به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، رضا شعبانی، استاد بازنشسته دانشگاه شهید بهشتی و چهره ماندگار رشته تاریخ در سال ۱۳۸۹ با اشاره به نوروز ۱۴۰۴ و آغاز سال نو گفت: همه ما به استقبال هوای بهاری و انشاالله زندگی بهتری در سال آینده برویم.
وی در پاسخ به این پرسش که چه کتابهایی را در سال گذشته نخواندید و میخواهید در تعطیلات نوروزی مطالعه کنید، بیان کرد: مطالعه کار روزمره من است، من حداقل در طول هر روز چهار ساعت مطالعه میکنم و سالهاست که کتابهایی را به صورت سنتی هر روز مطالعه میکنم. من هر روز ۱۳۰ تا ۱۴۰ بیت از شاهنامه، شش غزل از حافظ، چند داستان از سعدی عزیز و بزرگ و در حدود هفتاد بیت از مثنوی مولانا را مطالعه میکنم و در حدود دو صفحه هم آلمانی میخوانم.
چهره ماندگار تاریخ در ادامه گفت: در این روزها کتاب «گفتوگو با نجف دریابندری» را میخواندم. این کتاب در مورد زندگی نجف دریابندری است، من او را به عنوان مترجم میشناختم اما زندگینامه او را نمیدانستم که الان مشغول خواندن صفحه ۱۶۰ این کتاب هستم و همچنین مجموعهای از روزنامه شرق به دست من رسیده بود که آن را هم تورق کردم. من هر روز مطالعه میکنم و مطالعه جزیی از زندگی من است.
استاد بازنشسته دانشگاه شهید بهشتی افزود: «تاریخپژوهی در آسیبشناسی اخلاقی ایرانیها» تالیف دکتر عباسقلی غفاری فرد را نیز به تازگی خواندم. در گذشته کتابی از مرحوم جمالزاده خوانده بودم با عنوان «خلقیات ما ایرانیان» که این کتاب هم خواندنی و خوب بود، منتها وقتی مرحوم جمالزاده این کتاب را منتشر کرد، به قدری به اولیای امور شصت سال پیش ایران برخورد که دستور دادند تا نام او را از روی خیابانی که به نامش بود، بردارند، یک نمایندگی هم در اداره کار سازمان ملل داشت، که آن نمایندگی را هم از او گرفتند.
عدهای از بزرگواران برای میانجیگری آمدند و گفتند که این شخص یک نویسنده است و مدتهاست که از ایران دور زندگی میکند و این کتاب را بی قصد و غرض نوشته است. او مورد عفو قرار گرفت و نامش دوباره بر روی خیابان جمالزاده قرار گرفت. من دو بار مرحوم جمالزاده را در سالهایی که در سوئیس زندگی میکردم، دیدم. ۶۴ سال پیش من بار اول او را دیدم و یک بار هم در فرانسه او را دیدم. مرد بسیار با فرهنگی بود.
وی در پایان سخنانش تاکید کرد: مطالعه جزیی از کارهای روزمره من است و من بدون مطالعه نمیخوابم و کتاب جزئی جدانشدنی از زندگی من است.
نظر شما