سه‌شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۳
وقت در اسارت طلا بود/ ابوترابی معجونی از فرایند نیاز آزادگان

حجت‌السلام ابوترابی فرد گفت: جالب است که بدانید یکی از مسائل مهم در اسارت وقت بوده است! کسی وقت اضافه و باطل نداشته است. همه اسرا، اوقاتشان پر بوده است. دنبال وقت اضافه بودند! از این رو اسارت را به تکیه‌گاه نظام اسلامی بدل کردند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا مراسم رونمایی کتاب «خاکی آسمانی» با حضور چهره‌های سیاسی و فرهنگی چون عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محسن جوادی رییس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات و سرپرست معاونت فرهنگی، حجت‌الاسلام سیدمحمدحسن ابوترابی امام جمعه موقت تهران، سعید اوحدی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، فرزندان حجت‌الاسلام ابوترابی سه‌شنبه ۳ دیماه در حوزه هنری برگزار شد.

حجه‌السلام محمدحسن ابوترابی فرد، امام جمعه موقت تهران هم در بخش دیگری از این برنامه گفت: کسانی که با فضای اسارت آشنا باشند، این حقیقت را با همه وجود احساس می‌کنند که هر ساعت، دقیقه، ثانیه، روز و ماه که از اسارت بگذرد، اسارت زیباتر، نورانی‌تر و پراثرتر بوده است. از این رو آزادگان در فضایی برتر، بالاتر و در جایگاهی برتر و بزرگتر قرار داشتند. آن‌قدر این حقیقت روشن و شفاف بوده که نمایندگان صلیب سرخ هم این حقیقت را با همه وجود می‌دیدند.

او افزود: ماموران عراقی شاهد این واقعیت بودند و اذعان می‌کردند که شاهدی حضور یک مجموعه استثنایی در اسارتگاه‌های خود هستند. اخوی بزرگوار تعریف کردند یکی از سوالات نمایندگان صلیب سرخ این بود که ما با اردوگاه‌ها و زندان‌ها در جوامع مختلف و کشورهای به اصطلاح مدرن، موفق و مترقی آشنا هستیم، زندان‌های احیاناً مدرن و پیشرفته آمریکا و اروپا را دیدم و با همه امکاناتی که در این زندان‌ها پیش‌بینی شده، افسردگی، ناهنجاری‌های اخلاقی، خشونت، اقدام به خودکشی ما را به ستوه آورده است.

امام جمعه موقت تهران بیان کرد: اما چرا در این اردوگاه‌های سرد و پرشکنجه که هعیچ خدمت رفاهی مشاهده نمی‌شود، کمترین امکانات در اختیار شما نیست. هیچ افق روشنی پیش رو دیده نمی‌شود، چرا در این اردوگاه‌ها، یاس و ناامیدی یا گزارشی از ناهنجاری اخلاقی مشاهده نمی‌شود؟! چرا اینجا همه شور، نشاط و حرکت است، همه امید و تلاش بوده است.

ابوترابی فرد گفت: جالب است که بدانید یکی از مسائل مهم در اسارت وقت بوده است! کسی وقت اضافه و باطل نداشته است. همه اسرا، اوقاتشان پر بوده است. دنبال وقت اضافه بودند! از این رو اسارت را به تکیه‌گاه نظام اسلامی بدل کردند. ملت عزیز بدانند چهل هزار آزاده ما، سال‌های طولانی را در اسارت بودند، کمترین فشار را برای جمهوری اسلامی داشتند. آنها در مدت اسارت یک بار پیام ندادند که به فکر ما اسرا باشید.

وقت در اسارت طلا بود/ ابوترابی معجونی از فرایند نیاز آزادگان

ابوترابی آزادی در اسارت داخل کرد

غلامعلی قاسمی، مدیرعامل موسسه پیام آزادگان گفت: این کتاب مستند داستانی شهید سیدعلی اکبر ابوترابی است این کتاب ظرف چند سال مطالعه و تحقیق به قلم نصرت‌الله محمودزاده به انجام رسید، با توجه به ابعاد آسمانی و خاکی آن بزرگوار ادعا نمی‌شود که در شان اوست اما قدمی کوچک در شناساندن سید آزادگان است.

از خوانندگان عزیز درخواست می‌شود که پس از مطالعه نقطه

او افزود: ضرورت این کار را، معرفی حیات طیبه مرحوم ابوترابی مساله شناخته شده و تجربه شده برای ماست و ما این ضرورت و نیاز را هم امروز برای جامعه ایران احساس می‌کنیم اگر شخصیت فردی ابوترابی توانست در اسارت اهگشا باشد و اسرا را در برابر خطر یاس و دلبستگی حفظ کند و نسخه شفابخش ارائه کند برای جامعه امروز ما هم مفید است.

مدیرعامل موسسه پیام آزادگان اظهار کرد: سه محور در زندگی مرحوم ابوترابی وجود دارد که ابتدا با دشمن مرزبندی را حفظ کرد و در عبادت اعجوبه ای بود گه در این کتاب گوشه‌ای از آن است. در دوران شکننده اسارت، آزادی را به داخل اردوگاه می‌آورد و می‌گفت روح خود را آزاد کنید تا از سختی اسارت رهانیده شود.

قاسمی گفت: به نظرم امروز جامعه ما به سیره ابوترابی نیاز دارد و موسسه پیام آزادگان وظیفه دارد که تاریخ و فرهنگ مقاومت و خاطرات آزادگان را ثبت و ضبط کند.

وقت در اسارت طلا بود/ ابوترابی معجونی از فرایند نیاز آزادگان

ابوترابی معجونی از فرایند نیاز آزادگان

نصرت‌الله محمودزاده، مولف گفت: هر کتاب مخاطبی دارد و جامعه هدفی. کتاب «خاکی آسمانی» به جامعه هدف چیست؟ «خاکی آسمانی» در متن زندگی سراسر غیرقابل پیش‌بینی ابوترابی است که این زندگی نمی‌تواند یک مخاطب خاص داشته باشد. زندگی چند لایه که بارها در هنگام تحقیق فرضیه‌هایم ویرایش خوردند و بسیاری از یافته‌های غیرکارآمد را دور ریختم و مجدداً به تحقیق پرداختم.

او افزود: «خاکی آسمانی» حاصل یک کار تیمی در پژوهش بود، یک ادبیات مستند که ژانر آن از دل رمز و راز شخصیت اصلی کتاب طراحی شد. نویسنده در این روش ابتدا باید با یافته‌های قبلی خود وداع کند. همه آنچه را که آموخته بودم و براساس باورهای شخصیت جدید به نقشه راه برسم.

این مولف و پژوهشگر عنوان کرد: وقتی فاز صفر تحقیق ابوترابی را گذراندم، متوجه تفاوت اساسی با دیگر شخصیت‌های دربند قرن بیستم شدم. تمام فیلم‌های زندان و اسارت را بررسی کردم، بعد تحقیق را ژرفانگر دنبال کردم نه کنش‌های حادثه‌محور. نه از این بابت که صرفاً روحانی بود نه به دلیل این‌که مبارزی در کنار اندرزگو بود، هم شاگرد علمای قم و نجف. نه از این بابت که در اسارت مشاور دوست و دشمن بود و به آزادی نفسی تازه دمیده بود، بلکه ابوترابی معجونی از فرایند نیاز آزادگان شده بود. زندگی ابوترابی نمادی از این نظریه ملاصدراست، وحدت در کثرت در وحدت.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها