به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در مشهد، سید جعفر علمداران در آخرین جلسه انجمن شعر و ادب قطب تربتحیدریه در سال ۱۴۰۳ که عصر شنبه همزمان با روز پایان سرایش شاهنامه در کتابخانه باغ ملی تربتحیدریه برگزار شد، گفت: شاهنامهگوی شگرف توس با سرایش شاهنامه، سرو دانایی را در دل هر ایرانی کاشت. امروز بیست و پنج سپندارمذ روزِ پایان سرایش شاهنامه را به این دلیل گرامی میداریم که به تعبیر بسیاری از شاهنامه پژوهان روز پایان سرایش شاهنامه است، «سپندارمذ» همان اسفند ماه، وروز «اِرد» بیست و پنجمین روز اسفند است:
سرآمد کنون قصه یزدگرد.. به ماه سپندارمذ روزِ اِرد.. ز هجرت شده پنج هشتاد بار.. به نام جهان داور کردگار.. چو این نامور نامه آمد به بن.. ز من روی کشور شود پر سخن
استاد دانشگاه فرهنگیان تربیتحیدریه اظهار کرد: شاهنامهگوی شگرف توس با سرایش شاهنامه، سرو دانایی را در دل هر ایرانی کاشت و مثلث هویت ملی را با سه رویکرد «زبان ملی»، «اسطوره ملی» و «حکمت ملی» که همان حکمت خسروانی است به ایرانیان هدیه کرد.
این استاد زبان و ادبیات فارسی ادامه داد: فردوسی با سرایش شاهنامه ایران و ایرانیان را به بالاترین قله البرز دانایی رهنمون ساخت، فردوسی بزرگ با پایان دادن به سرایش شاهنامه پرچم حماسه را در بلندترین قله های ادبی جهان به اهتزاز در آورد.
وی افزود: پس این شب خرد و خردوزی را به تمام ایرانیان صاحب اندیشه و آگاه شادباش میگویم اما امروز مناسبتی دیگر در پیش است و آن گرامیداشت پروین اعتصامی است، فردی که در مناظرهها بسیار خوش درخشیده است و صد حیف که این شاعر بزرگ بیش از ۳۵ بهار را تجربه نکرد.
به گزارش ایبنا؛ برگزاری آیین نوروز باستانی و شعرخوانی جمعی از شاعران تربتحیدریه پایانبخش این رویداد فرهنگی بود.
نظر شما