سه‌شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۲
کتاب «مهارت‌های فرزندپروری» معرفی و خوانش و تحلیل شد

مرکزی– در دورهمی کارگاه آموزشی و مشاوره، کتاب «مهارت‌های فرزندپروری» توسط کارشناس روانشناس در کتابخانه عمومی شهید مطهری مهاجران شازند معرفی و تحلیل و بخشی از کتاب خوانده شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اراک، دورهمی کارگاه آموزشی مشاوره، همراه با معرفی و خوانش و تحلیل کتاب «مهارت‌های فرزند پروری» توسط خسرو رضایی کارشناس ارشد، روانشناسی تربیتی مدرس و تحلیلگر کودک و نوجوان در کتابخانه عمومی شهید مطهری مهاجران شازند برگزار شد.

بخشی از کتاب «مهارت‌های فرزند پروری» را در زیر می‌خوانید:

«ارتباط با فرزند:

«والد بودن شامل ارتباط مداوم است. در سنین خردسالی، این ارتباط ممکن است به صورت «دست نزن»، «نکن» یا «آن را نخور!» باشد و وقتی بچه‌هایتان بزرگ‌تر می‌شوند، این عبارات معمول ممکن است تبدیل به «تا ساعت ۹ شب خانه باش!» و «انتخاب‌های خوبی داشته باش!» شود.

گوش دادن به حرف فرزند:

بسیاری از کودکان دوست دارند حرف بزنند. آن‌ها می‌خواهند در مورد اسباب‌بازی‌هایشان، حشره‌ای که در پارک دیده‌اند و میلیون‌ها فکر دیگری که به ذهن‌شان خطور می‌کند، با شما صحبت کنند. به عنوان یک والد، سال‌های اولیه زندگی فرزندتان زمان مناسبی است برای تمرین گوش دادن فعال و اثبات این‌که آنها چه می‌گویند.

همدلی با کودک:

به عنوان یک بزرگسال، آسان است که چالش‌های سن کودکی را فراموش کنیم. وقتی بچه‌ها به دستورات شما گوش نمی‌دهند یا شروع به جیغ و داد می‌کنند، ناراحتی شما افزایش می‌یابد.

مغز کودکان تا اواسط و اواخر بیست سالگیشان در حال توسعه است؛ بنابراین همیشه توانایی انجام آن‌چه از آنها خواسته می‌شود را ندارند. علاوه بر این، بخشی از مغز کودک که مسئول تنظیم هیجانات است، تا هشت یا نه سالگی شکل نمی‌گیرد. نزدیک شدن به کودکان با همدلی و مهربانی به آنها اجازه می‌دهد تا ذهنشان بدون فشار یا سردرگمی اضافی توسعه یابد.

کتاب «مهارت‌های فرزندپروری» معرفی و خوانش و تحلیل شد

تعریف و تمجید از کودک

تحقیقات نشان می‌دهد که تعریف والدین از فرزندان موجب افزایش تاب‌آوری و عزت نفس در آنها می‌شود. در واقع، تعریف‌های مبهم مثل دست زدن نسبت به تعریف‌های خاص مفیدتر است؛ زیرا آن را به ویژگی‌هایی مثل هوش پیوند نمی‌زند. تعریف‌های مبهم فشار کمتری ایجاد می‌کنند و به بچه‌ها فضای بیشتری برای پیشرفت می‌دهند.

به عنوان یک والد، باید تلاش کنید مشوق فرزندتان باشید، از او تعریف و تمجید کنید (نه به حالت افراطی) و به او کمک کنید تا عشق به خود را توسعه دهد؛ اما مهم است که این کار را با دقت و با هدف انجام دهید تا فرزندتان فضای رشد داشته باشد و تحت فشار اجرایی قرار نگیرد.

حل تعارض بین کودکان

دنیای یک کودک دارای تعارض‌های بیشتری نسبت به آنچه فکر می‌کنید است؛ از قوانین والدین گرفته تا دعواهای بازیگوشانه. اگر می‌خواهید فرزندتان بتواند دوران کودکی و بزرگسالی را با موفقیت پشت سر بگذارد، باید مبانی حل تعارض را درک کند.

این مهارت حیاتی را به آنها یاد دهید یا اینکه در مورد اختلاف نظرهایشان با دیگران، مثل خودتان یا خواهر و برادرهایشان، با آنها صحبت کنید و الگوی مؤثر حل تعارض را در زندگی خودتان نشان دهید. بچه‌ها مانند اسفنج هستند و نشان دادن رفتار مناسب به آن‌ها اغلب، مؤثرتر از گفتن آن است.

و…»

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها