به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، میرشمسالدین فلاح هاشمی درباره چگونگی شکلگیری این نشریه عنوان کرد: زمانی که «روایت ایرانی» فعالیت خود را آغاز کرد، چیزی جز یک نام نبود. گرچه پیش از این کتابی نوشته شده بود که در آن، بعضی از نویسندگان در مورد داستان ایرانی صحبتهایی کرده بودند ولی همگی بر این باور بودند که جامعه ادبی ما، امروز نیاز دارد که روایت خودش را داشته باشد همچنان که در قرون گذشته ایران اسلامی روایت ایرانی خودش را داشت و این روایت با روایتهایی که در بلاد دیگر و در کشورهای دیگر است، چه غرب و یا حتی بعضی از کشورهای شرق، فرق داشت.
وی تاکید کرد: چیستی روایت ایرانی، موضوعی است که شاید سالها باید محققان و پژوهشگران و حتی فلاسفه، درباره آن حرف بزنند. در مجموع آنچه که روایت ایرانی را از روایت داستانی غرب منفک میکند، فرم نیست بلکه محتواست. ما سعی کردیم در روایت از ایران، نگاه ایرانی را از آسمان نگیریم و قائل باشیم که انسان ایرانی همیشه نگاهش به خداوند و آسمان بوده و هست. او در همه امور خداوند را پررنگ میبیند در حالی که پس از مدرنیته و انقلاب صنعتی و این هیاهوی ادبی و هنری که اخیراً در غرب اتفاق افتاد، فضای هنری و ادبی غرب به سمت خدا گریزی و بعضاً خدا ستیزی رفت و باعث شد نگاه غرب منعطف و متمرکز بر خود انسان ناتوان واداده باشد.
سردبیر «روایت ایرانی» ادامه داد: روایت غرب حاکی از این است که هرچه هست در همین جاست (دنیا) و جای دیگر خبری نیست. در حالی که ما نمیگوییم غرب در مورد (فرم) رمان مقابل ما ایستاده، اما سعی میکنیم اول روایت ایرانی را شرح بدهیم؛ ویژگی و خاصیت و عملکرد و رویکرد روایت ایرانی را و بعد به سایر موارد هم خواهیم رسید.
وی گفت: تمرکز ما در روایت ایرانی، بر جایزه خاتم و جلال، ادبیات دفاعمقدس، یا ادبیات داستانی نوجوان بوده است. از طرفی بخشی از مخاطب اصلی ما در نشر صاد، قشر فرهیخته است که روایت ایرانی را دنبال میکند و برای این بخش از مخاطب کتابهای پژوهشی را تعریف کردهایم؛ مثل کتاب «اساطیر در متون تفسیری فارسی»، «کتاب رئالیسم عرفانی» کتاب «نمایش معنا» و همچنین کتاب «تبار داستان» و اثر «اسطوره و روایت»؛ همچنین بعضی از مخاطبان صاد هستند که در رابطه با روایت ایرانی نمیشود جز با مصداق با آنها حرف زد و توجیه و تفسیر کرد.
مدیرعامل انتشارات صاد به تاسیس مدرسه داستان نیز اشاره کرد و افزود: مدرسه داستان با هدف تربیت نویسنده ایرانی تاسیس شده و نویسندگان در مدرسه داستان، طرحهایی را که از پیش برایش موضوعاتی مشخص کرده بودیم تبدیل به داستان میکنند. کسانی میتوانند در دورههای مدرسهداستان شرکت کنند که قبلاً عضو خودنویس بوده یا حداقل یک کتاب از آنها منتشر شده باشد.
نظر شما