پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۷:۵۳
اشعار ساده و روان «شامی کرمانشاهی»؛ شاعر نابینایی که ماندگار شد

کرمانشاه- سلسله جلسات بررسی تاریخ و فرهنگ کرمانشاه با محوریت بزرگداشت شاعر نابینا و برجسته کُرد زبان «شامی کرمانشاهی» برگزار و ویژگی‌های شعر این شاعر برجسته مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در کرمانشاه، به مناسبت بزرگداشت شاعر برجسته کرد، شامی کرمانشاهی، یکی دیگر از سلسله جلسات معرفی تاریخ، میراث فرهنگی و بزرگان کرمانشاه تحت عنوان «کرمانشاهی که دوستش دارم» به میزبانی اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه و با همکاری انجمن ادبی باران جهاد دانشگاهی برگزار شد.

در این مراسم عبدالرضا رادفر، محسن درکه، محمدرضا فتحی و خسرو پرهام به بررسی تاریخ فرهنگی و اشعار «شامی کرمانشاهی» پرداختند.

مراد مشتاق معروف به شامی کرماشانی سال ۱۲۹۶ در کرمانشاه متولد شد و اشعار وی به زبان کردی و به لهجه کردی کرمانشاهی سروده شده و این شاعر برجسته آذر ماه سال ۱۳۶۳ درگذشت.

محمدرضا فتحی در نشست بزرگداشت شامی کرمانشاهی با اشاره به تاریخ غنی حوزه فرهنگ و هنر در ایران، اظهار کرد: زبان فارسی یکی از زبان‌های تأثیرگذار و بسیار شیرین جهان است که در طول تاریخ همواره توانسته اصالت خود را حفظ کند.

فتحی با بیان اینکه شامی کرمانشاهی یکی از برجسته‌ترین شاعران کرد زبان است، تصریح کرد: شامی کرمانشاهی پرتیراژترین شاعر کرد در عصر معاصر است به نحوی که در یکی از دوره‌های چاپ ۲۰ هزار نسخه از اشعار این شاعر توسط انتشارات سروش چاپ شد.

این شاعر و استاد دانشگاه بیان کرد: اشعار شامی کرمانشاهی آیینه تمام نمای فرهنگ و زندگی مردم کرمانشاه در دهه ۳۰ و ۴۰ است و به زبان ساده، زندگی مردم این دیار را به تصویر می‌کشد.

اشعار ساده و روان «شامی کرمانشاهی»؛ شاعر نابینایی که ماندگار شد

وی ادامه داد: اشعار شامی کرمانشاهی بسیار ساده و روان است و با وجود آنکه این شاعر نابینا بوده اما به خوبی عصر خود را به زبان شعر به تصویر می‌کشد و به موضوعات فرهنگی و اجتماعی می‌پردازد.

فتحی با بیان اینکه شامی کرمانشاهی و پرتو، ۲ شاعر برجسته کرمانشاه هستند، خاطرنشان کرد: شامی کرمانشاهی اشعار خود را ۱۰ هجایی و در قالب‌های رباعی و غزل می‌سرود اما با شعر نو یا آزاد ارتباطی برقرار نکرد.

وی در پایان اضافه کرد: اشعار شامی کرمانشاهی ساده، روان، گویا و حاوی ضرب المثل‌ها و حکایت های کردی است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

تازه‌ها

پربازدیدترین