سه‌شنبه ۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۸
تجلیل از پیشکسوتان برای نسل آینده ارزش‌آفرین است / شاعران لرستان در تراز ملی هستند

لرستان - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان گفت: تجلیل از پیشکسوتان در همه حوزه‌ها ارزش‌آفرین است و به جوانان کمک می‌کند تا الگوهای حقیقی خود را پیدا کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در خرم‌آباد، اعظم روانشاد عصر دوشنبه در آیین تجلیل از حشمت‌اله خالقی شاعر لرستانی ضمن تبریک عید مبعث پیامبر اکرم (ص) گفت: شاعر نماد عینی انسان رشدیافته است که بار سنگین فهمیدگی و فرزانگی را به سرمنزل شوق می‌رساند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان گفت: شاعران میراث گران‌بهایی از خامه خیال‌انگیز خود را برای نسل آینده به یادگار می‌گذارند.

تجلیل از پیشکسوتان برای نسل آینده ارزش‌آفرین است / شاعران لرستان در تراز ملی هستند

رسالت شاعران هدایت جامعه است

وی با بیان اینکه رسالت شاعران همانند شغل انبیاست، همچنان که در سوره الرحمن می‌فرماید ما انسان را خلق کردیم و به او بیان آموختیم، افزود: رسالت شاعران هدایت جامعه است، چنانکه بزرگان ما در قالب هنر نقش هدایتگری را بر عهده داشته‌اند.

روانشاد با اشاره به اینکه حشمت‌اله خالقی از مفاخر شعر و ادب لرستان است، افزود: بسیاری از اشعار وی توسط هنرمندان سرشناس موسیقی لرستان به اثر موسیقایی تبدیل شده است و آثار وی در میان عموم مردم از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان به نقش خالقی در پرورش شاعران نسل جوان اشاره کرد و گفت: وی در آموزش و استعدادیابی نقش بسزایی در شعر لرستان داشته است.

روانشاد با اشاره به اینکه وجود پیشکسوتان و مفاخر فرهنگی و ادبی موجب دلگرمی اصحاب فرهنگ است، تاکید کرد: تجلیل از پیشکسوتان برای نسل‌های آینده ارزش‌آفرین است و به توان‌افزایی ادراک فرهنگی جامعه کمک می‌کند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان با بیان اینکه برنامه‌های این اداره کل برای پاسداشت شاعران، نویسندگان و مفاخر استان کلان و مفصل است، افزود: امیدواریم در آینده با همراهی اهالی فرهنگ برنامه‌های مختلف این‌چنینی را در سراسر استان داشته باشیم.

تجلیل از پیشکسوتان برای نسل آینده ارزش‌آفرین است / شاعران لرستان در تراز ملی هستند

شاعران لرستان در تراز ملی هستند

رئیس انجمن شعر و ادب لرستان نیز در این مراسم ضمن تبریک عید مبعث اظهار کرد: جایگاه استاد خالقی آنگونه که باید به جامعه معرفی نشده است.

عزت‌اله چنگایی با اشاره به تواضع شخصیت‌های فرهنگی و هنری لرستان گفت: در بسیاری از عرصه‌ها شاعران و هنرمندان لرستان در کشور برتر هستند.

وی با اشاره به اینکه استاد اوستا از شعر خالقی تقدیر کرده است، افزود: تواضع بیش از حد خالقی و چهره‌های فرهنگی استان موجب شده آنگونه که باید به جامعه شناسانده نشوند.

چنگایی با اشاره به اینکه شاعران لرستان در تراز ملی هستند افزود: در حال حاضر با همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان برنامه‌های خوبی برای معرفی چهره‌های فرهنگی و هنری استان صورت گرفته است.

وی تاکید کرد: عموم مردم باید در معرفی مفاخر و مشاهیر به جامعه کمک کنند.

رئیس انجمن ادبی لرستان گفت: غزل خالقی در ردیف بهترین شاعران کشور است و اشعار لری وی سابقه ۶۰ ساله دارند.

تجلیل از پیشکسوتان برای نسل آینده ارزش‌آفرین است / شاعران لرستان در تراز ملی هستند

شعر خالقی؛ شعر دل است

عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان در این مراسم با اشاره به اینکه از قدیمی‌ترین شاگردان استاد خالقی در این مراسم است، گفت: در سال‌های ۱۳۵۵ و ۱۳۵۶ استاد خالقی معلم من بوده است و شیوه تربیتی وی سرشار از دلسوزی و بزرگ‌منشی بوده است.

علی نوری افزود: اگر اشعار شاعران لرستان اعم از لکی‌گو و لری‌گو را بررسی کنیم می‌بینیم گاه به سمت صناعت، محتوا و اندیشه و گاه به طرف بازی‌های زبانی میل می‌کنند؛ اما شعر استاد خالقی شعر عاطفه و دل است و به این خاطر است اشعار وی به دل می‌نشیند.

وی افزود: از شاعران دل، در استان کم نداریم افرادی همچون عزیز بیرانوند که اشعار وی چون دلنشین هستند دل‌نشان هستند و اشعار خالقی نیز از این دسته است.

تجلیل از پیشکسوتان برای نسل آینده ارزش‌آفرین است / شاعران لرستان در تراز ملی هستند

در این مراسم که با حضور جمعی از اهالی فرهنگ و ادب لرستان برگزار شد به پاس نیم قرن فعالیت فرهنگی و هنری حشمت‌الله خالقی در راه اعتلای فرهنگ لرستان تقدیر به عمل آمد.

تجلیل از پیشکسوتان برای نسل آینده ارزش‌آفرین است / شاعران لرستان در تراز ملی هستند

حشمت‌اله خالقی، شاعر لرستانی است که در سال ۱۳۳۳ در محله درب‌دلاکان خرم‌آباد به دنیا آمد. دوران کودکی و تحصیلات را در همان جا گذراند و در سال ۱۳۵۴ دیپلم ادبی گرفت.

رویکرد وی به شعر به سال ۱۳۵۰ برمی‌گردد، خالقی از همان سال تحت راهنمایی‌های مرحوم «اسفندیار غضنفری امرایی» قرار گرفت و به عضویت انجمن ادبی شهرستان خرم‌آباد درآمد.

بسیاری از اشعار او توسط هنرمندان سرشناس موسیقی لرستان به اثر موسیقایی تبدیل شده و آثار وی در میان عموم مردم از جایگاه ویژه ای برخوردار است. اشعاری همچون «لرستان»، «عاشق بیمار»، «نی نامه»، «تو از قبیله که‌ای»، «دل تنگ» و مجموعه سروده‌هایی با عنوان «رنگ کالِ چَشِت» و «شاخه‌نباتی دگر» از جمله آثار اوست.

او از ۱۳۵۳ تا سال ۱۳۶۸ در آموزش و پرورش تدریس می‌کرد و بعد به دعوت امور تربیتی در واحد فرهنگی آنجا مشغول به کار شد. از سال ۱۳۶۸ هم ابلاغ ریاست کانون شعرا و نویسندگان آموزش و پرورش و شهرستان به او ابلاغ شد و تا زمان بازنشستگی هم داور سرودهای دانش‌آموزی بود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

تازه‌ها

پربازدیدترین