یکشنبه ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۹
«نادیده انگاری موضوع نان در پژوهش‌ها»، در شماره نخست سالنامه «نانِ نو» خواندنی شد

گلستان- در شماره نخست سالنامه «نانِ نو»، مطلبی با عنوان «نادیده انگاری موضوع نان در پژوهش‌های تاریخی و اجتماعی» به رشته تحریر درآمده و در فهرست خواندنی‌های نشریه قرار گرفته که برای خواندنش باید سری به پیشخان دکه‌های مطبوعاتی و کتاب‌فروشی‌ها زد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در گرگان، نخستین شماره سالنامه اجتماعی اقتصادی «نانِ نو» به صاحب‌امتیازی سمیرا شکیبا، مدیرمسئولی محمدمهدی صفایی و به دبیری مهشید گودرزیان، در ۹۶ صفحه و به قیمت یکصدهزار تومان متولد و روانه بازار نشر شد.

در این شماره مطلبی با عنوان، «نادیده انگاری موضوع نان در پژوهش‌های تاریخی و اجتماعی» به قلم رحمت‌الله رجائی، نویسنده، روزنامه‌نگار و پژوهشگر گلستانی منتشر شده است و در فهرست خواندنی‌های جذاب این شماره فصلنامه به چشم می‌خورد.

در این یادداشت ضمن اشاره به کتاب‌هایی چون تاریخ نان در ایران به قلم ویلم فلور و تاریخچه تولید گندم در گلستان اثر اسمعیل اسفندیاری پور، عنوان‌شده که متأسفانه به‌رغم اهمیت غذا از جمله نان در تأمین معاش مردم، آثار نوشتاری کمی در این زمینه وجود دارد.

در بخش دیگری از این مطلب نیز، چند سند پژوهشی حوزه آرد و نان در کنار عکس‌های تاریخی سیلوی گرگان و کافه‌قنادی گلن اوجا در بندر ترکمن که بر اساس قهرمان رمان «آتش بدون دود» اثر زنده‌یاد نادر ابراهیمی در میان مردم ترکمن‌صحرا مشهور شد به چشم می‌خورد.

همچنین مطالبی همچون «موهایی که در آسیاب سفید شد» درباره طواق محمد محمدی، از پیشگامان آسیابانی مدرن ایران، سفر خمیرترش از روستای هرمیدول در غرب ایران تا سنت ویت بلژیک، تجربه نونان از به‌کارگیری مددجویان دارای معلولیت، نگاهی به فرهنگ و تاریخچه نان آلمانی و نان سحر، روایت نیم‌قرن سخت‌کوشی و نوآوری در فهرست خواندنی‌های شماره نخست قرار گرفته است.

در ابتدای این شماره همچنین مطلبی با عنوان «نوروز کجا شد» به قلم سید حسین میرکاظمی، داستان‌نویس، شاعر، نقاش، آموزگار و ناشر پیشکسوت و نام‌آشنا در عرصه ملی با ادبیاتی نوستالژیک جلوه‌گری می‌کند که برای شماره نخست این نشریه تخصصی، پسندیده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

تازه‌ها

پربازدیدترین