به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) «نفرینشده» داستان اریکا بلوم دختر نوجوانی است که در سن ۱۴ سالگی مبتلا به رماتیسم شده است و حادثهای که رابطه او را با اطرافیانش و از همه مهمتر با خودش تحت تاثیر قرار داده است.
قهرمان داستان با وجود تحمل درد جسمانی زیاد، برای آنکه کسی متوجه بیماریاش نشود تلاش میکند دردهایش را پنهان کند؛ اما در مسیر داستان با کسب مهارتهایی که از عشق و آگاهی حاصل شدهاند به پذیرش رنج میرسد و موفق میشود به کنشگری و شادمانی دست یابد و این پیام را به ما منتقل کند که، در مسائل مختلف زندگی، امکان تغییر نگرش وجود دارد.
آنچه این داستان را خواندنیتر میکند سیر رشد قهرمان در گذار از این بیخودی و انفعال به استقلال و کنشگری است. در این مسیر موفق میشود از رنجهای خود پلههایی به سوی شکوفایی و رشد بسازد.
کتاب نفرینشده با الهام از زندگی نویسنده کرل روث سیلوراشتاین نوشته شده است و مترجم کتاب عادله مخبری نیز دچار معلولیت ( cp ) است. این کتاب متناسب با رشته دانشگاهی وی یعنی روانشناسی کودکان استثنایی انتخاب شده و دومین ترجمه مخبری و در حال حاضر تنها برگردان فارسی این کتاب در ایران است. از نظر مترجم این کتاب نمونه موفق عبور از رنج است. رنج جزءِ جداییناپذیر زندگی ما است و هر کس در زندگیاش بهناچار با نوعی رنج دست و پنجه نرم میکند. برای عبور از رنج به مهارتهایی نیازمندیم که این کتاب آنها را در قالب رمان بیان میکند، برای همه سنین مناسب است.
در این رمان پرسش پنهانی «چرا من؟» اولین مواجهه قهرمان داستان با بیماری مزمن است به شکل فورانی از خشم بروز میکند و اولین گام در مسیر او برای رسیدن به پذیرش است. این داستان از جایی آغاز میشود که قهرمان با رنج در وجود آدمهای دیگر روبهرو میشود و میفهمد هر کسی رنجی دارد و او از این جهت با دیگران متفاوت نیست.
کتاب نفرینشده در سال ۲۰۱۹ چاپ و در سال ۲۰۲۰ برنده جایزه اشنایدر شد. این جایزه به کتابهایی تعلق میگیرد که شخصیت اصلی آن به نوعی معلولیت دچار باشند.
این کتاب به نویسندگی کرل روث سیلوراشتاین و با ترجمه عادله مخبری است که توسط مینا ججت ویراستاری شده و از سوی نشر شور در ۳۴۴ صفحه و به بهای ۱۹۸ هزار تومان به بازار کتاب عرضه شده است.
نظر شما