سیدامیر حسینی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با اشاره به وضعیت کاغذ چاپ و تحریر، عنوان کرد: بررسیها و آمارهای موجود نشان میدهد که واردات کاغذ چاپ و تحریر به کشور بدون هیچگونه مانع یا محدودیتی در حال انجام است و در این حوزه تغییر قابل توجهی نسبت به سالهای گذشته مشاهده نمیشود.
وی ادامه داد: مطابق با جدول و اطلاعات آماری ارائه شده، مقایسه میزان واردات کاغذ چاپ و تحریر در یازدهماهه نخست سالهای ۱۴۰۱، ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ حاکی از ثبات نسبی در این زمینه است.
حسینی با بیان اینکه سال ۱۴۰۱ میزان واردات کاغذ چاپ و تحریر بالغ بر ۲۱۸ هزار و ۸۶۴ تن بوده است، گفت: این رقم، سال ۱۴۰۲ به ۲۶۰ هزار و ۹۷۸ تن افزایش یافته و پیشبینی میشود، پایان سال ۱۴۰۳، با احتساب آمار واردات اسفندماه که تاکنون از سوی گمرک منتشر نشده است، این عدد به حدود ۲۳۶ هزار تُن برسد.
وی با اشاره به اطلاعات موجود، افزود: میزان واردات در یازدهماهه سال ۱۴۰۳ حدود ۲۱۶ هزار و ۸۵۴ تن بوده و این واردات از کشورهای مختلفی انجام شده است.
حسینی درباره میزان واردات ماهیانه کاغذ چاپ و تحریر سا، ۱۴۰۳، گفت: فروردینماه ۱۳ هزار و ۲۵۰ تن، اردیبهشتماه ۲۲ هزار و ۲۸۳ تُن، خردادماه ۲۵ هزار و ۵۴۱ تن، تیرماه ۲۲ هزر و ۸۲۴ تن، مردادماه ۱۸ هزار و ۱۵۴ تن، شهریورماه ۱۹ هزار و ۱۵۴ تن، مهرماه ۱۵ هزار و ۷۱۰ تن، آبانماه ۲۳ هزار و ۸۰۹ تن، آذرماه ۱۸ هزار و ۵۷۸ تن، دیماه ۱۳ هزار و ۱۶۷ تن و در بهمن ماه ۲۴ هزار و ۴۸۵ تن کاغذ تحریر به کشور وارد شده است.
بهگفته وی، کشورهای مبدأ واردات کاغذ چاپ و تحریر در این دوره به تفکیک میزان واردات شامل امارات متحده عربی حدود ۱۲۷ هزار و ۱۱۹ تن، چین حدود ۵۰ هزار و ۲۵ تن، هنگکنگ حدود ۱۷ هزار و ۹۳۴ تن، اندونزی حدود ۱۶ هزار و ۳۷۵ تن، تایوان حدود یک هزار و ۳۲۲ تن،: ترکیه حدود ۶۲۹ تن، هند حدود یکهزار و ۹۷۳ تن، روسیه حدود یکهزار و ۴۲۸ تن و ۴۶ تن نیز از سایر کشورها میشود.
حسینی در ادامه به قیمت تحویل کاغذ چاپ و تحریر در گمرکات کشور، اشاره و بیان کرد: قیمت این کاغذ براساس کشور مبدأ، سال ۱۴۰۳ از امارات متحده عربی، حدود یکهزار و ۹ دلار، چین یکهزار و ۴۰ لار، هنگکنگ یکهزار و ۶۳ دلار، اندونزی یکهزار و ۳۷ دلار، ترکیه یکهزار و ۱۵۱ دلار، هند یکهزار و ۷۲ دلار، روسیه ۸۷۰ دلار و تایوان یکهزار و ۴۴۹ دلار بوده است.
وی با طرح این موضوع که درباره میزان مصرف داخلی کاغذ چاپ و تحریر نیز آمار و ارقام متفاوتی از سوی منابع مختلف ارائه شده که بین ۸۰ هزار تن تا بیش از ۲۰۰ هزار تن در نوسان است، گفت: با توجه به مجموع اطلاعات و مستندات ارائه شده میتوان نتیجهگیری کرد که ارادهای برای افتتاح و توسعه خطوط تولید کاغذ چاپ و تحریر در داخل کشور وجود ندارد.
وی ادامه داد: متأسفانه کارخانههایی هم قرار بود، سالهای اخیر افتتاح شوند؛ همچنان در بلاتکلیفی و رکود به سر میبرند و سرمایهگذاری لازم برای فعالسازی آنها انجام نشده است. استمرار این روند، وابستگی کشور به واردات را حفظ کرده و منجر به محقق نشدن اهداف خودکفایی در این حوزه مهم شده است.
نظر شما