجوانان» ادامه داد: قصه‌گویی به کودکان کمک می‌کند تا مهارت‌های زبانی خود را تقویت کنند. آنها با شنیدن و تعامل با داستان‌ها، واژگان جدید را یاد می‌گیرند و قدرت بیان خود را افزایش می‌دهند.

وی ادامه‌داد: قصه‌گویی می‌تواند بهبود مهارت‌های شنیداری کودکان را نیز به همراه داشته باشد. قصه‌گویی، فضاهای خلاقانه را برای کودکان ایجاد می‌کند.

مدیر اجرایی بیست و ششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی (بخش استانی) دامه‌داد: در قصه درمانی، ایجاد الگوهای مثبت و اثربخش و پر از مفاهیم انسانی، موجب می‌شود تا مثبت اندیشی و امید به آینده در دهن و دنیای مخاطبان نهادینه و تثبیت شود و جامعه ی هدف را برای ورود به دنیایی تازه تر آماده کند.

کارشناس ارشد روان‌شناسی عمومی با اشاره به اهمیت قصه‌گویی در تقویت تخیل مخاطبان گفت: قصه‌ها به کودکان امکان می‌دهند که به دنیایی متفاوت فکر و تصاویر و تصورات خود را ترسیم کنند. این فرآیند تخیلی و خلاقانه باعث می‌شود که ایده‌های جدید را بپذیرند و به مسئله‌حلی نوآورانه بپردازند.

معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان ایلام تأکید کرد: قصه‌ها از زبان بسیار واضح و قابل فهمی استفاده می‌کنند که باعث تقویت مهارت‌های زبانی کودکان می‌شود. همچنین، از طریق شخصیت‌ها و رویداد های داستان، کودکان می‌توانند مفاهیم را درک کنند و توانایی بیان خود را ارتقا دهند.

هاشمی با اشاره به برگزاری جشنواره قصه گویی در اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان ایلام در روزهای دوم و سوم دی ماه ادامه داد: در مرحله استانی بیست و ششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی با شعار (راز قصه‌ها ساز زندگی‌ست) در ۱۰ بخش حضوری شامل قصه های سنتی کلاسیک، مدرن و نوآورانه، علمی، دینی، ایثار و مقاومت (حمایت از کودکان مظلوم غزه و لبنان) در حال برگزاری است و خوشبختانه مورد استقبال کودکان و نوجوانان و اولیای تربیتی و علاقه‌مندان به هنر قصه‌گویی قرار گرفته است.

وی ادامه داد: این جشنواره در بخش‌های قصه‌های آئینی و سنتی، قهرمانان ایران و پیشرفت، برای اولین بار در بخش کودک قصه‌های مینیمال ۱۰۰ ثانیه با موضوع حکایت‌ها و متون کهن، قصه‌گویی پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها، قصه‌گویی منظوم، قصه‌گویی زبان اشاره در مجتمع شهدای کودک شهر ایلام در حال برگزاری است و قصه‌ها توسط داوران مورد ارزیابی و داوری قرار می گیرد.

هاشمی با اشاره به تلاش‌های موثر کانون پرورش فکری در توسعه و ترویج قصه و قصه‌گویی در جامعه گفت: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، با برگزاری مداوم و بی‌وقفه هدفمند و برنامه‌ریزی شده جشنواره قصه‌گویی توانسته به عنوان نهاد متولی این هنر ایرانی، چراغ قصه‌گویی را در سطح ایران و حتی جهان هم‌چنان روشن و پر فروغ نگه دارد.

وی با اشاره به حضورش از نخستین جشنواره قصه‌گویی در سال ۱۳۷۷ به دبیری مصطفی رحماندوست تاکنون هر سال به عنوان قصه‌گو، قصه‌پژوه، داور، مدرس و دبیر جشنواره فعالیت داشته، گفت: خوشبختانه در جریان برگزاری بیست و شش دوره جشنواره قصه‌گویی، شاهد روندی رو به تکامل و رشد در ابعاد مختلف این هنر ایرانی هستیم و جشنواره قصه‌گویی هر سال با رویکردی خلاق و تازه و توجه به جامعه هدف؛ مسیری به سمت پویایی طی کرده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها