سه‌شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ - ۲۱:۳۰
تقویت روحیه کودکان با «کتاب تربیت و بازسازی کودکان»

خوزستان - یک استاد حوزه و دانشگاه گفت: هرکسی که با کودک سروکار دارد باید با او کودکانه رفتار کند و خانواده‌ها با کتاب «تربیت و بازسازی کودکان» می‌توانند روحیه کودکان را تقویت کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اهواز، مجاهد باوی پور استاد حوزه علمیه امیرالمومنین (ع) و ومدرس دانشگاه، ظهر سه شنبه در نشست علمی با موضوع تربیت وفرزندآوری درحوزه فاطمیه شهرستان کارون با اشاره به اینکه تربیت و بازسازی کودکان یکی از مهم‌ترین موضوعات در حوزه روان‌شناسی و آموزش است؛ اظهارکرد: در دنیای امروز، با توجه به تغییرات سریع اجتماعی و فرهنگی، نیاز به روش‌های نوین تربیتی بیش از پیش احساس می‌شود. و کتاب «تربیت و بازسازی کودکان» به قلم علی قائمی به بررسی این موضوعات می‌پردازد و راهکارهایی برای تربیت مؤثر و سازنده ارائه می‌دهد.

باوی پور فزود: نویسنده این کتاب، با توجه به تجربیات خود در زمینه تربیت و آموزش، سعی دارد تا والدین، معلمان و مربیان را با روش‌های مؤثر در تربیت کودکان آشنا کند. و هدف اصلی کتاب، ارائه راهکارهایی برای بازسازی، بهبود رفتار و شخصیت کودکان است.

استاد حوزه امیرالمومنین (ع) شهرستان کارون اضافه کرد: تربیت مثبت، نقش خانواده، روش‌های آموزشی، مدیریت احساسات وچالش‌ها وارائه راهکارها از جمله موارد کلیدی مورد نیاز خانواده برای تربیت فرزندان است که نویسنده در کتاب تربیت و بازسازی کودکان آن را ذکر کرده است

وی گفت: روش اسلام در تربیت کودک، محبت و پند و نصیحت توأم با مدارا و احتیاط است که باید در عین حال دلنشین و مؤثر باشد. بنابراین تنبیه و مجازات نخستین عامل تربیتی در اسلام نیست، بلکه ابزاری است که در صورت سودمند واقع نشدن رفق و محبت در ایجاد عادات خوب به کار می‌آید

وی ادامه داد: در تربیت اسلامی زیاده‌روی دیده نمی‌شود و فقط از این راه می‌توان افرادی معتدل را تربیت کرد؛ به طوری که تمام قوای او اشباع و تعدیل شده و جسم و روح و عقل، هماهنگ می‌شوند.

وی اضافه کرد: به یاد داشته باشیم که مقوله تربیت، فارغ از جنبه روحی و نفسانی آن، جنبه بدنی و عقلی را نیز شامل می‌شود و هرگاه این سه به موازات یکدیگر و به طور صحیح تربیت شوند، قطعاً انسان توانا و مستعدی را تقدیم جامعه بشری خواهیم کرد.

این استاد حوزه بیان کرد: تربیت صحیح ایجاب می‌کند که کودکان را آن چنان که هستند، پرورش دهند، نه آن گونه که خود تمایل دارند. برخی از پدران و مادران در این راه دچار اشتباه می‌شوند و با دست‌کاری در زمینه‌های فطری کودکان، آن را تغییر می‌دهند که این خیانت، بزرگ و نابخشودنی است.

باوی پور خاطرنشان کرد: اسلام عنایت خاصی به پرورش روح دارد؛ چون مرکز و کانون شخصیت انسان را تشکیل می‌دهد و بدون تردید این نیروی مجهول، بزرگ‌ترین نیرو در وجود و هستی است؛ چون نیروی جسمی بشر به امور مادی و محسوسات و نیروی عقل به معقولات و زمان، مکان، آغاز و انجام، و بالأخره به فنا و نابودی محدود است، ولی نیروی روح نامحدود است و دستخوش دگرگونی‌های زمان و مکان نمی‌شود و بی‌آغاز و انجام و فناناپذیر است

وی به مبلغان دین اسلام توصیه کرد: طلاب حوزه‌های علمیه که مسئولیت تبلیغ دین مبین را بر عهده دارند باید در حوزه کودک و تربیت صحیح آن خانواده‌ها را راهنمایی کنند، زیرا این کودکان نسل جامعه بعد از ما را اداره می‌کنند و هرکس که با کودکان سروکار دارد باید با او کودکانه رفتار کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

تازه‌ها

پربازدیدترین