سه‌شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۰
بازگشایی ساختمان شماره۲ کتابخانه ملی در انتظار اقدام وزارت علوم است

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی، درباره زمان‌بندی برای بازگشایی ساختمان شماره۲ کتابخانه ملی، انعقاد تفاهم‌نامه با کتابخانه‌های کشورهای مختلف و واکنش‌ها به حضور اینفلوئنسرها در کتابخانه ملی گفت.

غلامرضا امیرخانی، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا درباره تعیین و تکلیف ساختمان شماره ۲ کتابخانه ملی در خیابان سی‌تیر، بیان کرد: در این ساختمان، یکسری لوازم موزه چاپ، متعلق به کتابخانه مجلس، وجود دارد؛ علاوه‌براین یک طبقه دیگر این ساختمان به‌عنوان «موزه علوم و فنون»، مدت مدیدی است، تعطیل شده و باید تخلیه شود. خوشبختانه ساخت ساختمان جدید موزه علوم و فنون در مجموعه تپه‌های عباس‌آباد، در مراحل پایانی قرار دارد. امیدواریم، با نظر وزیر محترم علوم، تحقیقات فناوری، جابه‌جایی لوازم موزه، زودتر انجام شود.

وی با اشاره به وضعیت ایمنی ساختمان سی‌تیر، افزود: با توجه به اینکه ساختمان قدیمی است، برای بازگشایی، به بازسازی و ایمنی‌سازی نیاز است.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی، در پاسخ به این پرسش که آیا چشم‌اندازی برای تعیین زمان تقریبی بازگشایی ساختمان سی‌تیر، وجود دارد، گفت: تعیین برنامه یا جدول زمانی برای بازگشایی، به تخلیه کامل ساختمان منوط است.

امیرخانی، درباره اینکه در دوره جدید، فعالیت سازمان اسناد و کتابخانه ملی، انعقاد تفاهم‌نامه‌ها با کتابخانه ملی سایر کشورها به نتایج ملموسی خواهد رسید؟ عنوان کرد: البته در ایران و برخی از کشورها، خیلی اوقات تفاهم‌نامه‌ها صرفاً امضا می‌شود و اتفاقی نمی‌افتد؛ در ایران نیز این وضعیت بیشتر دیده می‌شود. کتابخانه ملی نیز از این شرایط مستثنی نبوده است؛ البته قول نمی‌دهم همه تفاهم‌نامه‌ها عملیاتی می‌شود اما سعی می‌کنیم، نخست در حد مقدورات، تفاهم‌نامه‌هایی امضا شود که واقعاً کاربردی باشد؛ همچنین تاجایی که ممکن است، تفاهم‌نامه‌هایی که مفید و نتیجه عینی دارد، عملیاتی هم بشود.

وی به برخی تفاهم‌نامه‌های کتابخانه ملی اشاره کرد و ادامه داد: یکی از تفاهم‌نامه‌های جدی کتابخانه ملی با کتابخانه ملی ازبکستان است؛ در نتیجه این تفاهم‌نامه، دو مرکز در کتابخانه ملی و «مرکز تمدن اسلامی ازبکستان»، افتتاح خواهد شد؛ علاوه‌براین با توجه به اینکه کتابخانه ملی ایران در «مرکز شرق‌شناسی سن‌پترزبورگ»، اتاق دارد، تفاهم‌نامه با روسیه مجدد، باید منعقد شود. تفاهم‌نامه با کشورهای مختلف، به‌ویژه با کشورهایی که اشتراک فرهنگی داریم ازجمله تاجیکستان، عراق و پاکستان جدی پیگیری می‌شود.

به‌گفته، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی، انعقاد تفاهم‌نامه با کشورهای مختلف ازجمله کشورهای اروپایی، مستلزم تلاش‌های دیپلماتیک است.

امیرخانی درباره برخی واکنش‌ها به برگزاری نشست «مسیر رشد اینفلوئنسرها و برندهای شبکه‌های اجتماعی» در کتابخانه ملی گفت: برای برگزاری نشست در مرکزهمایش کتابخانه ملی به افراد مختلف، اجاره داده می‌شود. البته به معنای این نیست که محتوای این نشست‌ها لزوماً، با کتابخانه ملی مرتبط باشد اما به‌طور کل هر فردی که به بخش مرکز همایش‌ها رجوع می‌کند و مسئولیت دارد، باید مجوزهای لازم را از مبادی ذیربط اخذ کند.

امیرخانی ادامه داد: بنابراین مشابه سایر نشست‌ها، روال برای اجاره سالن به متقاضیان نشست «مسیر رشد اینفلوئنسرها و برندهای شبکه‌های اجتماعی» طی شده بود. موضوع نشست ربطی به سازمان اسناد و کتابخانه ملی ندارد و فقط از مرکز همایش‌های کتابخانه، استفاده شده است. با این حال بخش متولی مدیریت همایش‌ها، باید از صدور مجوزهای مربوطه از سوی متقاضی برگزاری نشست، مطمئن شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

تازه‌ها

پربازدیدترین